Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mennyi ideig lehetek "megsértő...

Mennyi ideig lehetek "megsértődve" emiatt?

Figyelt kérdés

A barátnőm szülei elváltak, az apját és az apja családját kedvelem, szerintem ők is.

Közel 1 éve vagyunk együtt, de az anyukájával és az ottani nagyszülőkkel/rokonokkal még sosem találkoztam.

Ennek a fő oka, hogy külföldön dolgoznak de hazajárnak kb. 2 havonta és akkor itthon vannak pár napot vagy hetet.

Ünnepekkor is hazautaznak, és nem akarnak kint letelepdni sem, csak pénzszerzés céljából élnek így kb 5 éve.

Az anyukájával egyszer egy videó hívásban láttuk egymást "élőben" amikor 1-2 hónapja voltunk együtt, és ennyi.

Nem volt semmi, nem éreztem kellemetlennek sem a beszélgetést, semmi extra nem volt.

A barátnőm kétszer találkozott velük személyesen azóta amióta engem ismer. (soha egy szót nem szóltam ellenük, ő nem ment ki hozzájuk)

Most ez a kettő ugye kevésnek tűnik de fontos hogy nagyjából 5-6 alkalommal látogattak haza azóta (igaz, mindannyiszor több napra, nyáron 2 hétre)

Egyszer elvittem a barátnőmet hozzájuk, és mondta hogy várjak egy kicsit a kocsiban, mert a nagyszülők elég rigolyásak.

Aztán jó fél óra múlva kijön, hogy menjünk, nem akarnak most velem találkozni.

(nagyszülők, anyuka, anyuka testvérei és az unokatestvérek is mind egy ikerházban élnek együtt, és gyakorlatilag mindannyian kijárnak külföldre)

Amíg nem ismertük egymást a barátnőmmel mindig velük volt ő is, tehát ahogy hazajöttek ment az anyukájához, és ott volt a család azon részével, aztán mikor visszautaztak ő ment vissza az apjához.

Bőven 20-as korosztály vagyunk, a barátnőm azt mondta hogy azért ment ilyenkor azonnal az anyukájához mert magányos volt, unalmas volt az apjával mindig, nem talált normális srácot, igazi barátai se nagyon voltak, de arra vágyott hogy legyen valakije, és bennem megtalálta ezt a valakit és inkább velem van.

Na és ami most feltette az i-re a pontot, hogy videóhívásban beszélgetett az anyukájával, én pont jöttem haza a munkából, ablak nyitva.Az engem üdvözlő kutyánkat szeretgettem így megálltam az ablak alatt, és akkor hallom hogy mondja az anyja hogy karácsonyra mi a terv?Ugye >én< 24.-én nem akarok hozzájuk menni ebédre?

A barátnőm kérdezi hogy mert???

És akkor azt mondja hogy >nekem< is van családom, >neked< is van, legyen mindenki a saját családjával együtt aznap.

Aztán a bartánőm mondta hogy csak ketten megyünk vagy sehogy, és kinyomta a telefont.

Aztán azóta 100x hívta az anyja meg írt neki de nem olvassa el meg nem veszi fel neki.

Most ezek után én biztos hogy nem fogok odamenni, képzelem hogy kedvelhet az egész pereputty ha megismerkedés céljából sem akarnak látni, szóval milyen pletykáik lehetnek ha ez a kollektív döntésük velem kapcsolatban? Akármi van én egy napot nem áldoznék rájuk a karácsonyomból...de most már igazából megismerni sem akarom egyiket se.

Csak ugye a barátnőmnek ők mégis a családja, az anyja mégis csak fontos személy az életében, úgyhogy sajnos nem élhetek le úgy egy életet, hogy nem ismerem meg őket...plusz én személy szerint komolyan gondolom ezt az egész kapcsolatot, és ha ne adj isten esküvőre kerülne a sor akkor majd ott lát először a kedves kis család?

Nem mintha engem zavarna csak fura lenne.

Egyébként az anyjával talán hajlandó lennék találkozni de csak és kizárólag akkor ha ő kezdeményezi a találkozót, és önszántából nem azért mert a barátnőm akarja.

Persze ez is csak pár hónap múlva, most nem vagyok rá kíváncsi. (amúgy se, de most főleg nem)

Az após jelölt erre azt mondta hogy ilyen ez a család, neki nem kell bemutatnom őket.

