Mi a véleményetek a másodunokatestvérek közötti kapcsolatról?
A helyzet az, hogy apukám összejött a másodunokatestvérével és én ezt undorítónak tartom és nem is fogadom el, de apum úgy gondolja, hogy majd később megenyhülök. Már mondtam nekik, hogy hagyják ezt abba, mert ezt én sosem fogom elfogadni, de továbbra sincs változás... Ti mit csinálnátok a helyemben?
17/L
31. Nem, ez nem ösztön, nem állatias magatartás, meg nem tanult viselkedés, hanem egy jel a magasabb (érzelmi)intelligenciára.
Lsd. a kutyákat: hiába nőnek fel együtt, hiába testvérek, hiába próbálod "nevelni" őket, ha két ivaros kutyát együtt tartasz, ott nagy valószínűséggel kölyök lesz. (Felelőtlen rokonnál született így egy beteg alom)
Kifejtésed alapján a "lánykának" is joga van a véleményéhez, joga van mások véleményét kikérni, főleg egy anoním oldalon, ahol még csak megalázni se aláz meg senkit, mert nem tudjuk, hogy ők kicsodák.
Minden más jog esetében tévedsz, mert például másodunokatestvérrel már simán házasodhatsz, a nagybácsi is megdughatja az unokahúgát (ha nem vérrokonok), de a kérdés NEM erre irányult.
Sajnálom kérdező. Ez esetben teljesen érthető, hogy két közeli rokont összejönni látni undorít és traumatikus számodra.
Esetleg ha van az iskoládban pszichológus, vele beszélgethetsz erről, hátha könnyebben túllendülsz a dolgon, sikerülne valamennyire "elfogadni" a helyzetet (egyértelműen köti az orvosi titoktartás, tehát nem kell félned, hogy "kiderül", vagy hogy elítél, százszor rosszabb dolgokat is hallhatott már). Mást nem tudsz tenni.
Ha nem vigyáz az ember, a gyakoriról olyat is megtudhat az ember amire nem volt kíváncsi. Pl. hogy lassan az incesztus is "elfogadottá" válik. Mi lesz a következő? Nem akarom tudni...
Kérdező, te viszont teljesen rendben vagy, és légy rá büszke, hogy így látod. Abból mindig tud erőt meríteni az ember.
Azért a 2 elég távol van egymástól.
Szerintem az emberek többsége azt sem tudja ki a másodunokatestvére, az közel sem egyenesági rokon…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!