A párom Amerikai rokonai mikor hazalátogatnak és hoznak neki ajándékot, póló stb és a gyermekeknek is póló ilyesmit és amúgy nagyon gazdagok, nekem még soha egy tábla csokit nem hoztak.Nem kérek ajándékot!!! Csak maga a gesztus. Én vagyok érzékeny?
Csakis illendőségből. De csak eddig terjed az illendősége, ajándékot hozni már képtelen rá. Semmi más okból. Egyszerűen nincs rá más magyarázat.
Tényleg nagyon sajnálom, és átérzem! De ha nekem nem hiszel, egyszer kérdezz rá, amikor legközelebb jönnek, és adják át az ajándékot, és amikor neked köszönnek, akkor szúrd oda "De jó dolgokat hoztatok a gyerekeknek meg a Pistának, ők nagyon örülnek neki, szeretnék egyszer már én is így örülni ajándéknak!"
Sajnos parasztok, a férjeddel együtt. Szerintem most már szervezz saját programot ha jönnek. Csavarogj a barátnőkkel, vagy csak üdvözöld őket és vonulj el stb. Nekem nem lenne igènyem ilyenekkel bájcsevegni. Alapvető illemszabályokat sem tudnak. A vendéglátóknak adunk ajándékot. Letört a keze a 2 dolláros csokitól? Vagy ha azt mondja hogy: Pista ezt nekTEK hoztuk! Elmegy a francba az ilyen!!! Na ezek azok a fajták, akik nagyágyúnak képzelt tramplik.
Én nem ülnék egy asztalhoz velük. A férjem meg sértődjön meg nyugodtan, ha ő is ekkora tuskó. Ennyit nem érsz neki, hogy szóljon? Vagy visszautasítsa az ajándékot? Nem érdekelne hogy náluk mi a szokás, mert ezzel az önérzetembe taposna, sokadik alkalom után.
Dehogy utálják a kérdezőt, egyszerűen csak más az értékrendjük. Nem fordítanak különösebb figyelmet arra, hogy aki nem vérrokon, az kap-e ajándékot. Ha kap, jó, ha nem, úgy is jó. Más kultúra, más neveltetés.
Ha utálok valakit, azzal nem állok neki hosszan jópofizni meg röhögcsélni, még illemből sem.
Te lehet hogy nem, de sokan így tesznek. Ha nekem kedves valaki, akkor mindenképp adok neki is valamit, vagy egy közöset a párjával.
Szerintem ez nem kultúrált neveltetés, hogy másokat megbántunk, vagy kihagytunk a dolgokból.
Ez olyan mintha haza mennétek a pároddal anyóshoz látogatóba. A párod megkínálja étellel téged nem. Leülnek zabálni, te pedig ülsz mint egy fallosz. Nálunk ez lejátszódott. Annyira undorító volt, hogy meg is jegyeztem a drágának úktközben hogy jó nagy tuskók. :)
Nálunk egyszer volt ilyen. Férjem szintén amerikai rokonai bejelentkeztek. Mármint akkor már 1 hónapja itt voltak Magyarországon, és hazautazás előtt még bejönnének hozzánk. Pár napig itt is aludnának, utána mennének a reptérre. 3 felnőtt személy.
Ágyat húztam, sütöttem, főztem, a lényeg, hogy férjem és a kislányunk kapott ajándékot, én semmit. Igaz, a lányom is itt Magyarországon vett játékot kapott, ami teljesen jó, de ilyen elven egy tábla csokit nekem is vehettek volna itt. Szóval hazautazás előtt megköszönték a szíves vendéglátást, férjem és lányom megkapta az ajándékot, ennyi.
Én mondjuk utána mondtam a férjemnek, hogy utolsó volt, hogy én készültem, és hogy itt aludtak. Úgyhogy így is lett, a részletek nem érdekeltek már akkor sem, de 14 éve nem láttam őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!