Érthető igény, hogy hívjak meg más rokont anyám kedvéért?
Ha családi összejövetel van nálunk (kizárásos alapon gyerekek szülinapja, évente kétszer), anyukám nem sok kedvvel jön. Azt szeretné, ha nem egyedül lenne az én rokonságomból, én viszont nem szeretnék meghívni mást. A párom családja népesebbnek tűnik, mert nekem se apám, se testvérem, neki pedig van. Még a keresztszülők szoktak itt lenni, egy pár a párom részéről, a másik pedig a barát házaspár (velük sokkal szorosabb a viszony, mint más rokonaimmal, de neki nem számít, mert nem családtagok, legalábbis neki nem, és arra is ideges lesz, ha megjegyzem, hogy nekünk meg igen). A hely is véges, szóval ez így pont kitölti. Ne égbekiáltó banzájt képzeljetek el, hanem kb. két órás programot. Tortázás, játszás és ennyi.
Az utolsó alkalom nemrég katasztrófa volt. Undok volt, főleg velem, beszólogatott, rosszul is éreztem magam. Előtte egy hónappal már célozgat, hogy lehet, el se jön, mert neki ehhez nincs kedve. Másról se beszél ilyenkor.
De őszintén szólva nekem meg ehhez nincs kedvem. Úgy érzem, részemről is jogos igény, hogy döntse el, akar jönni vagy nem, és legyen úgy.
Nem értlek Kérdező!
Te rühelled a saját rokonaidat, anyád meg nem csípi a kapott idegeneket.
Neked nem kell meghívni a rokonaitokat, anyádnak meg nem kötelező szimpatizálnia, de még csak jópofiznia, egy halom idegennel.
Ráadásul ha alapban introvertált, akkor még udvariasságból is szenvedés neki egyedül egy 20 fős idegen rokoni klánban megjelennie.
Empátia Kérdező, oldd meg úgy, hogy neki is jó legyen!
Leginkább a 10-es választ fogadd el!
Van bennem empátia, ha nem is teng túl, viszont a gyerekem szülinapján elsősorban úgy szeretném megoldani, hogy neki legyen jó. Már amelyik gyerekem imádja a szülinapi bulikat, mert a másikat meg nem igazán érdekli. És bár a megjelenés nem kötelező természetesen, mindenkire rá van bízva, a gyerekem imádja anyámat, és őt várja legjobban. Ha végül úgy lesz, hogy külön jön el, akkor is várná, hogy lássa a tortáját, az ajándékait, és főleg hogy megoszthassa vele is az örömét.
Ha lenne mindenkinek tökéletes megoldás, azt választanánk.
"Úgy érzem, részemről is jogos igény, hogy döntse el, akar jönni vagy nem, és legyen úgy."
És fel is teszed neki ezt a kérdést vagy mindenki csak duzzog?
Simán meg kell mondani, hogy ha nem szeretne jönni ne jöjjön, vagy jöjjön korábban/később amikor lement a banzáj. Ennyi a történet :D
Most szidhatjuk meg ekézhetjük, hogy óvodás hiszti, meg nőjön fel, meg bírja ki. Attól még nem fogja élvezni a dolgot. Valahol érthető az ő helyzete is. Ha nem megy nem kell ráerőltetni.
A gyerek óvodás, tehát anyukádnak volt elég éve feldolgozni, hogy az unokájának van másik oldali nagymama és nagypapa, nagynéni, nagybácsi, stb. aki ugyanúgy szeretheti a gyereket, mint ő. Ki és milyen logika alapján fogja felosztani, ha például szombatra esik a születésnap, hogy a napján menjen az egyik oldal, másnap a másik oldal. Egyik látja a gyertya elfújást, a másik a maradék tortát kapja. Mindenkinek lehetnének ilyen elvárásai. Akkor már jobb mindenkit egy napon fogadni, de ehhez felnőttnek kell lenni fejben is.
A másik probléma az, hogy hány évig kéne 2-3-szor megünnepelni ugyanazt a születésnapot, hogy az öregeknek ne kelljen egy asztalhoz ülniük? Abszurd elvárás, hogy ennyiszer csinálj ünnepi ebédet, tortát, felhajtást, stb. Az ovis alkalom is hozzájön, innentől egy hétig ez a téma? Értem, hogy fontos nap, de azért ez már a ló túloldala.
Jelen esetben egyetlen ember kényelmetlensége miatt kéne külön szervezned, de megér ennyit anyukád makacsságának támogatása?
Én 3 évig csináltam ezt, aztán bejelentettem, hogy vége, a születésnap ekkor van, jut mindenkinek ebéd, torta, lesz zene, gyerek, és aki akar, jöjjön. Meglepő, sikerült megoldani és a gyerekek csodálkozva nézték, hogy lehet beszélgetni is. Amikor be akarta mutatni egymásnak a két oldali nagyszüleit, akkor volt vicces, mennyire kerülték egymást eddig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!