Mit tegyek? Tehetetlen vagyok
"nem tudok elmenni dolgozni okoska"
Ha vadidegenen ismeretlenekkel így beszélsz, pedig éppen a segítségük kellene, képzelem, milyen stílus jut a szüleidnek.
Kapott választ. Ha nem kap zsebpénz, ha sehogy máshogy nem tudja összekuporgatni, akkor menjen el dolgozni.
"Lány vagyok és érettségizni fogok nem tudok elmenni dolgozni okoska"
Ezt meg úgy írja a kérdező, mintha lehetetlen lenne heti néhány órára elmennie valahova dolgozni. Nem kell a földeket kapálnia, se egyedül eltartani a családot és a 15 testvérét, de az nonszensz, hogy úgy csinál, mintha a világ leglehetetlenebb dolga lenne. Akár takarítani is elmehetne, ismerősöknél kérdezni, az ő köreikben van-e, akinek kell. Ismerősöm felnőttként, egyedülálló anyaként dolgozott és tanult egy pici baba mellett, és eljárt takarítani. Nem volt sok segítsége. Néhány éve lett meg 54 évesen a harmadik diplomája. A kérdező simán összehozhatná a neki szükséges összeget, zsonglőrnek sem kellene állnia hozzá.
Vagy nagyon szép eredménnyel leérettségizett, tehát mégiscsak fontos volt neki a tanulás is.
De te meg azt értsd meg, és ehhez kérdést sem kellett volna kitenni, mert magától értetődő, hogy ha neked égető szükséged van arra a porra, de pénzed nincsen rá, zsebpénzt nem kapsz vagy másra költöd, akkor vagy magadat adod el, amit biztos nem fogsz megtenni, vagy elmész dolgozni, mert a lottót vajmí kevés eséllyel nyered meg. Tovább nincsen. Az égből meg mindenki sajnálatra, nem hullik pénz.
"Talán mert nekem az edzés meg a tanulás a legfontosabb lehet másnak nem ezért ment el a mekibe dolgozni"
Végzett közgazdász vagyok, mégis 16 éves korom óta dolgozok. De akkor mi az elképzelés, hölgyem? Szüleidtől nem kapsz pénzt, dolgozni alkalmatlan vagy. Akkor miben tudunk segíteni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!