A családotokban mennyire szokás/mennyire volt szokás tartani a kapcsolatot a távolabbi rokonokkal?
Mi csak a nagyszülőkhöz mentünk mindig + unokatestvérekhez.
A szüleim a saját unokatestvéreikkel nem igazán tartották a kapcsolatot, sokáig a másodunokatestvéreim létezéséről sem tudtam. Később és a testvére viszonya megromlott, így az unokatestvéreket is ritkábban láttam. Sose voltak nagy családi összejövetelek, legalábbis nem hívtak minket :D
Nálatok hogy van/volt ez?
Nálunk apámnak 7 testvére volt, anyámnak 3, tehát a nagycsalád biztosítva volt.
A mi családunk békés, barátságos, összetartó emberekből áll, így nem jelentett gondot találkozni velük. Gyerekként például minden szünidőben a nagymamám testvérénél nyaraltunk - mert a nagyi Pesten élt egy pici lakásban - akik saját unokaként szerettek minket.
Aztán szétzilált minket az élet, az idősek már mind meghaltak, az unokatestvérek is ötvenesek. Sokan külföldön élnek, az ittlevők meg hajtják a munkát.
Ennek ellenére az átlagnál jobban tartjuk a kapcsolatot és nyugodt szívvel mondhatom, hogy ez egyikünknek sem teher.
Semennyire. Nagyszülőkhöz mentünk, meg 1db rokonhoz. (Apám unokatestvére)
Az unokatestvérekkel nem tartottuk a kapcsolatot, nagybátyamáim közül 1et ismerek, aki mamával lakott. (Másikkal elvileg próbálták anyuék tartani a kapcsolatot, de egyoldalú volt, és befejezték.) Távolabbiaknak a nevét se tudom, csak párnak.
Anyám (apámmal együtt van, de nem érdekel). Papàm (anyum apja, mamám meghallt) és anyám tetvére (keresztapám) meg az ő családja, 1 gyerek.
A többiek hidegen hagynak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!