Beszélnétek azzal a rokonnal, aki “külföldre szakadt” és ha hazajön, csak szidja Magyarországot?
Jaj, ez a fajta kötelességmánia nálunk is megvan.
Én vagyok a szr, mert nem maradok otthon, mi lesz apámmal idős korára, mi lesz a kerttel, stb.? Ezek NEM az én problémáim, már bocs.
Nekem otthon nem volt normális melóm, éhbérért dolgoztam diplomásként, szóval még szép, hogy leléptem.
Nagyon nem mindegy, hogy hó végén félre tudom tenni a fizetésem harmadát, vagy nem eszek három napig, mert már nincs miből - és igen, ennyivel többet keresek ugyanazzal a szakmával.
De szmét vagyok, mert nem gondolok a családomra. Ja, nem áldozom be magam értük - hát, nem, és nem véletlenül járok haza évente 1x. Mivel nincs kedvem állandóan az érzelmi zsarolásukat hallgatni (mondjuk nem érdekel különösebben).
Nejemmel összesen átszámolva kb.havi 6000Eur-t keresünk itthon alkalmazottként.Mindketten szegény családból származunk,mindent saját erőből értünk el.
Szóval itthon is lehet boldogulni,csak tanulni kell,törekedni,megtalálni az utunkat,nem szerencsétlenkedni meg incelkedni.
Bármikor kimehetnék külföldre dolgozni,kapva kapnának a mu kámért,de már nem érdekel.
Jó itthon.Ha nem is kiskirályként,de ebből vígan megélünk,félreteszünk.
Én szóba se állnék az ilyennel.
Megtehetném, hogy külföldre megyek, ámde nem teszem. Van tisztességes munkám, a barátaimat imádom, őket semmi pénzért el nem cserélném. Szerencsés vagyok, hogy velük lehetek. 😊
Aki meg csak cirkuszolni tud hazajönni, annak tényleg szar élete van odakint külföldön.
53 vagyok
Ez biztos így van,nem akarok belemenni,de közterhek mindenhol vannak.És nem vagyok Fidesz szavazó sem.Sokmindennel egyetértek,sokmindennel nem.
Én imádom a munkámat,sikeres vagyok benne,minden nap lelkesen megyek dolgozni(igazából az egyik hobbim a munkám😀)elismernek,jól meg is fizetnek.Nejem szintúgy.
Nem az a baj ha valakinek ez a véleménye, mert ez tény hogy így van, hanem az mikor másról se tud beszélni, más témálya sincs. Apám is ilyen sajnos, ismerem nagyon. Semmi más témálya nincs csak a politika. És érdekes mert ha valaki fideszpárti akkor ő a nagy ellenzéki, ha valaki valamelyik ellenzékpárti akkor ő a hős fideszes aki minden ellenzékit kardélrehány.
Nem az a baj ha valaki kimegy és jobban él. Hanem mikor beleáll a másikba és kb lenézi mert nem lép le. Az a legnagyobb baj hogy az ilyen embereknek más témályuk sincs, nem lehet elbeszélgetni velük semmiről. Hiába hozol fel nekik témákat, autók, filmek/sorozatok vagy más hobbi, mindig oda jukadnak ki hogy miért nem lépsz le mert külföldön mennyivel jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!