Az elit, gazdag emberek miért azt mondják a kerti fűre,
hogy gyep, pázsit?
Flancolnak. Itt is egy csomóan flancos kifejezéseket használnak, aztán hosszas magyarázatokat írnak a pórnépnek arról, hogy milyen szánalmasak, még beszélni sem tudnak rendesen.
2010. jan. 11. 01:00
A gyep és a kerti fű 2 különböző dolog drága...
2010. jan. 11. 01:07
mert jobban hangzik :D
És a gyep/ pázsit nem csak sima kerti fű. A kerti fű ugyanis magától nő, de a gyepet gondozni kell. Megveszed a magokat, elszórod, locsolgatod bizonyos időközönként, mindig szépen levágod, és a gyep nagy területen van. Ezzel szemben a kerti fű csak magától van, nem minőségi, csak hozta a szél, össze-vissza áll, és azzal nem lehet egy egész kertet befüvesíteni.
2010. jan. 11. 01:08
én is használom a pázsit szót, pedig se elit, se gazdag nem vagyok:)
2010. jan. 11. 01:13
Hát, én láttam már olyat hogy gyepkockákat vettek, persze feltúrták az egész földet, "kiásták" a helyet a gyepnek és leterítették a kockákat mintha szőnyeg lenne... persze ezt a pénzesebbje teszi csak, aki kertészt tud fogadni, meg van ideje és pénze (amivel már nem tud mást kezdeni) ennyit szánni az egész dologra, és finnyás annyira, hogy ne elégedjen meg a kuszán álló fűszálakkal...
2010. jan. 11. 01:42
Érdekes, én is elszórtam a magokat, locsolom, nyírom, vettem hozzá egy csomó drága szart és még is tudom, hogy miről van szó, ha azt mondják rá, hogy fű.
2010. jan. 11. 01:43
Tény, hogy a gyep az mesterségesen ültettett fű(fűmag), szóval valszeg erre gondolnak,de én szoktam a gyepre füvet mondani, mert nekünk ültettett van,de ha nyírni kell akkor azt mondom, hogy füvetnyírok és nem gyepet.(nem vagyok gazdag, szóval nem tudom ők miért mit mondanak.)Focipályán inkább a gyepet használják és nem a füvet.
2010. jan. 11. 06:49
Manapság változatosan és bő magyar szókinccsel beszélni flancosság és csak az elit tagjai vághatnak fel vele? Az első hozzászólónak üzenném, hogy idióta. Köszönöm.
2010. jan. 11. 08:19
Mi mondjuk nem vagyunk "elit, gazdag" emberek, viszont van egy kis kertünk, ahol a füvet nagyon gondosan ápoljuk. A muhart kézzel szedegettük ki belőle heteken keresztül, műtrágyázzuk, rendszeresen nyírjuk, és öntözőberendezés van alul, hogy mindig szép legyen.
Azért ez nem ugyanaz, mint a kerti fű, ami csak úgy nő.... :)
A párom néha pázsitnak nevezi, mert nagyon büszke a kertre.
2010. jan. 11. 09:00
Azért mert más a gyep és más a sima kerti fű. A gyep mesterségesen telepítik, ún. gyepszőnyeget terítenek le. Nagyon szép, de méregdrága. Sima kerti füve bárkinek lehet, veszel egy zsák magot, aztán kiszórod, locsolgatod, aztán ott lesz a kerti fű. A gyep viszont nagyon drága, előkészítést igényel a telepítése.
2010. jan. 11. 09:37
Kapcsolódó kérdések: