Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Egy energia vámpír családtagga...

Egy energia vámpír családtaggal hogy közöljem, hogy kicsit nagyobb távolságot szeretnék tőle?

Figyelt kérdés
Párom testvérének feleségéről van szó. Teljesen az a típus, akivel egyáltalán nem tudok egy légtérben lenni, és ez egyre erősebb bennem. Egy energiavámpír, önző, csak az lehet, amit ő akar, mindig mindent neki kell csinálnia, mindenki mást elnyom, eszméletlenül én központú, mindenkit folyamatosan túlharsog, megőrül, ha nem ő a középont és érzem, ahogy 0 energiám lesz mellette. Már volt egyszer egy ugyanilyen kolléganőm, akkor lebetegedtem, olyan szinten készített ki ezzel a stílussal. Nem akarom megbántani, szerintetek hogy lehet vele közölni, hogy kicsit nagyobb távolságot szeretnék vele tartani? Az a baj, hogy állandóan szervez valamit, nyaralás, karácsony, születésnap, stb. Például egy nyaralásra mit mondjak? Mért nem akarok velük menni? Nyilván ha én nem megyek, akkor a párom se, szóval az nem megoldás, hogy én kerülöm, mert ott a párom is, aki viszont nélkülem nem szívesen megy sehova. Nyilván 1-1 alkalmat kibírok valahogy, de ez a rendszeres nyomulás sok nekem. Egyébként páromat állandóan hívogatja, esküszöm többet hívja, mint én. Ez is sok nekem egyébként. Van neki férje, mért nem őt hívogatja? Valami indokot mindig kitalál, hogy ő legyen a középpontban. Szóval megbántás nélkül hogy lehet leszerelni egy ilyen embert? (Egyébként egy lelkileg sérült emberről van szó, rossz gyerekkoral, valószínűleg emiatt lett ilyen, verték, elszökött, stb, nagyon hányattatott gyerekkora volt)
2022. nov. 28. 07:53
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
Utolsó, nem igazán érted a kérdést azt hiszem. A kérdésem, hogy lehet leszerelni egy ilyen embert megbántás nélkül. Oké hogy most nemet mondok, de utána jön egy szülinap, egy névnap, jön a farsang, mittudomén, és nem hagyja abba, nyomul. Én azt szeretném, hogy hagyjon minket, de nem akarok vele rosszban lenni, néha természetesen tudunk találkozni, de nem ez, hogy állandóan..
2022. nov. 28. 09:17
 12/24 anonim ***** válasza:
76%

Most a párod töketlen, vagy Ti nem tudjátok megbeszélni egymással, mit akartok?

Én értem, hogy van egy genyó rokon, de ehhez hasonló kihívások, amikor egymásért kiálltok, amikor együtt kellene döntenetek, tucatnyi lesz még az életetek során, ha hosszú távon terveztek.

2022. nov. 28. 09:19
 13/24 A kérdező kommentje:
Veled is bajok lehetnek, ha egy ilyen kérdésre oda nem illően ilyen válaszokat adsz, hogy adjak 1 millát. Szövegértés? Megy?
2022. nov. 28. 09:19
 14/24 anonim ***** válasza:
78%

"Utolsó, nem igazán érted a kérdést azt hiszem."

. Az volt a kérdés, mennyire egyszerű nemet mondani.

Jó, most nem adsz nekem 1 milliót. Ha minden nap kérek tőled, idővel adni fogsz? Remélhetőleg nem.

"Én azt szeretném, hogy hagyjon minket"

. Erre neked nincs hatásod, mondj le arról, hogy az ő cselekedeteit, gondolatait akard befolyásolni. Arra koncetrálj, amire van befolyásod: hogy nemet tudsz mondani, ha akarsz.

2022. nov. 28. 09:21
 15/24 anonim ***** válasza:
82%

"Szövegértés? Megy?"

. Te nem tudsz a sorok között olvasni...

2022. nov. 28. 09:22
 16/24 anonim ***** válasza:
64%
Kerülöd aztán kész nem kellezt közölni.
2022. nov. 28. 09:29
 17/24 anonim ***** válasza:
85%
Most komolyan nem tudod azt mondani egy nyaralásra, hogy nem érsz rá? Vagy hogy nem akarsz oda menni?
2022. nov. 28. 09:29
 18/24 anonim ***** válasza:

A leírásból az ex sógornőmre ismertem. Nem is gondoltam, hogy emiatt nem bírunk megmaradni mellette. Olyan volt, hogy történt valami rossz a párommal, emiatt el kellett tolni egy nem túl nagy szám programot 1 2 órával, a nő együttérzés helyett kiverte a hisztit, velünk csak undok volt, nem is értettük mi a baja. Később sem lett 100%ban tiszta, csak annyi, hogy az a baja, hogy miattunk később kellett indulni. Holott mondtuk az elején, hogy ha ez probléma menjenek nyugodtan nélkülünk.

Eléggé megromlott a kapcsolatunk vele rövid idő alatt, szó szerint utáltunk már bárhol találkozni.

2022. nov. 28. 10:04
 19/24 anonim ***** válasza:
92%
Semmiképpen se mennék bele a tényleges okokba. Úgyis csak tagadás lenne, és a végén te jönnél ki az egészből, mint összeférhetetlen. A párodat minek hívja, az meg minek szolgálja ki? Azért ez is elég elgondolkodtató. Egyszerűen nem mentek a vele közös programokra, mindig kitaláltok valami kifogást, aztán csak észreveszi magát, ha meg nem, akkor marad a kifogásgyártás végig.
2022. nov. 28. 10:30
 20/24 anonim ***** válasza:
88%
Sehogy. Nem közölni kell, hanem érzékeltetni.
2022. nov. 28. 10:33
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!