Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Hogy menjünk el egy olyan...

Hogy menjünk el egy olyan többes szülinapi összejövetelre, hogy azt se tudjuk kiknek van szülinapja?

Figyelt kérdés

Elég furán hangzik gondolom a kérdés, de kifejtem. Nővérem még régebben csinált egy messenger csoportot a gyerekek szülinapjainak megszervezésére, amiben benn van a mi családunk, meg persze a férjének a családja. Azóta már több eseményt is ott beszéltünk meg, de mind a nővéremékhez kötődtek. Most a nővérem sogornője beírta a csopiba, hogy augusztus végére szerveznének egy "batyus bulit" magukhoz, mert 4 szülinap is lesz valamikor akkor (még annyit írt, hogy mivel nem kerek évszámok ezért csak így szolidan).

Hát biztos velem is baj van, de nekem ennyiből nem jött le, hogy akkor konkrétan kiknek a szülinapjára gondol, pedig a mi családunkból tudom mindenkinek, hogy mikor van a szülinapja. Annyit sejtettem, hogy az egyik a nővérem férje, mert neki van augusztus végén. (Neki tavaly volt a 40. az meg is lett ünnepelve nővéreméknél, de amúgy felnőtteknek annyira mi nem szoktuk tartani.)

Anyukámék gondoltam, hogy nem akarnak majd elmenni, mert ők annyira nem is kedvelik a másik család tagjait, csoda, hogy nővéremékhez elmennek, amikor valami szülinap van, nem hogy még a másik család tagjaihoz elmenni.

De annyira én se rajongtam az ötletért, rólam tudni kell, hogy elég introvertált vagyok, nekem az összes ilyen családi esemény egy stresszhelyzet, persze ha már ott vagyok, el tudok lenni, de nagyon nem vagyok egy társasági ember.

Hát szóval én beírtam, hogy mi nem tudunk menni.

Erre beírta nővérem sogornője, hogy pedig jó lenne ha mi is el tudnánk menni, hisz az egyik szülinap a nővéremé. Hát így azért már nyilván jobban elgondolkodok rajta, de ez nekem eszembe se jutott, hisz nővérem szülinapja kis túlzással már szeptember közepe.

De megjegyzem a további 2 ember még mindig nem tudom, hogy ki lehet. 😅 Csak nekem lenne evidens, hogy ezt leírom már az elején?

Elég gázos már így a helyzet, de nővéremet azért nem szeretném megbántani, úgyhogy akkor lehet elmegyünk. Csak most azt se tudom, hogy akkor vigyünk-e valami ajándékot vagy se. Illetve kinek vigyünk? Meg mondjuk nekem ez a batyus buli is fura, értem én, hogy drága lenne ennyi embert jól lakatni, dehát nekem akkor is fura.

2023. júl. 25. 16:13
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
96%
Ugyanúgy tenném, ahogy 10-es írja.
2023. júl. 25. 16:54
 12/22 anonim ***** válasza:
96%

Ez az ember miért nem írta ki a csoportba alapból

hogy ki ez a 4 ember? Te pedig miért nem kérdezed meg, ha már nem írta ki?

Amúgy ha ennyire stresszelsz, ne menj, de akkot is stresszelnél, ha tudnád, kiknek a szülinapja. Nővéredet majd felköszöntöd külön.

2023. júl. 25. 17:08
 13/22 anonim ***** válasza:
97%
Èn nem mennèk. Lehet gonoszan hangzik de nem szeretnèk 4 embernek ajàndèkot vinni, plusz kajàt, innivalót. Ez nagy kiadàs lenne nekem. Èn nem is èrtem mièrt jók ezek az összevontak. A te szülinapodat is szoktàtok igy ünnepelni? Ha igen akkor mèg okè hogy elmenj, de ha nem , akkor simàn mond le, ès tesódat felköszöntöd a szüninapjàn.
2023. júl. 25. 17:12
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Szülinapjàn*
2023. júl. 25. 17:12
 15/22 anonim ***** válasza:
0%

"Úgy vélem, hogy ismeretlenek vagy alig ismert emberek szülinapjára nem kötelező elmenni"

Testvér, sógor, mint ismeretlen.

2023. júl. 25. 17:13
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

15, nem a testvér és sógor, hanem a kérdező nővérének a férjének a retyerutyája. (Ha még csak a nővére és a nővére férje - azaz a sógora - lenne, az oké is lenne).

Most úgy belegondolok, hogy húgomat és sógoromat köszönteném szülinapon, és ezt úgy tehetném, hogy ott van a sógorom testvére mondjuk, annak a felesége, aztán húgom anyósa-apósa, hát nem hiszem, hogy mennék.

Más család.

2023. júl. 25. 17:23
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Szeptemberben felköszönteném a nővéremet a szülinapján. Nem hónapokkal előtte, random 3 másik embert is köszöntgetve..
2023. júl. 25. 17:25
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk ez a fokú rokonság már olyan távoli, ahol mi már nem köszöntjük meg az ünnepeltet. Te nővéredet meg az ő férjét ettől függetlenül meg tudod köszönteni, a nővéred sógornőjének a közvetlen családjában levőket viszont nem várható el, hogy megköszöntsd. Az meg tényleg hülye helyzet, hogy viszel ajándékot két ünnepeltnek, de a másik kettőnek nem (pláne, ha ők gyerekek).

Én nem vagyok introvertált, de én se mennék. Ha ilyet írna a nővérem sógornője, akkor azt válaszolnám, hogy majd mi megköszöntjük őt máskor.

De ha meg akarod tudni, kiknek a szülinapjára gondolt, kérdezd meg vagy őt vagy a nővéredet. Ha a nővéred sem tudja, akkor neked sem ciki nem tudni. :-)

2023. júl. 25. 17:41
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

A novered sogornoje ilyen okostojas fajta?

Kiadja neked parancsba, hogy mikor koszontsd fel a csaladtagjaidat?

2023. júl. 25. 17:48
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

Biztos hogy nem mennék.

Nálunk is vannak néha összevont szülinapok de nem fél hónap különbséggel.

Ismeretlenekkel amúgy se járok össze. Csak kellemetlen lenne az egész.

Megírnám hogy ja a nővéremé sokkal később van, én majd akkor fogom felköszönteni de ti érezzétek jól magatokat. Vége.

2023. júl. 25. 18:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!