Normális, hogy a párom kiakadt azon, hogy meghívtam az unokahúgát ès a párját ebédre?
A páromról azt kell tudni, hogy nem igazán tartja a kapcsolatot a szülein kívül semmilyen rokonával, ami nekem fura, mert én nem ebben nőttem fel. A lényeg, hogy a munkahelyemen kb egy éve lett egy új kolléganőm, akiről kb fél èv múlva derült ki, hogy a párom unokatestvére. Nagyon kivoltam akadva a páromra, mert már mutattam képeket céges bulikról ès ott volt rajta több képen is az unokatestvére ès a mai napig nem értem, hogy valaki, hogy nem ismeri meg a saját rokonàt. Az volt a kifogás rà, hogy öt éve nem találkoztak. Érdekes én 10 év után is megismerem az osztálytársaimat. Egyébként az egész úgy derült ki, hogy anyósomnál voltunk ès szóba hoztam a kolléganőmet a keresztnevén ès mivel elég ritka neve van anyós egyből rákérdezet a hogy nem-e az xy-ról van szó. Na ott én majdnem elsüllyedtem szégyenemben.
A minap meghívtam a lányt ès az új párját ebédre, mert amúgy nagyon összebarátkoztunk, elmeséltem a páromnak ő meg tökre kiakadt, hogy minek kell ez. Direkt dolgozni fog azon napon. Szóval nem tudom, hova tenni a párom hozzáállást. Engem hoz nagyon kellemetlen helyzetbe.
Fu baszki, ki nem allhatom az olyan embereket akik mindenkivel joban akarnak lenni. A parod/ferjed nem tudom, ugy ismerted meg, hogy nem tartja a kapcsolatot a rokonsagaval. Ha fura ha nem, ez van. Neked nincs jogod ezt megvetozni, siman el kell fogadnod.
Egyebkent en sem vagyok szoros kapcsolatban a szuleimmel es a nagymamamon kivul senkivel, amit a parom tud is, es igencsak beduhodnek, ha a parom a fejem felett hivogatna meg oket, holott nekem semmi kedvem jopofizni veluk. Normaliseknal ez ugy szokas, hogy MEGKERDEZIK egymast a felek: “figyelj Juci/Bela mit szolnal ahhoz ha a pereputtyot meghivnam ebedelni?” Es ha azt mondja, hogy nem, akkor nem agalsz ellene meg jatszod a sertodottet, hanem elfogadod es kesz. Max elmesz te veluk kettesben valami etterembe, nem a kozos otthonotokba viszed ahol meg a ferjednek kellene bajolognia olyan emberekkel, akiket nem kedvel.
Egyébként, kérdező, ha téged ez annyira zavar, ha nem tudod tolerálni ezt a másfajta igényét, akkor miért vagytok együtt????
Nincs abban semmi extra, ha egyik ember társaságkedvelő és szívesen tartja a kapcsolatot rokonaival, barátaival; a másik meg csak a legszűkebb rokonsággal.
Csak ez a két ember nem egymáshoz való.
Ahelyett, hogy a párodat át akarnád nevelni a magad életvitelére, inkább beszéljétek meg, jó lesz-e nektek így együtt hosszú távon, egy életen át. Ha mindketten rugalmasak vagytok, akkor keressétek mindig a kompromisszumot, ha pedig nem (és én úgy látom, ti egyáltalán nem vagytok azok), akkor pedig fogadjátok el, hogy ti nem egymáshoz valók vagytok.
26-os NEM, nem ALAP, egy vasárnapi ebédre bárkit! meghívni a másik megkérdezése nélkül.
Persze, lehet önző p...csösködni, aztán meg csodálkozni, amikor a másik feláll és elmegy otthonról.
Annyi tisztelet legyen már benned, hogy említed a párodnak, hogy nem gond, ha Juli átjön ebédre?
És ő mondhatja azt, hogy de, gond, inkább délutánra hívd.
Csak ugye egyeseknek szokásuk totál telibesz... a másik álláspontját.
Egyébként, hogyha a párom a hátam mögött meghívná a mostohaanyámat, mert "jaj, ők jóban vannak, és mi is ássuk már el a csatabárdot" - aznap szakítanék vele, mert tiszteletlen.
Nem azért, mert meghívja, oké, de ELŐTTE szól és eldöntöm, akarok-e vele egy levegőt szívni vagy nem.
Nem pedig a szemembe hazudik kvázi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!