Pofàtlan rokon?

Figyelt kérdés
Sziasztok unokatesomnak szereztem itt Debrecenben àllàst, rég òta otthon volt és nem dolgozott. Felvette velem a kapcsolatot és segìtséget kért.(Megsajnàltuk) Nem ismertem annyira de ùgy voltam vele beteszem a munkahelyemre, sikerült de 2 hét alatt kitették, mert nagyon sok probléma volt vele ténylegesen. Azòta nem szàll le ròlam folyamatosan sziveségekkel bombàz, albérletet nem keres, ùj munkàt "keres" de mivel Nyíregyházi olyan melòt keres ami mellé van olcsò albérlet is. Nyilvàn ilyen nem nagyon van. Minden szabadnapomon viszem ide oda pròbàlom intézni a sajàt dolgom és segìteni neki is de màr elegem van belőle mindent csak elvàr és màr a férjemnek is elege van belőle a lànyaink egyenesen a falra màsznak tőle. Mondtam neki keressen bérleményt, majd àllàst( van pénze most örökölt) de nagyon furcsa fazon. Nem tudom szépen leépìteni. Félek, hogy megkérdi nàlunk lakhat a e egy darabig, a férjem tuti kiakadna meg nem szeretném én sem. Mit tennétek a helyemben? Küldtem neki lakàst, àllàslehetőségeket, a boltba heti szinten viszi a férjem. Csak segìtrni akartunk rajta, de teljesen belemàszott az életünkbe. Nektek volt hasonlò rokonotok?Hogy sikerült leépìtenetek? Borzalmasan érzem magam elérte, hogy az egész csalàdunknak lelkiismeret furdalàsa legyen ha nem segìtünk, elegem van. heti szinten hivogat, valami apròsàggal.

2023. nov. 23. 12:42
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%
"Nem tudom szépen leépìteni." Akkor csúnyán kell, ennyi. Kell ilyen hulladék ember az életedbe? Ugye, hogy nem. Akkor meg?
2023. nov. 23. 14:26
 12/31 anonim ***** válasza:
41%
Felnőttként zabálni van esze? Önálló életre nem?
2023. nov. 23. 14:29
 13/31 anonim ***** válasza:
96%

Egyszer volt hasonló élményem. Nálam lakott I., miután a vőlegénye kidobta. Ez ment két hétig. Evett, ivott, lakott nálam, ez ment 2 hétig, aztán kiraktuk. Azóta 1x láttam, akkor azt mondta, Budapesten lakik, csak épp akkor a tesóját meg a szüleit jött látogatni (akivel akkor, amikor az esete volt, szintén összeveszett, szóval nem teljes a kép.)

Akkor már nem ajánlottam neki semmit, csak egy angolos (How are you? Fine, thanks. Hogy vagy? Kösz jól. (persze egyáltalán nem úgy festett)) udvariassági beszélgetést folytattunk, majd továbbálltunk én is, ő is (szerencsére ő is épp sietett, látszott, hogy neki is vagy kínos, vagy alkalmatlan a hosszas dumcsizás). Azóta se láttam, sőt, hírét se hallottam.

Azóta már máshol is lakom.

2023. nov. 23. 15:38
 14/31 anonim ***** válasza:
100%
Keressen Nyíregyhàzàn munkàt, ès akkor nem kell albèrlet sem. Debrecenben sem fog könnyebben találni, ha nem tud vásárolni menni sem, akkor gondolom ülőmunkát akar, bàr kicsit az az èrzèsem , hogy nem nagyon akar ő munkàt. Mondd meg egyszerűen , ne haragudj, nem èrek rà.
2023. nov. 23. 15:56
 15/31 anonim ***** válasza:
100%
Légy határozott, máskülönben ez a végtelenségig folytatódni fog.
2023. nov. 23. 16:14
 16/31 anonim válasza:
100%
Ha nem is ismered annyira és eddig a kapcsolatot sem tartottátok akkor nem értem, hogy most mi miatt félsz megmondani neki, hogy hagyjon titeket békén? Nehogy már neked legyen lelkiismeret furdalásod mert esetleg megmondod neki, hogy már túl sok amit csinál. Bezzeg ilyenkor jó vagy, amikor kell valami…tipikusan ilyenek az emberek. Ha nem akarod, hogy továbbra is a nyakatokon legyen akkor simán csak mondd meg neki, normális hangnemben is meg lehet mondani, hogy Bocsi ennyit tudtam segíteni, nekem is van magánéletem, gyerekeim, munkahelyem, próbáld meg magad valahogy össze szedni. Ha nem érti akkor legyél kicsit erélyesebb vagy ne válaszolj neki, ne vedd fel a telefont ha hív és talán előbb-utóbb észre veszi magát.
2023. nov. 23. 16:42
 17/31 anonim ***** válasza:
97%

