Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Ez nem egy érthető, és korrekt...

Ez nem egy érthető, és korrekt magyarázat?

Figyelt kérdés

27 éves férfi vagyok, egyedül élek, a napjaim abból állnak, hogy dolgozni és edzeni járok, 2-3 hetente pedig a szűk baráti körömmel szórakozunk.

A testvéreim, unoktestvéreim mind mostanában vállalnak vagy vállaltak gyereket, eközben én egy tartós kapcsolatot sem tudok kialakítani évek óta.

Főleg a nagybátyám, és a nagynéném zaklat azzal, hogy nekem mikor lesz valakim, mikor lesz gyerek, meg hogy most már kéne.

Kedvelem őket, jó a kapcsoaltom velük, havonta 1-2 alkalommal találkozunk, de midnig rákérdez valamelyikük, és ez nagyon idegesít.

Tudom, hogy kicsit félnek attól is, hogy meleg vagyok, mert elég konzervatívak.

Pár hónapja mondtam nekik, hogy nem kell mindig megkérdezni mert idegesítő, és úgy gondolom hogy még nem vagyok elkésve sem, ha lenne párom lehet, hogy akkor is kivárnék a 30-as éveimig, de ezt majd úgyis az élet határozza meg, nem gondolkozok előre.

Azzal pedig, hogy folyamatosan megkérdezik csak "társadalmi nyomást" gyakorolnak rám, ami feszülté tesz, és csak azért nem fogok gyereket vállalni, hogy megfeleljek a társadalomnak.

Nagyjából ezt mondtam el, így ahogy leírtam.

Természetesen nem értették meg.

Nem akarom megszakítani velük a kapcsoltot, mert tudom hogy úgyis mindenki ezzel jön, de sokkal jobb ennél a kapcsolatunk, sokat segítettek nekem fitalabb koromban is minden formában, szóval ezt a lépést soha nem fogom meghozni irányukba.

Nem tudom, de gondolom nem egyedül vagyok hasonló problémával.

Sikerült már bárkinek ezt a nagy kérdést valahogy megoldania?Ha igen, akkor hogyan?

(!!!)Innentől megválaszolható a kérdés, idáig tartott a lényeg, aki nem szeretné nem kell tovább olvasnia.(!!!)

Ha valaki kicsit mélyebben érdekelne, hogy mi zajlik bennem az még elolvashatja ezt a részt, de ha nem olvassa senki az sem érdekel, jól esik leírni, mivel nem nagyon szoktam ezen gondolataimat másokkal megosztani.

A teljes igazság az, hogy én egy nagyon érzékeny lelkű ember vagyok, de ezt sosem mutatom ki, szerintem ők sem tudják, hogy ennyire érzékeny vagyok, szinte betegesen már, én magam úgy gondolom hogy ez nem normális kategória, ezért szégyellem is.

Nem vagyok egy 10/10-es férfi, de szerencsére bűn ronda sem, találhatnék valakit. De zárkózott vagyok, nehezen nyitok, nehezen ismerekedem. (férfiakkal is nehezen barátkozok, nők felé pedig még nehezebben nyitok - sőt tulajdonképpen nem is szoktam-.)

Annyira jól nem nézek ki, hogy a nők nyissanak felém, én pedig félek tőlük.

Egész pontosan az érzelmi csalódásoktól félek, volt ilyenben részem és ezért csak még zárkózottabb lettem.

Annyira, hogy én azt gondolom soha nem lesz se feleségem, se gyereke(i)m, pedig nem vagyok ellene, szeretnék is, de nem teszek ezért semmit.

Biztosan sokkal boldogabb ember lennék ha lenne saját családom.

Na de ez csak valami csoda folytán következhet ez be az gyakorlati hozzáálásommal.

Korábbi kapcsolataim, és barátnőm voltak, de mindegyikük csak osztály és iskolatársak közül kerültek ki, hosszas személyes ismeredség után.

Nekem erre szükségem van.

Most kizárólag férfiak között dolgozok, illetve idősebb nők vannak az irodában, nem az én korosztályom.

A szórakozás mindig ugyan azzal a baráti körrel történik, magyarul nem ismerkedek.

A tinder és társai kizárva, kipróbáltam, 2-3 nap elég volt.

Ez lenne a valódi magyarázatom, de ezt kizárt, hogy ők megértenék, és nem is akarom elmondani nekik, mert számomra ez túl bizalmas, és tudom hogy nem vennék komolyan ami egyrészt rosszul esne, másrészt meg nincs is értelme ezt elmondani nekik.

