Jogos a kritikája, valóban ingyenélő vagyok?
Keringési betegség miatt le vagyok százalékolva, kapok rokkantsági ellátást, szűkösen de megélek. Munkát kapni itt vidéken nem olyan könnyű ilyen háttérrel így már egy éve nem dolgozom.
Viszont ma volt itt nálunk unokatesóm a párjával aki kérdezte hol dolgozom és kiakadt mikor elmondtam a helyzetemet és ingyenélőnek nevezett aki az államon élősködik meg hogy őneki azért kell ennyi adót fizetnie hogy az ilyeneket eltarts az állam. Meg nem igaz nem tudok valami IT szakmát kitanulni vagy ha ahhoz hülye vagyok menjek el takarítani ne csak a kifogásokat keressem.
Az attól függ mit takar az a keringési betegség.
Mert egyébként azzal egyet értek, hogy tanulni valamit mindig lehet, én munka mellett is folyamatosan azt teszem, már csak érdeklődés miatt is.
Bár sem a körülményeidet, sem a betegségedet nem ismerem, szóval “vakon” nem állok egy oldalra sem.
"őneki azért kell ennyi adót fizetnie hogy az ilyeneket eltarts az állam"
Hát igen, a munkahelyemen is utálom az ilyen megjegyzéseket. Tipikus proli magyar hozzáállás XDDD mert egyébként valaki kimondottan az én nevemről levont pár ezer ft-ot kapja meg rokkantságiként/segélyként XDDD Ne is foglalkozz vele, annyit nem ér.
Mondjuk, aki ilyet csinál egy idegennél, vendégségbe alapból kizavarnám a házból, és megmondanám, hogy többet be se tegye a lábát!
Amúgy van kölke?
Mert ha igen, megkérdezném tőle, hogy az adókedvezményt, CSOK-t és társait ki fizeti, ha nem az adófizetők?
Általában azoknak legnagyobb a pofája, akik pumpolják vagy pumpolni szeretnék az államot, de ha más kap valamit az már nem tetszik nekik.
Még ha segélyre költené az állam az adót... 😆
Nem hiszem hogy ingyenélő lennél, nem volt igaza. Viszont ha amúgy az állapotod engedi akkor érdemes egy szakmát kitanulni. Nem csak a pénz miatt, hanem kell azért egy elfoglaltság, egy rendszer az életbe mint egy munkahely ahol alkothatsz valamit és hasznosnak érezheted magad. És sajnos abba sem bízhatunk hogy az állam örökké segít, nem lehet tudni mikor milyen támogatást vesznek el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!