"Magyarok vagyunk", ők is, és én is, kb pontosan azonos anyagi helyzetben, szóval nincs faji alapú, vagy esetleg társadalmi különbség miatti utálat, előítélet. Halvány fingom sincs miért nem kíváncsiak rám. (de annyira nem is izgat, persze nyilván megsért)

Összeségében: ezért meglehetek sértődve egy életen át?Vagy legalább addig, hogy ha végülis méltatnak fogadni mondhatom azt, hogy én már nem akarom őket megismerni?

2023. szept. 16. 13:32
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

Mennyi hülye van itt is, és még ők hülyéznek :D

Szerintem az kicsit erős, hogy közel 1 év alatt nem volt alkalmas időpont az anyukának amikor megismerne engem, szóval nekem kell kérvényt benyújtanom, hogy jaj kedves anyuka úgy megismerném önt?

Neki kéne kíváncsinak lennie arra, hogy kivel él együtt a lánya, nekem aztán tök mindegy.

Nem tudom minek jött szóba a karácsony, nyilván eszem ágába se lenne egy idegen családhoz berobbanni, eleve ha puszi pajtások lennénk is max 1-2 órára mennék oda.Az én családom befogadta a barátnőmet, és amúgy sem engedek abból, hogy ne velük legyek, csak mivel a barátnőm eddigi élete során mindig ott ünnepelt, gondoltam benézünk majd oda is, de mivel egy hétköznapon sem kíváncsiak rám, így fél percre sem zavarnám meg a karácsonyukat, nemhogy velük tölsem.

Nem az sért meg, hogy nem lehetek ott velük ezen csodás ünnepen, az sért meg, hogy ennyire nem kíváncsiak rám.

Akkor nem baj ha én se leszek réjuk kíváncsi 10 év múlva se?

Lehetnék sorozatgyilkos is vagy legalább elmebeteg akiről a kapcsolat elején lebeszélhették volna a lányukat, de hát annyira szent a család, hogy tojnak rá hogy kivel van együtt.

Azt hiszem a normális ember kíváncsi arra a személyre akivel a szeretett családtagja együtt éli az életét.

Ők nem, meg ezek szerint itt még sok ilyen ember is van.

2023. szept. 16. 19:51
 12/25 anonim ***** válasza:
25%
Ne tervezz 10 évre! Még egyre se biztos, ha a barátnőddel is ilyen arrogáns vagy!
2023. szept. 16. 19:58
 13/25 Szervizmérnök úr ***** válasza:
65%

Ez így működik, ilyen fórumos jellegű felületeken sok értelmezési zavaros, olvasási zavaros, autisztikus stb. figurákkal lehet összefutni, hadd ne mondjam, hogy néha a szervizes ügyfelek is...

Ezek az emberek közöttünk szaladgálnak az utcán is, vagy máskor a magánéletben is kártékonyak, okoznak bosszúságot, mint az elmebeteg szomszéd és hasonló alattomos népség.

2023. szept. 16. 20:00
 14/25 anonim ***** válasza:
33%
Nem is keleltt volna megsértődni.
2023. szept. 16. 21:04
 15/25 A kérdező kommentje:

Tehát teljesne normáli, hogy nem vagyunk kíváncsiak a gyermekünk párjára, és mikor odatévednek a házunk elé akkor is inkább az autóban várjon, de egy sziára nem jövök ki.

Nálunk ez nem így volt, de akkor legalább tudom, hogy az én családom a fura, és akkor ez a normális hozzáállás, ahogy a barátnőm anyai rokonai viselkednek.

Sok újdonságot lehet itt tanulni, már csak ezért is érdemes volt kiírni ezt a kérdést, én meg már azt hittem, hogy velük van a baj. :)

2023. szept. 17. 09:23
 16/25 anonim ***** válasza:
27%
Fú, de kellemetlen természeted van! Azért már finomítottál, mert már hirtelen nem behívniuk kellett volna, hanem kijönni eléd! De ki vagy te, az angol király? Éppen tévét néz, mosogat, fürdik, vacsorázik tréningruhában, de pattanjon ki, mert őfelsége megjelent? Előre megbeszélt időpontban igen, mikor arra dedikálják azt az időt, hogy veled találkozzanak. Számukra az a majdnem 1 év (valójában mennyi?) még nem elég stabil idő ahhoz, hogy a kapcsolatot maradandónak gondolják. Ki tudja, hány ilyen majdnem egy éves vagy hosszabb kapcsolata volt a lányuknak? Majd ha már 2 évesek lesztek, akkor valószínűleg kíváncsiak lesznek rád. Ne tekintsd automatizmusnak, hogy másoknak ugyanazok az elképzeléseik, mint neked. És nem nálad van a bölcsek köve.
2023. szept. 17. 09:33
 17/25 A kérdező kommentje:

Bazdki, annyira sajnálom, hogy nem tudsz egy szöveget értelmezni csak úgy forgatod a szavakat, hogy én mekkora egy arrogáns p*cs vagyok, és csak ez az eredmény lehet, semmi más.

