Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » A családotokban mennyire...

A családotokban mennyire szokás/mennyire volt szokás tartani a kapcsolatot a távolabbi rokonokkal?

Figyelt kérdés

Mi csak a nagyszülőkhöz mentünk mindig + unokatestvérekhez.

A szüleim a saját unokatestvéreikkel nem igazán tartották a kapcsolatot, sokáig a másodunokatestvéreim létezéséről sem tudtam. Később és a testvére viszonya megromlott, így az unokatestvéreket is ritkábban láttam. Sose voltak nagy családi összejövetelek, legalábbis nem hívtak minket :D

Nálatok hogy van/volt ez?

2023. jún. 13. 10:53
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
76%
Mi az unokatestvéreinkkel is sokszor csak a nagyszülőknél találkoztunk kiskorunkban, meg az elején sokszor volt, hogy a szüleim meghívták az unokatestvéreinket hozzánk, de mi visszahívást sosem kaptunk, szóval ez abbamaradt, mert ez a szüleimnek nem tetszett, hogy mi sosem voltunk meghívva hozzájuk. Most az unokatestvéreimmel pár évente 1-2 alkalommal találkozok. A nagyszüleimmel évi 4-5 alkalommal talán, de ott van azért telefonos kapcsolattartás heti szinten. A távolabbi rokonokkal pedig pár évente ha találkozunk valamilyen úton-módon. Pl. pont most az egyik távolabbi rokon hívta meg a családot ebédre. Már évek óta nem találkoztunk, de pár évente azért átszoktuk egymást invitálni ebédre, de szorosabb kapcsolat nincs.
2023. jún. 13. 13:10
 12/25 anonim ***** válasza:
86%
Semennyire. Anyám testvéreivel tartjuk a kapcsolatot (bár nagybátyámat csak köszöntéskor és karácsonykor látjuk), de ennyi. Az egyik mamámmal jóban vagyok, de őt is csak egyedül látogatom. Hogy őszinte legyek, nekem sosem hiányoztak ezek, nem szeretem a hangos, sztorizgatós-piálgatós-vicceskedős összejöveteleket, tele olyanokkal akik amúgy rohadtul nem érdekelnek. Amíg dédim élt, a bem tudom milyen unokestvéreimhez mentünk, az nem volt olyan rossz mert velem egykorúak voltak, de nem hiányzik különösenben.
2023. jún. 13. 13:14
 13/25 anonim ***** válasza:
89%

Amíg nagymamám élt, ő adott erre, hogy a kiterjedt nagycsaládból az unokatestvérek, és egyéb rokonok meglátogassák egymást. A temetése volt tudtommal az utolsó ilyen nagy találkozás.

Fb-n megnéztem néhány leszármazót kíváncsiságból és vannak köztük nagyon szimpatikusak, akikkel esetleg fel lehetne venni a fonalat, de nem sok értelmét látom megzavarni mások életét.

2023. jún. 13. 13:31
 14/25 anonim ***** válasza:
87%

Apa 3 éves koromban meghalt. 4éves voltam, mikor anya összejött nevelőapámmal.

Akkor az apai ág teljesen kitagadott emiatt.

Nevelőapám rokonaihoz eljártunk gyerekkoromban, mint kötelező program. Sosem éreztem igazi rokonoknak őket, nem fogadtak úgy el, mint tesóimat.

Anyai nagyszüleim anyával évekig bíróságra jártak, pereskedtek. Öreganyám a rokonoknak folyamat ócsárolt minket. Igy ott sem kellett senkivek tartani a kapcsolatot.

30 vagyok, 7éve élek külön. Azota csak anyámékkal, tesóimmal beszélek.

Férjem részéről 2 unokatesójával beszélünk néha, ennyiben ki is merül.

2023. jún. 13. 13:37
 15/25 anonim ***** válasza:
100%

Uh a hetes válaszom miért lett ennyire lepontozva? Látom mindenki másé hasznos.

Bocsánat akkor ha valami rosszat írtam.

2023. jún. 13. 14:04
 16/25 A kérdező kommentje:
#15: én felpontoztalak :) rögtön fel is ment zöldbe. szerintem valaki csak félre nyomhatott... ha kevesen értékelnek választ, akkor 1-1 értékelés is nagyon le tudja húzni az egészet. Szerintem nagyon hasznos volt a te válaszod is!
2023. jún. 13. 14:19
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
Ó köszi. :D Én is mindenkinek zöldet nyomtam! Érdekesek a válaszok, pont azért írtam, mert érdekelnek ezek a kifejtős, normálisan leírt történetek.
2023. jún. 13. 14:21
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
#15 Az 50%-os mindenkinek pirosat nyomott, szerintem troll lehet 🫤 Vannak ilyenek, akik csak mennek és szavaznak le minden választ. Nem érdemes fennakadni a százalékon pont ezért, bár néha tényleg rosszul esik az embernek.
2023. jún. 13. 14:40
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
Ja most nézem hogy az 60, nem 50. Többet nem használom szemüveg nélkül ezt az oldalt :')
2023. jún. 13. 14:41
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
Mi a nagyszülőkhöz jártunk rendszeresen, meg még 1-2 rokonnal tartottuk a kapcsolatot, ami azt jelentette, hogy úgy évente találkoztunk velük. Itt most arra utalok, hogy amikor még a szüleimmel éltem. Most a férjemmel élek, mivel eléggé szociofób vagyok, így nekem nincs igényem arra, hogy tartsam bárkivel a kapcsolatot. Nem szeretem azokat a helyzeteket, amikor feszengenem kell és kínosan kell éreznem magam. A nagyszüleim nem élnek, úgyhogy csak anyámékat látogatom, anyám tesójával is szoktam tartani a kapcsolatot, de mindig összeveszünk, mert idiótán viselkednek.
2023. jún. 13. 15:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!