Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mi a véleményetek a másodunoka...

Mi a véleményetek a másodunokatestvérek közötti kapcsolatról?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy apukám összejött a másodunokatestvérével és én ezt undorítónak tartom és nem is fogadom el, de apum úgy gondolja, hogy majd később megenyhülök. Már mondtam nekik, hogy hagyják ezt abba, mert ezt én sosem fogom elfogadni, de továbbra sincs változás... Ti mit csinálnátok a helyemben?

17/L

2023. jún. 28. 13:40
1 2 3 4 5
 31/42 Appassionato2022 ***** válasza:
73%
#29:Amiről Te beszélsz ( gyerekkor, egészséges gát, stb): ez egyrészt ösztön, másrészt tanult magatartás. Amikor felnőttként két távoli rokon vonzódni kezd egymáshoz, akkor három 'gát' van: egyrészt a jogi, másrészt a ' belső-erkölcsi' harmadrészt meg a 'szűk környezet' véleménye. Ezek együtt határozzák meg a továbbiakat, és bármi is a végeredmény, ebből csak és kizárólag a jogi a tényleges gát. ( persze itt én most két valóban felnőttről beszélek és nem a 18 éves unokahúg és a 40-es nagybácsi, de azt hiszem,az jogilag sem OK). Ami meg a véleménykülönbséget illeti: pont arról beszélek, hogy a véleményéhez és a jog adta korlátok közötti szabad cselekvéshez mindenkinek joga van.És ha azt a jogot a lányka figyelembe vette volna, akkor a kérdés se született volna meg.:)
2023. jún. 28. 18:14
 32/42 Appassionato2022 ***** válasza:
5%
#30: Helyes! És szerencsére nem is kényszerít rá senki.:)
2023. jún. 28. 18:14
 33/42 anonim ***** válasza:
42%

31. Nem, ez nem ösztön, nem állatias magatartás, meg nem tanult viselkedés, hanem egy jel a magasabb (érzelmi)intelligenciára.

Lsd. a kutyákat: hiába nőnek fel együtt, hiába testvérek, hiába próbálod "nevelni" őket, ha két ivaros kutyát együtt tartasz, ott nagy valószínűséggel kölyök lesz. (Felelőtlen rokonnál született így egy beteg alom)

Kifejtésed alapján a "lánykának" is joga van a véleményéhez, joga van mások véleményét kikérni, főleg egy anoním oldalon, ahol még csak megalázni se aláz meg senkit, mert nem tudjuk, hogy ők kicsodák.

Minden más jog esetében tévedsz, mert például másodunokatestvérrel már simán házasodhatsz, a nagybácsi is megdughatja az unokahúgát (ha nem vérrokonok), de a kérdés NEM erre irányult.

2023. jún. 28. 18:28
 34/42 anonim ***** válasza:
68%
Vérfertőzésnek ugyan nem számít, de erkölcsileg erősen megkérdőjelezhető. Nyolcmilliárdan vagyunk, bőven van kiből válogatni a családon kívül is.
2023. jún. 28. 18:52
 35/42 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, de úgy látom alaposabban ki kellett volna fejtenem. Tehát apum és a csajszi ismerik egymást gyerekkoruk óta, együtt nőttek fel és mindig is tudták, hogy másodunokatestvérek. Értem, hogy jogilag ez "normális", de úgy gondolom, hogy azért akik úgy nőlnek fel, hogy egy családba tartoznak, azok általában nem éreznek szexuális vonzódást egymás iránt (ha mégis az már nem normális). De ez csak az én véleményem és kíváncsi voltam másokéra is...
2023. jún. 28. 19:29
 36/42 anonim ***** válasza:
79%

Sajnálom kérdező. Ez esetben teljesen érthető, hogy két közeli rokont összejönni látni undorít és traumatikus számodra.

Esetleg ha van az iskoládban pszichológus, vele beszélgethetsz erről, hátha könnyebben túllendülsz a dolgon, sikerülne valamennyire "elfogadni" a helyzetet (egyértelműen köti az orvosi titoktartás, tehát nem kell félned, hogy "kiderül", vagy hogy elítél, százszor rosszabb dolgokat is hallhatott már). Mást nem tudsz tenni.

2023. jún. 28. 19:46
 37/42 anonim ***** válasza:
59%
Sajnos azt kell mondjam, örülj, hogy nem téged akar megdugni, az is normális bizonyos népcsoportoknál.
2023. jún. 28. 20:45
 38/42 anonim válasza:
58%

Ha nem vigyáz az ember, a gyakoriról olyat is megtudhat az ember amire nem volt kíváncsi. Pl. hogy lassan az incesztus is "elfogadottá" válik. Mi lesz a következő? Nem akarom tudni...

Kérdező, te viszont teljesen rendben vagy, és légy rá büszke, hogy így látod. Abból mindig tud erőt meríteni az ember.

2023. jún. 29. 07:38
 39/42 Kólauborkával ***** válasza:
45%

Azért a 2 elég távol van egymástól.

Szerintem az emberek többsége azt sem tudja ki a másodunokatestvére, az közel sem egyenesági rokon…

2023. jún. 29. 07:59
 40/42 anonim ***** válasza:
46%
Jogilag és genetikailag oké, az kérdés, hogy előtte milyen volt a kapcsolatuk. Ha közeli, rokonias kapcsolatuk volt, akkor fura valóban, de ha előtte nem vagy alig ismerték egymást, akkor eg egy teljesen normális kapcsolat.
2023. júl. 1. 09:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!