Ez szerintetek normális viselkedés így? Ti így
tennétek?
Figyelt kérdés
A sógorom 7 éve jött össze a feleségével, akinek akkor volt egy 2 éves gyereke.
A mi gyerekünk akkor született, mikor ők össze jöttek kb.
Lényegében rá 1-2 évre, anyósom ugyanúgy megrendezi a gyerek születésnapját mint a vérszerinti unokájáét. Karácsonyra is látszólag ugyanolyan értékű vagy még nagyobb értékű ajándékot kap, vagy ruhából ugyan olyat kaptak míg kissebb volt.
Nem tudom, nekem azért ez olyan fura, hogy ugyanúgy viselkedik vele mint az igazi unokájával. A kislány is mamának hívja anyósom. Vagy ez a normális? Ti tudnátok ugyanúgy viselkedni a vérszerinti unokátokkal és azzal aki nem?
Az itt válaszoló elvált nők és a gyerekeik úgyis anyósnak adnak igazat.
Én nem feccolnék bele annyi pénzt idegenekbe, mint a vérszerinti unokákba.
Egy ilyen szitu nekem is rosszul esne. (A férjemnek nincs tesója, nekem sem, tehát ilyen nem fordulhat elő, nem sérelmek miatt írom ezt, hanem képes vagyok tárgyilagosan szemlélni egy ilyen helyzetet.)
Persze akik haszonélvezői egy ilyen mozaikos szitunak, azok téged fognak támadni.
(Meg engem lepontozni.)
De kit érdekel a sérült lelkük nyomora?
2023. okt. 11. 19:23
13/44 anonim válasza:
12es nekünk legalább van lelkünk:-)
2023. okt. 11. 19:28
14/44 anonim válasza:
Igen magas érzelmi intelligenciájú, empatikus embereknek ez egyáltalán nem esik nehezére, szerencsére anyósod is egy ilyen értékes ember. Csak a kicsinyes, önző, egoista embereknek érthetetlen az, ha valaki ugyanúgy tud viszonyulni a családban a vér szerinti és a nem vér szerinti gyerekekhez is.
Engem pl. nevelőapám saját gyerekeként szeret, 9 éves korom óta ő nevel, ő tart el, én is apámnak tekintem és a gyerekeimet is unokájaként szereti. Van vér szerinti gyereke is, sosem tett köztünk különbséget és az unokák között sem.
Nagyon tisztelem érte, hogy ilyen nemes lelkű ember.
2023. okt. 11. 19:30
15/44 anonim válasza:
Engem gyermekkorom óta úgy szeret a nagymamám élettársa, mintha ő lenne a vérszerinti nagypapám, pedig közel sem az. És fordítva is így van, nagyon sok szép emlékem van vele kapcsolatban, sokkal több mint a másik oldali, vérszerinti nagyapámmal, aki szarik a fejemre, életem során még csak telefonon se hívott fel 1x se. Szóval igen, neked furcsa, anyósod részéről viszont a gesztus nagyon helyénvaló. Ha nem így lenne, és tegyük fel hogy utálná a gyereket, az a kicsi részére akár egy trauma is lehetne.
2023. okt. 11. 19:37
16/44 anonim válasza:
Normálistól messze vagy.
2023. okt. 11. 19:39
17/44 Bellatrix:3 válasza:
Az egyik nagymamám nem volt vérszerinti, de pont ugyan úgy imádtam mintha az lett volna. Nem lenne nekem ezzel gondom, meg nagyon kivételesen jó ember lehet, aki így áll ehhez. Mindenkinek így kellene ehhez hozzáállni, mert nem a gyerek tehet erről a szituról, plusz már bocs, de a családot nem feltétlenül a vér köti össze. Szerintem önző dolog csak azért haragudni az anyósra, egy gyerekre főleg, mert családtagként kezelik.
2023. okt. 11. 19:40
18/44 anonim válasza:
Kerdezo: nem kene irigyelned a gyerektol se a figyelmet, se a szeretetet. Te amugy mit csinalnal anyosod helyeben, hogyan kulonboztetned meg a gyereket? Ezzel kivaltva a csalad egy reszebol nem ok nelkul feled az ellenszenvet.
2023. okt. 11. 19:43
19/44 anonim válasza:
Teljesen normális, és tudnék így viselkedni, ugyanis nem a vér határozza meg, hogy valakit szeretek vagy nem. A mama tök jó fej, és nagyon rendes tőle, hogy az akkor még kicsi (még most se túl nagy) gyereket úgy kezeli, mint az unokáját -vagyis mit beszélek, hiszen az is, attól még hogy nem a fia f@@@ából jött ki, attól még a sajátjaként neveli ő is gondolom. Még jó, hogy nem idegenként van kezelve. Szerencsés az a kislány. Te meg netán irigy van rá esetleg? De miért? A gyereket magának csinálja az ember és normális esetben nem azt lesi, hogy majd kitől milyen ajándékot kap. Persze jól esik, meg köszönettel elfogadjuk, de nem ez a lényeg.
2023. okt. 11. 19:53
20/44 anonim válasza:
Kedves Kérdező!
Szerintem is helytelenül gondolkozol. Az indoklást már megírták sokan előttem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!