2022. nov. 20. 15:21
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Vedd fel, hogy a helyzet változatlan, nem nősülsz, nem alapítasz családot belátható időn belül. Majd közlöd, ha változik valami. Aztán játszd le nekik telóról, ha megkérdezik.
2022. nov. 20. 17:04
 12/19 anonim ***** válasza:
Idővel elfogadják, nem si tehtnek mást.
2022. nov. 20. 17:57
 13/19 anonim ***** válasza:
11%
brühühü. Kisgyerek vagy, az a bajod. A többi apróság ehhez képest.
2022. nov. 20. 18:16
 14/19 anonim ***** válasza:
85%
Kéthetente ezzel zaklatnak? Nem normálisak. Tapintatlanok. Majd ha lesz vki tartós, úgyis bemutatod. Addig meg mondd azt, hogy nem, az utóbbi két hét alatt sem találtad meg a jövendőbelidet.
2022. nov. 20. 18:57
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

"Ez nem egy érthető, és korrekt magyarázat?"

"zaklat azzal, hogy nekem mikor lesz valakim, mikor lesz gyerek, meg hogy most már kéne."

Tehát nem őszinte érdeklődésből tesznek fel egy megválaszolandó kérdést!

Tehát hiába válaszolod meg!

2022. nov. 20. 19:26
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Poénos válasz esetleg?

-Mikor lesz már feleséged, gyereked?

-Feleségem egyelőre nem lesz, gyerekem lehet, hogy van, csak nem tudok róla.

2022. nov. 20. 22:22
 17/19 anonim ***** válasza:
47%

Nem hazudnám, hogy meleg vagyok.

Nem akarok gyereket, és egyelőre barátnőt sem. Téma lezárva.

Másképp nem működik, csak határozottan - és hogyha felhozzák, ignore.

Én jöttem már egy karácsonyi ebédről, amikor 8x-ra kérdeztek rá, na, mikor lesz gyerek?

Nem lesz; 9x-re meg nem volt kedvem elismételni.

Megköszöntem a levest, és hazajöttem.

2022. nov. 21. 08:15
 18/19 anonim ***** válasza:

A kérdés magyarázatod első része alapján abban erősítettelek volna, hogy járd a magad útját, és választ le motivációdiról a társadalmi nyomást.

Viszont a második, rész, amit szerinted nem kell elolvasni épp nagyon fontos rétegekre világított rá.

A társadalmi nyomást arra használd, hogy kimozdítsd magad a komfortzónádból és menj neki a félelmeidnek. Az biztos, hogy ha félelmeid határozzák meg az életed előbb utóbb nagyon nyomorulul fogod érezni magad. Le kell gyűrni, vagy meg kell kerülni azokat.

Nem a rokonaid nyomás okozza a félelmeidet.

Ne magyarázkodj magadnak azzal, hogy az "érzelmi csalódásaid...."

Szerintem is a tartos ismeretség jó út a megfelelő társ választásához, de ha nem olyan környezetben vagy nem megoldás a várakozás. A várakozásban eltorzulhat az ítélőképességed.

Én azt ajánlom inkább fuss bele sok csalódásba, hogy tanulhass belőle. Az sokkal rosszabb, ha mélyen beleásod magad valamilyen kapcsolatba és ott kell ráeszmélned arra, hogy nem az való neked. Ennek elkerülésére sok gyakorlati tapasztalat kell. Másképp nem fogod megtudni, hogy milyenek lehetnek az emberek. ki hogyan működhet.

Ezért vagyunk itt! Ettől nem szabad félni. Ezt nem szabad elkerülni, mert azzal az életedet kerülöd el, és az élrelmét veszted el.

2022. nov. 21. 10:15
 19/19 1Léna ***** válasza:

Bizonyára értik amit mondasz, de szeretnének boldognak látni. Bizonyára tudják azt is rólad, hogy nehezen nyitsz a kapcsolatok felé. Valószínűleg nem bántani, hanem bátorítani szeretnének, de úgy tünik ellenkező hatást értek el vele.

Nem jó az embernek egyedül. Érik az embert csalódások, de ez a tanulság, ami segít abban, hogy felismerjük a hibáinkat, a tévedésünket. Ami nem minket határoz meg, csak talán megvilágosítja milyen rossz döntést hoztunk. Nehéz az amikor önmagunkkal kell szembenéznünk, de ebből tanuljuk meg mik a gyengeségeink és mik az erősségeink. A gyengeségeinkben egy jó társ a saját erősségeivel segít minket, mi pedig őt a saját erősségeinkkel.

Azt kívánom, hogy ilyen társra lelj!

Férfiúi felelős szereped miatt, hogy egy nő támaszának érezhessen első perctől fogva, bátorodj a kezdeményezésre!

Képes vagy rá! A sejtjeidbe van kódolva a férfiasság, a családfői szerep. De a félelem, az okoskodás, sokszor bezárkozásra vezetnek.

Nem vagy elkésve, de célokat érdemes kitűzni, mert akkor egyszercsak megvalósul amit elképzelsz.

Az ÉLETútunk kövei a döntéseink és azonak a következményei.

Jó utat kívánok!

2022. nov. 21. 18:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!