Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Beszélnétek azzal a rokonnal,...

Beszélnétek azzal a rokonnal, aki “külföldre szakadt” és ha hazajön, csak szidja Magyarországot?

Figyelt kérdés
Mondjuk tisztességes munkája van, de irritáló a stílusa.
2023. szept. 1. 08:29
1 2 3 4 5 6 7
 11/61 anonim ***** válasza:
38%
A nyelvtudás hiányára és az idős szülő gondozására is létezik megoldás. Itt a hajlandóság hiányzik.
2023. szept. 1. 09:17
 12/61 A kérdező kommentje:

Én vagyok az “irritáló rokon”.

Mert leléptem a nagy individualizmusomban, elhárítottam a közös kötelességeket.

2023. szept. 1. 09:17
 13/61 anonim ***** válasza:
75%
Nem. Aki fröcsögve szidják az itthoniakat, azok rendszerint a legsz*rabb emberek.
2023. szept. 1. 09:31
 14/61 anonim ***** válasza:
81%

Miért lenne irritáló a stílusod? Nem értem így a kérdést?

"Mert leléptem a nagy individualizmusomban, elhárítottam a közös kötelességeket."

Ja, várj. Ez az oka, hogy "utálnak"?

Na akkor megajándékozlak a legszebb mondattal. Nem veled van a baj. Te helyesen cselekedtél.

A tanult tehetetlen emberek kedvenc védekezése, amikor valakire rámondják, hogy csak menekül külföldre. Visszahúznának a szintjükre. A dolog pszichológiája nagyon komplex, a lényeg, hogy itt tartanak, nem képesek fejlődni, a valóságot látni.

Sosem fog működni velük a kommunikáció.

Nem kell őket látogatni.

2023. szept. 1. 09:35
 15/61 anonim ***** válasza:
84%
Nem.
2023. szept. 1. 09:40
 16/61 anonim ***** válasza:
77%

#14: akkor is ezt mondanád, ha csak elköltözött volna két (vár)megyével arrébb? Nem külföld, de ugyanúgy megvan az ürügy arra, hogy miért nem tud idős rokonnak segíteni.

Ja, eprsze, az más lenne. A külföld, az külföld, szent és sérthetetlen.

Nincs persze ezzel gond, mindenki annyit vállal, amennyit akar (és talán a sors is méltányolja ezért), de hogy ezt megfejeli azzal, hogy valakinek a zseretett hazáját fikázza minden alkalommal, akkor ne várja, hogy tárt karokkal, szeretettel fogadják.

2023. szept. 1. 09:41
 17/61 anonim ***** válasza:
92%
Én nem. Ezért ne járjon haza, ezt meg tudja tenni telefonon keresztül is, ott leállítani is könnyebb a piros gombbal. Most is van rokonom, aki nem lakik külföldön, de a stílusa miatt nem szeretem és nagyritkán ha ide jön még el is húzok valahova addig.
2023. szept. 1. 09:43
 18/61 A kérdező kommentje:

Nem az a bajuk. Hanem hogyha maradtam volna, elég lenne nekik háromhetente bevásárolni az öregeknek vagy nem mindig nekik kéne kórházba szaladgálni.

Ha rokonnak van temetése, ők kísérik el őket, ők választják a koszorút, ők fogják a kezüket, én meg csak hazajövök a temetésre, és beleadom a részemet.

Amikor meg hazajövök és szidom az országot vagy hogy kint mennyivel jobban lehet keresni, akkor megkapom, hogy én elhárítottam a részemet.

2023. szept. 1. 09:44
 19/61 anonim ***** válasza:
38%

Miért szidod az országot? Miket mondasz pontosan?

Valójában lehet, hogy te is vágynál haza, de itthon nem tudtál körülmênyeket teremteni, és ezért az ország a hibás?

Tehát ha megváltozik, hazajönnél?

Mert akkor nagyon más a helyzet.

2023. szept. 1. 09:50
 20/61 anonim ***** válasza:
40%

Utolsó, te egy fideszes politikus vagy? Nem kérünk már belőletek. Mindenki látja, hogy tönkretettétek az országot.

Kérdező, te jól döntöttél, hogy itt hagytad ezt a süllyedő hajót. Sokat járok külföldre, tudom, miről beszélek.

2023. szept. 1. 09:53
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!