Miért mondják azt, hogy az igazi gazdag emberen nem látszik, hogy gazdag?
Mert az igazán gazdag pont attól lesz gazdag, hogy ha lesz egy kis pénze azt nem elveri azonnal.
Szokták pl mondani, hogy "adj a gazdagnak 1000 dollárt, és tízezret hoz vissza. Adj a szegénynek ezer dollárt, és egy Iphone-t hoz vissza."
sok gazdag ember jár mercédessel, és sok gazdag ember jár az új suzuki vitarával is
honnan veszed, hogy aki drága ruhákban jár, drága kocsija van az tele van hitellel?
amiket felsoroltál, azok mind proli eszmefuttatások... további ilyen proli gondolatok, amiket szoktam hallani:
"biztos lopta"
"biztos nem tisztességes úton szerezte"
"biztos mindenkit átver"
Tegnap voltam nyaralni, (szerda volt) és elmentem egy 5 csillagos szálló előtt...
tele volt a parkoló porschéval, bmw-vel, meg f@.sz.omtudja mivel.
szerinted tele vannak hitellel? ne röhögtess
Azért, mert sok embernek, leginkább a szegényeknek a celebek vags a hirtelen meggazdagodott prolik jutnak eszébe a gazdagságról, tehat olyan emberek, akik rázzák a rongyot, de közben lehet, hogy el vannak adósova, vagy legalabbis rohamosan tartanak az eladósodottság felé. Közben vannak gazdag emberek, akik nem feltűnősködnek, nem kimondottan hajtanak a státusszimbólumokra, arra költenek sokat, ami érdekli őket, amit ők tartanak fontosnak, és nem a világ.
Pl. Warren Buffet egy felső-középosztálybeli kertvárosban élt a csaladjával, mikor a gyerekeit nevelte (talán még most is ott él, cdak a gyerekek kirepültek), a gyerekei sokáig nem is tudták, hogy az apjuk a világ egyik leggazdagabb embere. Vagy mondhatnám az egyik Prezi alapítót, aki sokáig, már dúsgazdagon egy 3 milliós autóval járt, de közben a bringája a dupláját érte.
Vagy ott van Mészáros Lőrinc a másik oldalról, aki egyébként nem gazdag, mert valójában stróman, viszont mindenből valami ízléstelen, puccos, sablonos, de drága dologgal pózol. Az ilyeneknek nincs saját hobbija, érdeklődése, ízlése, illetve a pénzhez sem értenek, ugyanolyan prolik maradtak fejben, mint voltak.
"honnan veszed, hogy aki drága ruhákban jár, drága kocsija van az tele van hitellel?"
Én sehonnan, én csak azoktól idéztem akik ezt mondták nekem. :D
Ilyen "biztos lopta" meg hasonló szövegekkel én is találkoztam, most hétvégén is mikor Balatonfüreden voltunk, apám mondta hogy minenki aki itt ferrarival meg hasonló autóval jár, az adócsaló.. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!