Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mennyi ideig lehetek "megsértő...

Mennyi ideig lehetek "megsértődve" emiatt?

Figyelt kérdés

A barátnőm szülei elváltak, az apját és az apja családját kedvelem, szerintem ők is.

Közel 1 éve vagyunk együtt, de az anyukájával és az ottani nagyszülőkkel/rokonokkal még sosem találkoztam.

Ennek a fő oka, hogy külföldön dolgoznak de hazajárnak kb. 2 havonta és akkor itthon vannak pár napot vagy hetet.

Ünnepekkor is hazautaznak, és nem akarnak kint letelepdni sem, csak pénzszerzés céljából élnek így kb 5 éve.

Az anyukájával egyszer egy videó hívásban láttuk egymást "élőben" amikor 1-2 hónapja voltunk együtt, és ennyi.

Nem volt semmi, nem éreztem kellemetlennek sem a beszélgetést, semmi extra nem volt.

A barátnőm kétszer találkozott velük személyesen azóta amióta engem ismer. (soha egy szót nem szóltam ellenük, ő nem ment ki hozzájuk)

Most ez a kettő ugye kevésnek tűnik de fontos hogy nagyjából 5-6 alkalommal látogattak haza azóta (igaz, mindannyiszor több napra, nyáron 2 hétre)

Egyszer elvittem a barátnőmet hozzájuk, és mondta hogy várjak egy kicsit a kocsiban, mert a nagyszülők elég rigolyásak.

Aztán jó fél óra múlva kijön, hogy menjünk, nem akarnak most velem találkozni.

(nagyszülők, anyuka, anyuka testvérei és az unokatestvérek is mind egy ikerházban élnek együtt, és gyakorlatilag mindannyian kijárnak külföldre)

Amíg nem ismertük egymást a barátnőmmel mindig velük volt ő is, tehát ahogy hazajöttek ment az anyukájához, és ott volt a család azon részével, aztán mikor visszautaztak ő ment vissza az apjához.

Bőven 20-as korosztály vagyunk, a barátnőm azt mondta hogy azért ment ilyenkor azonnal az anyukájához mert magányos volt, unalmas volt az apjával mindig, nem talált normális srácot, igazi barátai se nagyon voltak, de arra vágyott hogy legyen valakije, és bennem megtalálta ezt a valakit és inkább velem van.

Na és ami most feltette az i-re a pontot, hogy videóhívásban beszélgetett az anyukájával, én pont jöttem haza a munkából, ablak nyitva.Az engem üdvözlő kutyánkat szeretgettem így megálltam az ablak alatt, és akkor hallom hogy mondja az anyja hogy karácsonyra mi a terv?Ugye >én< 24.-én nem akarok hozzájuk menni ebédre?

A barátnőm kérdezi hogy mert???

És akkor azt mondja hogy >nekem< is van családom, >neked< is van, legyen mindenki a saját családjával együtt aznap.

Aztán a bartánőm mondta hogy csak ketten megyünk vagy sehogy, és kinyomta a telefont.

Aztán azóta 100x hívta az anyja meg írt neki de nem olvassa el meg nem veszi fel neki.

Most ezek után én biztos hogy nem fogok odamenni, képzelem hogy kedvelhet az egész pereputty ha megismerkedés céljából sem akarnak látni, szóval milyen pletykáik lehetnek ha ez a kollektív döntésük velem kapcsolatban? Akármi van én egy napot nem áldoznék rájuk a karácsonyomból...de most már igazából megismerni sem akarom egyiket se.

Csak ugye a barátnőmnek ők mégis a családja, az anyja mégis csak fontos személy az életében, úgyhogy sajnos nem élhetek le úgy egy életet, hogy nem ismerem meg őket...plusz én személy szerint komolyan gondolom ezt az egész kapcsolatot, és ha ne adj isten esküvőre kerülne a sor akkor majd ott lát először a kedves kis család?

Nem mintha engem zavarna csak fura lenne.

Egyébként az anyjával talán hajlandó lennék találkozni de csak és kizárólag akkor ha ő kezdeményezi a találkozót, és önszántából nem azért mert a barátnőm akarja.

Persze ez is csak pár hónap múlva, most nem vagyok rá kíváncsi. (amúgy se, de most főleg nem)

Az após jelölt erre azt mondta hogy ilyen ez a család, neki nem kell bemutatnom őket.

"Magyarok vagyunk", ők is, és én is, kb pontosan azonos anyagi helyzetben, szóval nincs faji alapú, vagy esetleg társadalmi különbség miatti utálat, előítélet. Halvány fingom sincs miért nem kíváncsiak rám. (de annyira nem is izgat, persze nyilván megsért)

Összeségében: ezért meglehetek sértődve egy életen át?Vagy legalább addig, hogy ha végülis méltatnak fogadni mondhatom azt, hogy én már nem akarom őket megismerni?

2023. szept. 16. 13:32
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:

Igen, teljesen biztos, hogy nem fog mellettem maradni, mert én vagyok a világ legrosszabb embere, akinek van annyi önbecsülése, hogy sértőnek találja azt, hogy elutasítják...szerintem inkább te vagy tele a férfiak iránti gyűlölettel, mert ez jön le az összes válaszodból.

Én írok trágár és öntelt szövegeket a szüleiről?Mert neki biztos az mondták, hogy ó lányom megfogtad az isten lábád ezzel a palival, annyira szimpatikus és korrekt embernek tűnik így képen, igaz azért megismerni nem akarjuk.

