Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Lehet tenni öcsém javára a...

Lehet tenni öcsém javára a bíróságon valahogy?

Figyelt kérdés
Hosszú a sztori ami ezt az egész dolgot megelőzi. Anyumék most válnak. Öcsém kiskorú, én 24 éves vagyok. 2 hete volt az első tárgyalás, válóper, viszont nem tudtak a gyermekláthatást illetően megegyezni. Apánk 5 éve kiszállt az életünkből, gyártott egy másik családot (mielőtt még eltűnt volna) és most a válóper után, hirtelen Apuka akart lenni. Eddig azt hittem, de tévedtem. Tárgyalásra rá 3 napra hívta fel először tesómat. Tipikus "suli hogy megy, hobbyd van-e) kérdésekkel. Öcsém ezután nagyon összezavarodott és elkezdtem félni, mert annó mielőtt eltűnt, envem is befolyásolt hasonlóképp. Most szombaton hívta fel öcsémet újra. De beigazolódott a gyanúm, ugyanis Anyum dolgozott, addig tesómmal beszéltünk telefonon. Azert pöccentem be és tennék meg mindent annak érdekében hogy ne találkozzanak, mert szerintem ez nem tiszta dolog Apánk részéről. Anya ellen akarja hangolni a gyereket, mert tudja nagyon jól hogy a második tárgyalásnál megfogják öcsémet is hallgatni. A következő mondattal állt elő nekem a 14 éves gyerek "Apa azt mondta, hogy annó Anya azt mondta neki, hogy elfogja vágatni a torkát." Én erre nagyon berágtam hogy ha történt is volna ilyen, mert ő is fenyegette annó Anyukánkat, elhagyta és utána még rúgott bele sokat, hogy ezt miért kell egy 14 éves, mentálisan és mindenhogy fejlődő kisgyereknek mondani a telefonba, ha ő állítólag közeledni akar hozzá mint Apa. Megakarom akadályozni hogy tönkretegye a gyereket lelkileg, ahogy akkor mikor úgy döntött kilép, velem tette. Ezek után már nem tudok neki én sem "nyugodt szívvel" esélyt adni.

2020. okt. 26. 07:09
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
86%

"Apánk 5 éve kiszállt az életünkből, gyártott egy másik családot (mielőtt még eltűnt volna)..."

Ezt pontosan hogyan kell értelmezni? Nem látott benneteket 5 évig? Nem volt semmi kapcsolattartás? Ez esetben anyád kérheti, higy ne is legyen. Momdjuknott sem értem, miért várt 5 evet a válással...

2020. okt. 26. 07:17
 2/15 anonim ***** válasza:
35%
Egyébként nem hallgatják meg a második tárgyaláson az öcsédet. Köze nincs a valoperhez a gyereknek, márpedig előbb az zajlik le, utána jön a gyermekelhelyezes és a láthatás. De még akkor sem hallgatják meg, csupán meghallgathatják. Nem kötelező.
2020. okt. 26. 07:21
 3/15 anonim ***** válasza:
44%

Szerintem vagy nagyon buta apukád, vagy valami mást akar, nem a gyermekelhelyezését csinálja ezt.

Vagy mondta, hogy ő akarja nevelni az öcsédet?

Ha 9 éves kora óta nem látta, és ráadásul te is ott vagy az otthonában, akkor erre baromi kicsi az esély, hogy kiemeljék a családból, az otthonából!

14 éves kora után egyébként is ő dönt.

El tudod képzelni, hogy el akarjon költözni tőletek?

2020. okt. 26. 07:30
 4/15 anonim ***** válasza:
86%
Különben mit értesz azon, hogy öcséd javára tenni a bíróságon? Mire gondolsz?
2020. okt. 26. 07:31
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Beszélgess az öcséddel, mondd el neki, te hogy látod a dolgokat. Egy 14 évest tényleg könnyű megvetni, pláne régi dolgokal kapcsolatban, amikre ő nem emlékezhet. Ne legyél indulatos, higgadtan, tárgyilagosan mondd el neki, mi hogy történt.
2020. okt. 26. 07:54
 6/15 anonim ***** válasza:
* Megvezetni
2020. okt. 26. 07:55
 7/15 A kérdező kommentje:
Igen. 5 éve nem látogatja a fiát. Engem sem látogatott 5 éve. A csinált egy másik családot úgy kell elképzelni, hogy egyre ritkábban jart haza, orültem hogy egyáltalán a szakközép iskolás ballagásomra eljött. Utána eltűnt. Nem hívott senkit. Aztán közölte csak velemnhogy van valakije, ezt talán lehet meg is bocsájtottam volna, de máshonnan kellett megtudnom van egy közös gyerekük, aki az alatt született mikor eltűnt, el sem vált Anyutól, felénk se nézett. Később a nője még rám írt, hogy esélyt kéne adnom, de képtelen voltam rá ezek után, mivel külső úton megtudtuk hogy a nővel nem akkor kezdődött a kapcsolatuk. És azt is, hogy 3 nem saját gyermekre jutott ideje, pénze, de engem meg az öcsémet eldobott magától. Anya azért nem vált esdig, mivel belerokkant szinte, ahogy mi is. Tavaly tudott erőt venni magán hogy beadja a való keresetet, mert ez az ember nem volt sehol 5 évig. Röviden ennyi a sztori. A valasz arra hogy öcsém javára tenni a bíróságon, hogy en beszéltem vele, nem akar találkozni az Apjával, elmenni sem vele sehova, mert fáj neki visszagondolni arra hogy ő nem kellett neki, nem akarja gondolom a saját sebeit felszakítani, mert ettől az emertol nem lejet elvárni hogy nem hagyja el újra.
2020. okt. 26. 08:55
 8/15 anonim ***** válasza:
80%

Tehát hogy ne kelljen elmenni a bíróságra?

Szerintem nem fogják őt kötelezni erre.

2020. okt. 26. 08:58
 9/15 anonim ***** válasza:
2%
Ok, akkor most kamu nélkül írd le a valóságot, mert ez, amit így össze hordtál így nem igaz.
2020. okt. 26. 08:58
 10/15 A kérdező kommentje:

De igaz. Nem értem honnan veszed ezt. Miért viccelnék egy traumával mégis?

Nem tudhatod a teljes sztorit ahogy azt sem hoygy én vagy akárki hogy élte azt meg a családból.

2020. okt. 26. 10:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!