Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mi a véleményetek a másodunoka...

Mi a véleményetek a másodunokatestvérek közötti kapcsolatról?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy apukám összejött a másodunokatestvérével és én ezt undorítónak tartom és nem is fogadom el, de apum úgy gondolja, hogy majd később megenyhülök. Már mondtam nekik, hogy hagyják ezt abba, mert ezt én sosem fogom elfogadni, de továbbra sincs változás... Ti mit csinálnátok a helyemben?

17/L

2023. jún. 28. 13:40
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
75%
Közöd nincs hozzá, szóval vagy elfogadod, vagy duzzogsz. Azt meg te tudod, hogy a duzzogásod kit és mennyire szokott érdekelni.
2023. jún. 28. 13:51
 2/42 Kólauborkával ***** válasza:
75%

Hivatalosan ott már a gyermekük is lehetne, szóval szerintem annyira nem para a dolog, ráadásul felnött ember azt csinál amit szeretne, amég másnak nem árt vele.

Lehet nem esik jól, de egy idegen is valószínüleg zavarna, nem?

2023. jún. 28. 13:52
 3/42 anonim ***** válasza:
79%

Semmi közöd hozzá. És semmit nem írsz arról, hogy korábban milyen volt a kapcsolat közöttük, hogy ez alapján nekem el kellene ítélnem.

Az én nagyszüleim is másodunokatestvérek voltak, de ők nem igazán ismerték egymást korábban.

2023. jún. 28. 13:54
 4/42 Appassionato2022 ***** válasza:
61%
A magyar jog is megengedi ezt a kapcsolatot, tehát lényegében ugyan az, mintha egy idegennel jött volna össze. Ha nem másodunoka testvér lenne, akkor is úgy gondolod, hogy Te beleszólhatsz a felnőtt apád kapcsolatába? És az apád is beleszólhat a tiédbe? Az a gond, hogy a két kérdésre csak azonos válasz adható: vagy mindkettőre 'igen' vagy mindkettőre 'nem'. Nos, szerinted melyik a jó válasz?
2023. jún. 28. 13:55
 5/42 anonim ***** válasza:
62%
Szerintem teljesen rendben van. Nem tudom miért kell mindenen problémázni.
2023. jún. 28. 13:55
 6/42 Appassionato2022 ***** válasza:
51%
Hello, 74%-os! Mondd, Te miért nem találod hasznosnak a fenti válaszokat? Ugyanis mindegyik korrekt, lényegében azt mondja mindenki, hogy jogilag ez már 'idegen', és egy gyerek ne szóljon bele a szülő kapcsolatába( ill. egyik felnőtt se a másikéba.) Nos, lehet, hogy Te ezekkel a válaszokkal nem értesz egyet, de ettől még miért nem hasznosak? ( Nem az a kérdés, hogy 'egyetértesz-e?', hanem az, hogy 'hasznos-e'?) Nem mintha engem zavarna a lepontozás, csak nem látom mögötte a motivációt és kíváncsi vagyok...
2023. jún. 28. 14:08
 7/42 anonim válasza:
71%

Jogilag már az első unokatestvérrel is lehet házasodni. A másodunokatestvér már genetikailag, és gyakran családi kapcsolatokat tekintve is olyannyira távoli rokon, hogy szinte már csak szimbolikus a rokonság köztük.

Egyébként meg: az ő dolga.

2023. jún. 28. 14:20
 8/42 anonim ***** válasza:
62%

Semmi.

Egyrészt azért már tetemes méretű genetikai távolságról beszélünk.

Másrészt egy átlag ember nem is ismeri a másodunokatestvéreit, nemhogy még rokonként is legyenek kezelve.

2023. jún. 28. 14:23
 9/42 anonim ***** válasza:
31%
Na akkor majd én leszek a nem álszent akit le lehet izomból pontozni. Családon belül k_rni undorító. Igen a törvény megengedi. A törvény azt is megengedi, hogy egy 14 évest kezelgessen egy 70 éves. Gondolom akkor az is rendben van.
2023. jún. 28. 14:29
 10/42 anonim ***** válasza:
59%
Azért zavar téged, mert a családi és a környezetei agymosás működik nálad. Mert nem illik, mert mit fognak gondolni, mert mi lesz így, stb. Valójában ugyanúgy fel fog kelni nálad a nap, ha elfogadod és akkor is, ha nem. Melyik a könnyebb?
2023. jún. 28. 14:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!