Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » A párom Amerikai rokonai...

Bobin kérdése:

A párom Amerikai rokonai mikor hazalátogatnak és hoznak neki ajándékot, póló stb és a gyermekeknek is póló ilyesmit és amúgy nagyon gazdagok, nekem még soha egy tábla csokit nem hoztak.Nem kérek ajándékot!!! Csak maga a gesztus. Én vagyok érzékeny?

Figyelt kérdés

2023. okt. 25. 07:15
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
66%

29!

Nem láttam, hogy meghivjak őket. Amúgy kérlek idezd szó szerint, hol írtam, hogy a kérdező bunkó lenne. Plusz kapaszkodj: amikor talalkozom a barátnőmmel, én is mindig kapok ajándékot. Érdekes, ugye? Tudod ez amolyan oda vissza dolog.

2023. okt. 25. 14:22
 32/37 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm, hogy ennyien írtatok. Megnyugodtam, hogy nem az önérzetemmel van a baj. Minden hozzászólásban láttam igazságot.

Eldönthetem, hogy szeretnék e velük a továbbiakban találkozni, vagy beteget jelentek. Beolvasni nem fogok, bár megérdemelnék de nem szeretnék arra a szintre lemenni. Mindenki véleménye hasznos volt és senkit nem pontoztam le és nem is fogok!❤️

2023. okt. 25. 15:33
 33/37 anonim ***** válasza:
40%

Én is Amerikában élek. Egyszer egy évben megyek haza. Ilyenkor csak anyukámnak viszek ajándékot. Se a tesómnak, se a feleségének, se a gyerekeinek. Pedig ök is ott laknak. Egyszerüen évek alatt elegem lett a sok rokonból, akiknek mindig kellett valami, amit csak kint lehet kapni. Legutóbb, mielött beszüntettem az ajándékozást, a sógornöm egy iPhone-t kért. Merthogy ö tudja, hogy amerikában olcsóbb. Aha. Akkor volt olyan 800 dollár. Na ekkor volt az a pont, hogy senkinek semmit.

Lehet, a te rokonodnak is volt ilyen pontja.

2023. okt. 25. 15:58
 34/37 A kérdező kommentje:
Sajnos ezt nem tudom, hogy a magyar ismerősök kértek e valamit, mert ő kint is született és igazából az apukájahoz aki azóta hazajött( gazdag ember) és az unokatesók akik a férjem és testvére hozzájuk járnak haza. Mi nem vagyunk rászorulva semmire és nem is kértünk soha! És mindig mi fizetünk az éttermekben, még az sem mondható hogy ők hívnak meg minket. De téged 33. maximálisan megértelek ha így volt, hogy behúztad a féket.
2023. okt. 25. 16:12
 35/37 anonim ***** válasza:
20%

Nem értem őszintén, hogy miben jobb, ha vesznek muszájból csokit.

Velem inkább beszélgessen, nevetgéljen, mint tömjön cukorral, de engem magyarként a pofavizitek meg a megjátszós illik dolgok akasztanak ki.

2023. okt. 25. 19:12
 36/37 anonim ***** válasza:

"De én úgy gondolom, ha mindenkinek viszek valamit akkor nem illik az asztalnál átadva 1 embert kihagyva mosolyogni. A család összes tagjával jóban vagyok."

Szerintem ez nem is pusztán illem kérdése, hogy ha a család többi tagjának ajándékozunk, akkor nem hagyunk ki valakit, hanem érzelmi intelligencia kérdése is.

Számomra furcsa, ha a saját férjed sem tudja átérezni, hogy ez neked miért esik rosszul.

(Én egy ilyen alkalom után biztos mondanám a tesómnak, hogy legközelebb inkább nekem ne hozzon ajándékot, de a páromnak igen.)

Ráadásul mindezt azok után, hogy ennek a rokonnak a édesapját és a nagymamáját halálukig gondoztad, ami nem említhető egy lapon azzal, hogy időnként hazalátogatva hozok valamit ajándékba valakinek.

Neked nem számított, hogy ők ketten nem a vér szerinti rokonaid voltak, az amerikai rokonok pedig az ajándékozásnál olyan alapon hagynak ki téged, hogy nem vér szerinti rokon vagy?

Én abszolút megértem, hogy rosszul esik neked, és nem önmagában az ajándék értéke, hanem a gesztus, illetve egy alapvető emberi gesztus hiánya miatt.

Szerintem érdemes lenne tudatosítanod magadban, hogy nem te vagy érzékeny, hanem ők tapintatlanok és érzéketlenek, és ennek tudatában próbálj felülemelkedni a dolgon.

2023. okt. 26. 18:54
 37/37 anonim ***** válasza:
79%
Amerikaiak gazdagok...Nem veszik észre magukat! Nem az anyagiak de bármilyen rokonnak ha ajándékozok kap a nem vérszerinti párja is! Ha mást nem egy olcsó ajándékot, de a tiszteletet, figyelmességet megadtam! Mindenkinek szarul esne!Ha a rokon kap meg a gyereke akkor a gyerek anyja miért ne? A rokonom gyerekét neveli! Megédemli ugyan úgy a figyelmet!
2023. okt. 30. 09:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!