Mit tegyek ha nem fizeti ki a nénikém a netflixet amit közösen fizetünk elvileg?
Kb 2 éve kitalálta hogy nekem úgy is van netflixem, és mi lenne ha megadnám neki a jelszót, váltanánk a legdrágább csomagra és közösen fizetnénk be mert úgy úgyis annyi lenne mint a sima előfizetés . Az én kártyámról megy minden, az első évben mindig utalta 2-3havonta a részét , azóta egy fillért sem utal, és minden random embernek megadja a jelszót, folyamatosan kapom az e-mailt hogy innen onnan be jelentkeznek, meg már az összes unokatesomnak is megadta..
Már többször Is próbáltam utalni rá hogy megemlítettem hogy milyen drága lett mostanában a Netflix, ő meg csak szépen bólogat mintha ő is fizetné,meg mondta hogy jaj ne is mondjam neki minden úgy megdrágult mostanában ..
Esetleg ha nem csak "utalgatnál rá", hanem egyenesen megkérnéd, hogy "nénikém, ha már közös csomagunk van Netflixen, meg tudnád tenni, hogy a felét te fizeted?"
A másik dolog: szépen elmagyarázod neki, hogy ez nem úgy működik, hogy bárkinek meg lehet adni a hozzáférési adatokat, mert máskülönben könnyen megszüntethetik az előfizetést, sőt, durvább esetben akár még jogkövetkezménye is lehet. Te pedig emgváltoztatod a jelszót, és nem adod ki még neki sem.
"Csak az a gond hogy nem akarom hogy konfliktus legyen ebből, szerintem megsértődne"
Ha te továbbra is így gondolkozol, egyszer csak azt veszed észre, hogy ő lakik a házadban, ő jár a kocsiddal, sőt, ő fekszik le a férjeddel/feleségeddel. Te meg nem mondasz nemet neki semmire, nehogy konfliktus legyen és megsértődjön. Ugye?
Nem kell túlozni, 26 os.
Vegulis nem az a megoldas hogy mindig uzsorásként viselkedjünk a családtagjainkkal. En megkérdezném konkretan hogy miert nem fizeti mar mert azert illett volna valami magyarázatot adjon
Tegyél elé egy kimutatást, hogy mióta nem fizeti és mennyivel tartozik. HA nem egyelíti ki, ill. küldi a következő havi előfizetés felét x. napig, akkor kénytelen leszel visszaváltani a kisebb csomagra. Ennyi.
Nem kell magyarázkodni, egyszerűen a határidő lejárta után szó nékül jelszót váltasz. Azt se kell az orrára kötni, hogy nem történt csomagmódosítás, vagy akármi, semmi köze hozzá. Hidd el, nem lesz képe firtatni, hogy mi történt, miért nem tud belépni. Ha annyira gyökér, és technikai analfabéta, és megkérdezi, hogy mi történt, akkor csak simán megmondod, hogy azzal, hogy csomagot váltottál, új jelszó járt. Pont. Ha kéri, megmondod,hogy nincs benne ebben a csomagban a több felhasználó, fizessen elő ő maga is azokkal, akikkel együtt használták. Nem kell belemenni a részletekbe, játszd a hülyét. Nem is a pénz miatt, de engem kifejezetten felbőszítene, hogy kihasznált, átvert és még hülyére is vesz a fél rokonság, mert ahelyett, hogy meghúzná magát, még osztogatja is másoknak a jelszót...
#28, az a röhej, hogy ez nem abszolút egyedi dolog. Néhány éve egy népszerű gyógyfürdő városába költöztem. Nem sokkal később hívott a nagymamám, hogy mondjam meg a pontos címemet, mert apám unokatestvére a jövő héten jön hozzám nyaralni családostól (igen, az otthonomba). A szóban forgó unokatestvérrel 8 éves koromban találkoztam és beszéltem utoljára...
Nagymamám megsértődött, amikor azonnal nemet mondtam, mert hát család, "a családi összetartás" milyen fontos, hogy lehetek ilyen önző és családellenes, nem igaz, hogy nem tudtam volna két hétig vendégül látni őket.
"megemlítettem hogy milyen drága lett mostanában a Netflix, ő meg csak szépen bólogat mintha ő is fizetné,meg mondta hogy jaj ne is mondjam neki minden úgy megdrágult mostanában .."
Én is inkább a kérdés nélküli jelszóváltoztatást javaslom, és ha rá mer kérdezni, hogy miért, akkor a válasz:
"Jaj, hát ne is mondd, boldog-boldogtalan belépegetett és ingyen használta, de hozzájárulni nem akart senki, én nyögtem egyedül az egészet, micsoda világot élünk...!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!