A házaspárok, gyerekes családoknál milyen gyakori a válás?
Figyelt kérdés
Lehet csak én befigyelem, de majdnem mindegyik idősebb rokonom elvált vagy volt megcsalás. Lehet inkább nálunk ez általánosnak számít, ezért merült fel a kérdés mennyire gyakori? De talán a megcsalás jobnan érdekel. Előre is köszönöm a hozzászólóknak! :)2022. nov. 17. 13:03
11/16 anonim válasza:
Nekem elég kevesen váltak el a rokonaim közül, bár igaz én erdélyi vagyok és itt valamennyivel konzervatívabbak az emberek. A megcsalásról nem tudok konkrét statisztikát mondani, egy-két rokonomról hallottam pletykákat, de senkinek nem tartottam gyertyát, bár valószínűleg előfordult pár családban.
12/16 A kérdező kommentje:
Mit 3rtesz gyertyatartás alatt? :D
2022. nov. 21. 16:29
13/16 anonim válasza:
Ja, ez egy kifejezés. Azt hiszem a vallási hagyományból jön, mert a keresztszülők tartottak gyertyát a keresztgyermek feje fölé, hogy vigyáznak rá a jó úton járjon. Ha meg azt mondod nem tartottál gyertyát, az azt jelenti, hogy nem vagy felelős a másik ember tetteiért. :D
14/16 A kérdező kommentje:
És ha valaki gyertyát tart a lányoknak az mit jelent? Erre mit szoktak mondani? Amúgy erdély melyik része? Asszem gyergyóba voltam, meg csíksomlyóba
2022. nov. 21. 19:51
15/16 anonim válasza:
Hát az valami olyasmit, hogy segíti, legitimálja a dolgot vagy a tudtával történik. Amúgy Csíkszereda.
16/16 A kérdező kommentje:
Fajin
2022. nov. 21. 22:38
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!