Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Miért mondják, hogy gazdag...

Miért mondják, hogy gazdag vagyok amikor én nem is?

Figyelt kérdés

Barátnőm örökölt. Előtte olyan szegény volt mint én. Most lett egy 100 m2-es 98-ban épült háza, egy balatoni nyaralója és vett magának egy új Kia terepjárót. Panel albérletben voltunk összeköltözve, most átmentünk a házba, amit én újítok fel a saját kezemmel ha már albérletet nem kell fizetnem. A barátnőm új autójával járunk, előtte nem volt kocsink. Én ragaszkodom ahhoz, hogy nem vezetem azt az autót, mert nem tettem le annyit az asztalra, hogy jogom legyen ilyen autó volánja mögé ülni. Így is eléggé szégyellem magam, hogy más házában lakok ingyen meg, hogy a Balatonon is hétvégéket voltunk, de ott is én fogok felújítani majd, amúgy mindenhol nyírom a füvet, szerelek, próbálok tenni ha már úgymond ingyenélő vagyok.

Ehhez képest a családtagjaim azt beszélik, hogy nekem luxusházam van, luxusnyaralóm és luxusautóm. Testvérem veszett össze velem, hogy nekem semmi jogom ilyen autóban feszíteni, mert én egy senki vagyok aki nem tudja honnan jött.

Hiába mondom nekik hogy mi van, az ő szemükben én egy jogtalan milliomos vagyok. Mit tudnék még tenni, hogy ne beszéljék ezt? Ha bérleti díjat fizetnék inkább és ezt megmondanám nekik? Vagy ne üljek be abba az autóba inkább? Szerintetek is túlzásba vagyok esve és játszom az eszem jogtalanul?

2023. szept. 19. 15:24
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
21%
nem lesz ennyek jó vége . a leány hirtelen "gazdag" te meg nem ezek a kapcsolatok nem tartanak sokáig
2023. szept. 19. 16:35
 12/20 anonim ***** válasza:
40%
Csak aztán nehogy az legyen, hogy te felújítod, ő pedig kitesz, semmit nem tudsz tenni, benne a pénzed és a munkád a felújításban.
2023. szept. 19. 17:00
 13/20 anonim ***** válasza:
93%
Nincs jogod?? Ezek bolondok. De inkább csak irigyek.
2023. szept. 19. 17:25
 14/20 anonim ***** válasza:
18%
Meddig lesz a baratnod?!
2023. szept. 19. 18:18
 15/20 anonim ***** válasza:
93%

Igazából a barátnőd se gazdag. Ez nem gazdagság. Eddig egyutt éltetek. Tehát természetesnek kellene lennie hogy meghív az új myaralójába hetvegere. Ha a barátomnak lenne egy nyaraloja és el se hívott volna hétvégére hogy kettesben legyünk, vagy bérleti díjat kért volna mert az ő hazaba koltoztem akkor az baj lenne.

Szoval te is rosszul fogod fel a dolgokat. A baratnod nem tart el téged csak a hazában laksz ami neki semmibe se kerul. Gondolom fizeted a rezsidet. A karbantartast is elvégzed amit tudsz. Túlgondolod a többit. Nem az albérlője vagy hanem az élettársa, a párja. Nem kell albérletet fizetned neki. A családod nagyon rosszindulatú és irigy. Ne nekik akarj megfelelni.

2023. szept. 19. 18:55
 16/20 anonim ***** válasza:
39%
Jól jártál ezzel a nővel kifogtad az aranyhalat.
2023. szept. 19. 18:58
 17/20 anonim ***** válasza:
80%
Nem kell velük foglalkozni.
2023. szept. 19. 22:39
 18/20 anonim ***** válasza:
89%

Irigyek, ne törődj velük.

Mondjuk nagyon gondolkozz el a kapcsolatod sorsán, mert én pl. nagyon megjártam annak idején, hogy beköltöztünk a barátnőm örökölt házába, ami nem elég, hogy romos volt, de még hitel is volt rajta.

Én vállaltam, hogy fizetem a hitelt meg felújítom, mert bár jól kerestem, mert kidolgoztam a belem, de nekem sem volt semmim, mert szegény családból származtam.

Szépen kipattintottam a házat, a hitelt fizettem 4 évig, azon felül még legalább 5 milliót ráköltöttem, és a munkavégzést nem is számolom. Közben a barátnőm meg körmösként dolgozgatott, ha kedve volt, de nem nagyon volt kedve. Inkább összejött a fodrász- és körmösszalon tulajdonosával, akinek azért sokkal több pénze volt.

Amikor rájöttem, és felelősségre vontam, akkor még neki állt feljebb, kidobott. Kértem volna vissza valami pénzt, de aztán jött az új faszi az ügyvédjével, aztán - mivel nyilván semmi nem volt lepapírozva - kénytelen voltam benyelni a veszteséget, és elkullogni a f_szba.

Szóval vigyázni kell.

2023. szept. 20. 16:08
 19/20 anonim ***** válasza:
89%

#18-as Na ez gyönyörű akkor az exed jól kihasznált.

Amúgy kérdező, ez irigység és semmi több. Egyébként meg van jogod sok mindenhez, házhoz, nyaralóhoz, mert dolgozol rajtuk és az hogy szépül meg jobb lesz minden neked köszönhető tehát már leraktál eleget ahhoz hogy jogod van ott lenni meg az autóban ülni.

Persze a 18-as válaszoló története eléggé tanulságos, szóval ha már így beletettél ennyi munkát az ingatlanokba akkor azért egyezzetek meg hogy valami része neked is legyen belőle és persze legyen lepapírozva.

Az irigykedőkkel meg ne foglalkozz, nem az Ő dolguk.

2023. szept. 22. 10:07
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
18, 19-nek: ha nem minimum bejegyzett elettarsi kapcsolat, semmi nem jar! Ezert nagyon fontos, hogy legyen szamla mindenrol, mert ha veget er a kapcsolat, az az osszeg, amit az ingatlanra koltottetek, az a tietek, azt a reszetekre ki kell fizetnie a masik felnek: nem tud ezeket letagadva kisemmizni!
2023. szept. 22. 18:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!