Mégis mi vagy te, csodatévő? Hogy szerzel neki dolgokat? Pofátlan, igen.

Egyszerűen nem érsz rá ezentúl, cipelni meg pláne nem.

2023. nov. 23. 17:12
 18/31 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is van ilyen rokonom. Sajnos közeli. Minden nap hív, többször is, ha nem veszem fel, addig hív és majdhogynem számon kér. El szoktam küldeni már a búsba, szintén saját maga tehet a nyomoráról, de mindent elvár és mindig volt balek, aki megoldotta helyette az életét. Agresszív alkoholista is pluszban. Meg láncdohányos. Nyert pár strokeot, sorvad az agya, az izmai, alig tud mozogni és beszélni, szociális munkás jár hozzá. Pár hetente újra próbálkozik. Húgom külföldön él, az én vérem már nem tudja szívni, most már őt hívogatja, hogy ha jönnek haza, akkor kéne neki ez meg az meg amaz, előre beosztja neki. És engem savaz, hogy mert én mekkora köcsög vagyok. Apánk amúgy. Azt sem tudom, hogy hogy van még életben, olyan szr állapotban van. Nem fogom megsiratni.
2023. nov. 23. 17:15
 19/31 anonim ***** válasza:
100%
Konkrétan meg kell neki mondani,h ogy sok amit csinál.
2023. nov. 23. 18:17
 20/31 anonim ***** válasza:
100%

Leépíteni azonnal. Ignorálni.

Azért szívja a véreteket, mert látja, hogy lehet.

Először is, szereztél neki munkát, de elbénázta. Ott volt a lehetősége, hogy bizonyítson, de elszúrta. Hány lehetőséget akar, hány munkát szerezz neki? Hányszor hagyod, hogy beégessen? Egy ilyen alkalom után tudod mikor foglalkoznék vele meg égetném magam. Ott volt a lehetösége.

Most majd valószínűleg az lesz, hogy meg fog haragudni, meg ö lesz a szegény szerencsétlen akin senki nem segít, még ti sem :D. Ne dőljetek be neki.

Felnőtt ember, oldja meg, találjon megoldást, írtad, hogy van pénze mert örökölt, akkor vegyen ki egy akármit, aztán lehet munkát keresni. Ha megint bebukja, legalább magát égeti, és nem téged/titeket.

Ja, és be ne engedd a lakásotokba, be ne fogadd, mert az életben nem teszitek ki onnan, ott fog élösködni, eltartatja magát, etethetitek itathatjátok, kerülgethetitek az örökkévalóságig. Tönkre tudja ám egy ilyen tenni a családi életeteket, csak szólok.

Igen, van hasonló rokonom. Nem velem csinálta ezt meg, de végignéztem a történetet. Vagy tíz munkát szerzett neki az, akire rászállt, mindenhonnan kivágták, vagy ö hagyta ott a munkahelyet (nem szépen, kellemetlen helyzetet okozva annak aki benyomta a munkahelyre, ja és nem szégyellte magát). A végén persze ö volt az áldozat, hazudott, manipulatív volt, kifogásokat keresett melyik munka miért nem volt jó a számára. Mai napig nem dolgozik, hanem megtalált egy másik szerencsétlent és most azon élösködik.

2023. nov. 23. 18:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!