Vagy inkább azt mondták neki, hogy micsoda egy unszimpatikus, ellenszenves alak, ezt ide ne mered hozni, igaz nem tudunk róla semmit soha nem beszéltünk vele, de csak így kép alapján egyértelmű.

Csak ezeket nyilván nem továbbítja felém.

DE igen természetesen az én hibám, hisz minden normális ember úgy reagálna, hogy "Jaj, nem akarnak megismerni?Ó semmi baj, teljesen megértem, majd ha egyszer úgy érzik megcsókolom a lábukat is, hogy milyen rendesek."

Meg ez a világ legnagyobb baromsága, hogy majd 1-2 év múlva megismernek/befogadnak.Hova?Nem kell engem befogadni, nem akarok hozzájuk költözni, nem akarok velük nyaralni menni, sem együtt élni, hová akarnak befogadni egy-két év múlva?

Mintha a királyi családba akarnék bebocsájtást nyerni, vagy mintha nekem lenne kiváltság, hogy szóba állnak velem, talán ők valami felsőbbrendű lények akik nem paktálnak le csak úgy mindenféle jött-ment emberrel?

Ugyan már.

2023. szept. 17. 14:47
 22/25 anonim ***** válasza:
0%

A férfiak iránt? Ne röhögtess! Te 1 férfi vagy, nem te vagy a világ összes férfija, de speciel egyáltalán nem férfiúi mivoltodban ítéllek meg negatívan, ha te lennél a nő, pont ugyanezeket írnám. (Egyébként a válaszaimból még az se derül ki, hogy én nő vagyok-e.)

Rendkívül alacsony az önértékelésed, és ezt agresszióval kompenzálod. Hát az itt, egy arctalan fórumon inkább szánalmat kelt, talán próbáld meg élőben a megfelelő célszeméllyel, ne velünk, kívülállókkal. Nekünk való reagálásod a mártírkodó nárcisztikus passzív-agresszív viselkedés mintapéldája, bár nem tudom, ezt mért nevezik passzív-agresszívnek, valójában nagyonis aktív agresszív. Nem tudom, mért olyan fontos neked mások rólad alkotott véleménye, nem kéne ám magadat a világ közepének hinni, és a te becsmérlésednek tulajdonítani azt, ha valaki nem szeret váratlanul, pongyolában, rendetlenségben vendéget fogadni. Talán mondd meg a barátnődnek, hogy szívesen megismerkednél hosszabban is a szüleivel, beszéljen meg egy időpontot. Teljesen biztos vagyok benne, hogy nem fognak elutasítani.

2023. szept. 17. 15:18
 23/25 A kérdező kommentje:
Igazából erre már tényleg nincs mit mondanom, a válaszod hasznosságának értékelése tökéletesen mutatja, hogy nincs igazad, de ezt sosem fogod beimerni.További jó trollkodást a többi kérdés alatt.
2023. szept. 17. 17:59
 24/25 anonim ***** válasza:
100%

Voltam hasonló helyzetben. Kicsit hasonlóban.

Engem elvileg tárt karokkal fogadott az exem szűk családja (apja és nagyanyja), semmi gondjuk nem volt velem, kedvesek, mézes-mázosak voltak velem.

Aztán mikor jött a karácsony, akkor közölte az apja, hogy ugye nem gond, hogy ők hárman karácsonyoznak majd együtt 24-én. Mindig így van, a nagymama ragaszkodik hozzá, ez hagyomány.

Nem hívtak el, eszükbe sem jutott meghívni negyediknek, hiába voltunk akkor már mi is közel egy éve együtt.

Aztán mikor még egy fél év eltelt, és felmerült, hogy esetleg összeköltözhetnénk, akkor sem repestek az örömtől.

A válasz nagyon egyszerű: nem akarták, hogy a kicsi fiuk/unokájuk elszakadjon tőlük.

Az exem nem állt ki mellettem, csak sodródott és jött a kifogásokkal, hogy hát a nagymama már idős, meg mikor az anyja lelépett, az apja maradt neki, nem akarja megbántani...

Nem is lett köztünk tartós a dolog.

A te barátnőd karakánabbnak tűnik, ez jó dolog. Könnyen lehet, hogy választania kell majd közted és a családja között. Ha szerencséd van, téged választ majd.

Ilyen családi háttérrel, nem tudom, hogy akartok nagy lagzit. Valaki tuti meg fog sértődni.

25/N

2023. szept. 17. 18:50
 25/25 A kérdező kommentje:

24-es

Köszönöm a válaszod, én úgy érzem hogy engem fog választani, hiszen megsértődött rájuk a karácsonyi kijelentés miatt.

De bárhogy alakul én biztosan a saját családommal karácsonyozok, ő eldönti hová megy.

4-5 körül szoktunk a bátyáméknál összegyűlni, ha úgy alakul hogy kimegy az anyukájához megvárom, de mivel ott is este esznek ha ott akar maradni akkor külön leszünk, aztán lesz ami lesz, én semmiképp nem fogok odamenni még beköszönni sem ahogy eredetileg terveztem.

Az eksüvővel kapcsolatban nekem mindegy, hogy ott lesznek e az anyjáék, mivel lesznek olyan munkatársai, barátai is akiket én nem ismerek, majd a rokonságára is úgy tekintek mint az ismeretlen barátokra...."ismeretlen arcok, jó szórakozást", de azt se bánom ha nem jönnek el.

Persze ez nagyon a jövő zenéje még, majd ráérünk ezen akkor gondolkozni.

2023. szept. 17. 20:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!