Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ez szerintetek normális...

Ez szerintetek normális viselkedés így? Ti így tennétek?

Figyelt kérdés

A sógorom 7 éve jött össze a feleségével, akinek akkor volt egy 2 éves gyereke.

A mi gyerekünk akkor született, mikor ők össze jöttek kb.

Lényegében rá 1-2 évre, anyósom ugyanúgy megrendezi a gyerek születésnapját mint a vérszerinti unokájáét. Karácsonyra is látszólag ugyanolyan értékű vagy még nagyobb értékű ajándékot kap, vagy ruhából ugyan olyat kaptak míg kissebb volt.

Nem tudom, nekem azért ez olyan fura, hogy ugyanúgy viselkedik vele mint az igazi unokájával. A kislány is mamának hívja anyósom. Vagy ez a normális? Ti tudnátok ugyanúgy viselkedni a vérszerinti unokátokkal és azzal aki nem?

2023. okt. 11. 18:14
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
93%

Kérdező!

Anyósod talpig úrihölgy. Veled ellentétben.

Üdv, egy első házasságában élő férfi, akinek a felesége is első házasságában él. Nincsenek "hozott" gyerekek, mégis így gondolkodom.

2023. okt. 11. 20:10
 22/44 anonim ***** válasza:
90%

Nem csak a vérség számít. Azt a kisgyereket kétéves kora óta szereti a nagyanyjaként, teljesen normális, hogy ugyanúgy bánik vele és nem kivételezik a te gyerekeddel csak azért, mert az vérszerinti unoka. Vagy szerinted az örökbefogadott gyerekekkel is másként kellene bánni, mint az édesgyerekekkel? Mert szerintem meg a szeretet számít, meg az, hogy a gondjukat viseli az ember x ideje.

A te hozzáállásod nagyon visszatetsző, már ne is haragudj.

2023. okt. 11. 20:49
 23/44 anonim ***** válasza:
92%

Nekem nevelőapám számít az igazi apámnak, kicsi korom óta nevel, bármiben számíthatok rá, csak szólnom kell. Van két fiam, őket teljesjogú unokáinak tekinti, pedig neki is van 'saját'... Na most, ha a fiai nekiállnának hisztizni, hogy mi az, hogy nem csak az "igazi" unokáival foglalkozik, elég hamar el lennének küldve melegebb éghajlatra ...

De ha szerinted csak a vér tesz családdá, akkor a férjedet is a rokonságból választottad? Vagy nem családod?

2023. okt. 11. 20:53
 24/44 anonim ***** válasza:
90%

Az én nagyszüleim tudtak.

Nagybátyám a második házasságában a feleségével egy kisfiút is kapott, a nő első házasságából. Nagyszüleim ugyanúgy szeretettel fogadták, saját unokaként tekintettek rá végig. Már nem élnek, mi is felnőttünk, de a szóban forgó kisfiú, aki mára férfi, azóta is a család része, unokatestvérünk, tartjuk a kapcsolatot.

Ellentétben a nagybátyám saját, vérszerinti gyerekével, aki az első házasságában született és soha le se sz..t bennünket meg a nagyszüleit, nem is láttuk évekig.

Szerinted melyikük családtag inkább??

Anyósod viselkedése teljesen rendben van, szerintem nagyon normálisan áll a helyzethez. Te viszont szedd össze magad, mert irigy vagy, mint a kutya.

2023. okt. 11. 21:08
 25/44 anonim ***** válasza:
91%
Te most tényleg sajnálod a kisgyerektől a ruhát, a karácsonyi ajándékot?
 26/44 anonim ***** válasza:
92%
Szegény gyerek, gondolj már bele mit érezne ha ő nem uazt kapná amit a "vér szerinti" unoka. Gonoszsag lenne...
 27/44 anonim ***** válasza:
91%
A szomszedasszony lanyanak meghalt a ferje, összejött egy pasival akinek meghalt a felesege es ugye ugyanugy vannak ott gyerekek, a mostoha unokai többet latogatjak mint a verszerinti csaladja, ők mindig ottvannak nala. Kaszalnak es segitenek a ház körül. Ugyh ebből kiindulva neked miert nem mindegy ? Az ő dolga, hogy kihez hogyan viszonyul.
2023. okt. 11. 21:30
 28/44 anonim ***** válasza:
89%

Ha a te gyereked lenne a nem vér szerinti, akkor el is várnád anyóstól, hogy ugyanúgy viselkedjen vele, mint a vér szerinti unokával. Ha pedig nem viselkedne úgy, mélységesen fel lennél háborodva.

Gusztustalan a gondolkodásod.

Becsüld meg inkább anyósodat, mert nagyon emberséges a hozzáállása, rendes és empatikus ember.

2023. okt. 11. 22:00
 29/44 anonim ***** válasza:
86%

Te szerencsétlen! Szerinted az a gyerek, hogy érezné magát, ha látná, kevesebb/kisebb/más dolgot kap, mint a másik gyerek?!! Neked hol a szíved?! Tényleg ez számít?! Tehet az a gyerek bármiről is?!

Utolsó féreg vagy! Gondolkozz el!

2023. okt. 11. 22:06
 30/44 anonim ***** válasza:
95%
4 unokám van. 3 vér szerinti és 1 nem.Nem teszek különbséget közöttük.Gyermekem elfogadta szereti,én meg a gyermekemet szeretem.Mind a négyet szeretem és egyformán ajándékozom őket.Sőt még a menyemet is!
2023. okt. 11. 22:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!