Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Egy energia vámpír családtagga...

Egy energia vámpír családtaggal hogy közöljem, hogy kicsit nagyobb távolságot szeretnék tőle?

Figyelt kérdés
Párom testvérének feleségéről van szó. Teljesen az a típus, akivel egyáltalán nem tudok egy légtérben lenni, és ez egyre erősebb bennem. Egy energiavámpír, önző, csak az lehet, amit ő akar, mindig mindent neki kell csinálnia, mindenki mást elnyom, eszméletlenül én központú, mindenkit folyamatosan túlharsog, megőrül, ha nem ő a középont és érzem, ahogy 0 energiám lesz mellette. Már volt egyszer egy ugyanilyen kolléganőm, akkor lebetegedtem, olyan szinten készített ki ezzel a stílussal. Nem akarom megbántani, szerintetek hogy lehet vele közölni, hogy kicsit nagyobb távolságot szeretnék vele tartani? Az a baj, hogy állandóan szervez valamit, nyaralás, karácsony, születésnap, stb. Például egy nyaralásra mit mondjak? Mért nem akarok velük menni? Nyilván ha én nem megyek, akkor a párom se, szóval az nem megoldás, hogy én kerülöm, mert ott a párom is, aki viszont nélkülem nem szívesen megy sehova. Nyilván 1-1 alkalmat kibírok valahogy, de ez a rendszeres nyomulás sok nekem. Egyébként páromat állandóan hívogatja, esküszöm többet hívja, mint én. Ez is sok nekem egyébként. Van neki férje, mért nem őt hívogatja? Valami indokot mindig kitalál, hogy ő legyen a középpontban. Szóval megbántás nélkül hogy lehet leszerelni egy ilyen embert? (Egyébként egy lelkileg sérült emberről van szó, rossz gyerekkoral, valószínűleg emiatt lett ilyen, verték, elszökött, stb, nagyon hányattatott gyerekkora volt)
2022. nov. 28. 07:53
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
26%

A párod miért nem képes ignorálni?

Mertha engem hívogatna a barátom egyik nem túl kellemes rokona, és rossz passzban kapna el, vissza is küldeném a jó édes... oda.

2022. nov. 28. 10:37
 22/24 anonim ***** válasza:
78%
Teljesen igaza van az 1 millas valaszadonak. Nagyon töketlen vagy ha képtelen vagy megmondani neki, hogy nem mész át szenteste, nem mész a szülinapi buliba. Össze -vissza kattogsz, meg bonyolitasz mindent. Legtöbb ember képes nemet válaszolni és ennyi. Ha meg akarod vele tartani a kapcsolatot akkor pár havonta elmész a bulijára. Dehogy mondd neki, hogy idegesited. Mi a francnak ilyeneket beszélni? Egyetlen ember nincs aki azt gondolja magáról, hogy idegesítő. Csak jól megbantanad ezzel.
2022. nov. 28. 11:10
 23/24 anonim ***** válasza:
100%

Én hasonló cipőben járok a menyem egyik közeli hozzátartozójával.

Ezt a "rokont" amúgy gond nélkül lerendeztem volna már, de nem akarom a menyemet megbántani, akit nagyon szeretek.

Nálunk a sima "Nem" vagy a "Csak" nem működik, indokolni kell.

Ezért egyetértek a 19-es hozzászólóval és mindig kénytelen vagyok kitalálni valamit, hogy miért nem jelenek meg valamilyen családi összejövetelen.

Bár utálom az ilyesmit, de ez kegyes hazugság a jó cél érdekében, hogy megkíméljek minden jelenlevőt az esetleges kiborulásomtól és beolvasásomtól. Mert az lenne a vége, tudom!

Nincs mese Kérdező, vagy felvállalod a konfrontálódást, vagy diplomatikusan hazudozol. Más utak nincsenek!

2022. nov. 28. 16:07
 24/24 Darius- ***** válasza:
84%
Ugy pl, hogy megmutatod neki ezt a feltett kérdést
2022. nov. 28. 22:34
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!