Szóval az, hogy én ott várok kint, és ezt tudják, hogy itt vagyok nem elég átvedleni a köntösből lefürdeni stb?

Rendetlenség van? Jó, akkor kijön és bemutatkozik, és nem hív be.

Nem akarok a szaros házukba bemenni, nem akarok a "szott családjuk része lenni, de az hogy úgy kezelnek mint valami leprást akit látni se akarok, hát elnézést de marhára megsért.

Fordítsuk meg: a barátnőm írja ki a kérdést, ami így szólna.

A barátom nem akarja megismeri az anyai családom, nem hajlandó eljönni hozzájuk, bemutatkozni nekik, hogy megismerjék, azt mondta hogy nem kíváncsi rájuk.

Ez teljesen normális? Nem, akkor meg ugyan úgy az lenne, hogy én mekkora egy p-cs vagyok, meg az lenne a tanács hogy azonnal hagyjon el engem.

Tehát csak és kizárólag az én hibám lehet.

Csakhogy most ez áll fent, nekem nincs szükségem arra hogy őket megismerjem, de akkor ugye nem baj ha én 10 év múlva sem akarok velük találkozni?

És erre is mi volt a válasz?Höhö ne tervezzgess 10 évre...mert egy arrogáns szarházi vagyok azért mert megsért hogy a barátnőm családja teljesen elutasít, annyira hogy látni sem akarnak holott az életben nem találkoztunk.Micsoda elfogadás, micsoda kultúra, így fejlődik a világ.

Ha ott gyerek születik gondolom 2-3 évig nem is foglalkoznak vele mert lehet meghal valami gyermekbetegségben aztán minek fogadja be a család addig a szívébe nem?

Annyira ostoba barom érvek vannak, és elnézést ha olyan a stílusom de rohadtul felhúz, hogy a válaszadóknak semmi más célja nincs csak hogy jól megmodnják hogy ez mind az én hibám, és mit képzelek, pedig ez nem normális, beteg dolog, és beteg az is aki szerint ez normális.

Nem együtt kell élnie velem a családnak, ha egy 10 percre kijöttek volna vagy bemehettem volna, tök mindegy, az még valahol valahogy elfogadható hogy ennyit nyitottak...ehhez képest ott tartunk hogy majd 3 hónap múlva lesz karácsony de fix hogy 3 hónap múlva sem kérnek belőlem semmilyen formában.

Remélem azt is lebeszélik hogy 8 év múlva házasodik az unokatesó és akkor szóljanak a barátnőmnek hogy megvan hívva de én ne menjek...vicc :D

2023. szept. 17. 11:57
 18/25 anonim ***** válasza:
4%
Nem nekünk, hanem neked az a célod, hogy jól megmondd, nálam viszont ez már nem jön be, az utolsó válaszodba 3 helyen enyhén beleolvastam, majd eldöntöttem, hogy nincs helyed az életemben. Mérhetetlenül önző és beszűkült vagy! Valami gombot nagyon benyomott nálad ez az elutasítás-dolog, biztos, hogy nem ők az elsők! Azért majd mutasd meg a barátnődnek is azt a trágár és öntelt szöveget, amit a szüleiről idehánytál. Teljesen biztos, hogy nem fog melletted megmaradni.
2023. szept. 17. 12:25
 19/25 anonim ***** válasza:
75%
Pedig a kérdezőnek van igaza. Ha nekem lenne gyerekem én az első pillanattól szeretném ismerni a választott párját. ( És nem azért hogy attól rettegnék hogy pszihopata-e ) Tök mindegy ha egy hétmúlva szétmennek akkor is. Még ők egy pár, ő is a családhoz tartozik. Sőt mondok jobbat. Ismerek olyanokat is ahol két lány gyerek van ( már felnőttek ) és a szülők mikor családi kirándulásra mennek, nem csak a lányaikat viszik, és fizetik az útjukat hanem mindkét hapsit is. Pedig az egyik lánynak még nem is a férje. NA "EZ" lenne a normális.
2023. szept. 17. 12:58
 20/25 anonim ***** válasza:
19%
Te csak ne mondd meg, hogy mi a normális, 19-es! Ki vagy te, hogy te eldöntsd objektív tényként? A más ember számára más a normális, mivel a viselkedés, szokásrend nem 2x2! Nem te vagy a mérce!
2023. szept. 17. 13:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!