Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Érthető igény, hogy hívjak...

Érthető igény, hogy hívjak meg más rokont anyám kedvéért?

Figyelt kérdés

Ha családi összejövetel van nálunk (kizárásos alapon gyerekek szülinapja, évente kétszer), anyukám nem sok kedvvel jön. Azt szeretné, ha nem egyedül lenne az én rokonságomból, én viszont nem szeretnék meghívni mást. A párom családja népesebbnek tűnik, mert nekem se apám, se testvérem, neki pedig van. Még a keresztszülők szoktak itt lenni, egy pár a párom részéről, a másik pedig a barát házaspár (velük sokkal szorosabb a viszony, mint más rokonaimmal, de neki nem számít, mert nem családtagok, legalábbis neki nem, és arra is ideges lesz, ha megjegyzem, hogy nekünk meg igen). A hely is véges, szóval ez így pont kitölti. Ne égbekiáltó banzájt képzeljetek el, hanem kb. két órás programot. Tortázás, játszás és ennyi.

Az utolsó alkalom nemrég katasztrófa volt. Undok volt, főleg velem, beszólogatott, rosszul is éreztem magam. Előtte egy hónappal már célozgat, hogy lehet, el se jön, mert neki ehhez nincs kedve. Másról se beszél ilyenkor.

De őszintén szólva nekem meg ehhez nincs kedvem. Úgy érzem, részemről is jogos igény, hogy döntse el, akar jönni vagy nem, és legyen úgy.

2023. jan. 13. 17:28
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
40%
Sose értettem miért kell a házaspár két tagjának a rokonságát egyszerre meghívni. Pláne ha nem működik! Mi mindig mindenből kettőt tartunk, pont ezért, mert tudom hogy a két oldal baromira nem kíváncsi egymásra.
2023. jan. 13. 17:35
 2/21 anonim ***** válasza:
69%
Ha belegondolsz, ertheto, ha szarul érti magát idegenek között. Hívd meg egyedül, q párod családja nélkül
2023. jan. 13. 17:56
 3/21 anonim ***** válasza:
78%
Legközelebb akkor inkább ne is jöjjön. Majd ha egyszer lesz kedve beugrik hozzátok (gondolom soha napján kiskedden) felköszönteni az ünnepeltet. Jobb ha nem mérgezi a hangulatot.
2023. jan. 13. 17:57
 4/21 anonim ***** válasza:
72%

1-es, ée akkor tartsanak két szülinapot a rokonok miatt, meg készüljenek még az oviba is, mert ott is tartják a gyerekek szülinapját, ha meg egy idő után a gyerek szeretne a barátokkal zsúrt, legyen még az is, ugye?

Ez nem kívánságműsor, a kérdező anyja bírjon ki egy évben két órát mások közöttm, mert tetszik vagy sem, az unokájának azok is a rokonai. Vagy akkor nem kell menni, mondja meg a gyereknek, hogy nem megy, mert antiszoc.

2023. jan. 13. 18:07
 5/21 A kérdező kommentje:

Köszi, négyes, pont au jutott eszembe az egyes válaszát olvasva, hogy most biztos leszek minden lusta, de elég nekem egyszer készülni, és igen, az oviban is meg szokták tartani a szülinapokat.

Egyébként ez jellemző anyura. Mi jól elvagyunk, de ha bármi ünnepség van, el se megy vagy látványosan rosszkedvű, morog. Sajnálom, hogy nyűg neki, dehát egyrészt nem vadidegenek, másrészt meg nem hibája senkinek, hogy a páromnak több a közeli rokona.

2023. jan. 13. 18:37
 6/21 anonim ***** válasza:
94%
Legközelebb kérdezzétek meg, hogy el akar-e jönni. Ha nem, hát nem. De milyen más rokont akar meghívni, ha nincs senki?
2023. jan. 13. 18:38
 7/21 anonim ***** válasza:
30%
Érthető
2023. jan. 13. 18:53
 8/21 A kérdező kommentje:
6-os, távoliakat, akikkel évente egy-két alkalommal találkozom, azt is véletlen. Kapcsolatot nem tartunk, anyu viszont jóban van velük.
2023. jan. 13. 18:56
 9/21 anonim ***** válasza:
85%
Hát, érzelmileg egy óvodás az anyád. Gondolom, ez másban is kiviláglik. Próbálkozhatna nyitni a család másik ága felé, mondhatna egy határozott nemet is, ő ehelyett az óvodás passzív-agresszív bedurcizást választja. Saját jogon ő bármikor találkozhat az általa kedvelt rokonokkal.
2023. jan. 13. 19:04
 10/21 anonim ***** válasza:
85%

Nem csinálnék ebből gondot.

Ha édesanyám felszeretné a gyerekemet köszönteni, elvinném hozzá, vagy csak vele csinálnék programot.

Aztán lehet a többi rokonnal tortázni.

2023. jan. 13. 20:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!