Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Karácsonyi ünnepek, ki hogyan...

Karácsonyi ünnepek, ki hogyan tölti?

Figyelt kérdés
Mi a helyes? Végig a rokonokkal tölteni, vagy ha van párod akkor a nagyobb részét vele? Általában pár nap az egész, aztán indulnak újra a hétköznapok. A készülődés és jövés-menésről szólt eddig. Elgondolkoztam hogy változtatni kellene... Rossz döntés szerintetek?

2022. nov. 14. 10:12
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
95%

Régen 24-ét négyesben töltöttük (szüleim, tesóm és én), aztán 25-én apai oldalai rokonsággal volt az ünneplés, 26-án meg anyai, illetve 25-e vagy 26-án benéztek a keresztülők, bár ez utóbbi volt, hogy két ünnep közé esett.

Aztán meghalt anyai nagypapám, így onnét a mama már végig velünk tölti a karácsonyt, illetve azért az elmúlt két évben a covid is kicsit átírta a forgatókönyvet. Plusz tesóm férjhez ment, így ők értelemszerűen kettesben is karácsonyoznak és férj szüleit is meglátogatják.

Tavaly mi párommal 1 délutánt töltöttünk közösen 25-én, amikor csak ketten voltunk, idén viszont már félig meddig összeköltöztünk, így szeretnénk egy teljes napot kettesben.

Szerintem nincs olyan, hogy mit hogyan illik és kivel kell tölteni a karácsonyt. Én jóban vagyok a szüleimmel, így szívesen töltöm velük az ünnepeket, de párom szülei katasztrofálisak, így ő örül, hogy már nem kell velük töltenie a teljes karácsonyt.

Ha neked az jó, hogy csak kettesben vagytok, akkor tegyél így, ha szereted a pörgést, a nagy családi kört, akkor meg mehet a rokonlátogatás. Úgy ünnepelj ahogy neked (és párodnak) a legjobb.

2022. nov. 14. 11:06
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

24-én karácsonyi vacsora van, egyszer nálunk, egyszer anyósoméknál, erre jönnek a sógornőmék is családostul.

Egész nap főzőcskézünk, karácsonyi zenét hallgatunk, karácsonyi filmet nézünk, kimegyünk kicsit az utcára üdvözölni egymást a szomszédokkal.

2022. nov. 14. 11:14
 13/22 anonim ***** válasza:
80%
Nálunk hagyomány volt, hogy szenteste a szüleim meghívtak egy hajléktalant vacsorára. Megfürdött, kapott új, tiszta ruhákat és velünk vacsorázott. Másnap voltak hivatalosak a nagyszüleim, rokonaink, ebédre-vacsorára.26-tól mi mentünk rokonokhoz.
2022. nov. 14. 11:32
 14/22 anonim ***** válasza:
82%

Mióta szétesett a családom,aztán elhagyott a későbbi párom, számomra már az összes "ünnep" közömbös és nem érdekel.

Ugyanolyan nap,mint a többi.Ugyanúgy magányosan kószálhatok az utcákon ha már nem bírom a négy fal között ülést,mint máskor.

Nincs szeretet, ide jutottam.

2022. nov. 14. 11:32
 15/22 anonim ***** válasza:
93%
24-25 mi itthon töltjük együtt. Utána ahogy épp sikerül megbeszélni, de az már engem kevésbé érdekel.
2022. nov. 14. 11:52
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Egy családi házban lakunk, én, a férjem és a szülei, vagyis anyós és após. 24.-én kijön ide anyukám is, és apósom édesanyja, valamint a férjem öccse, karácsonyfa díszítés, főzés, sütés, karácsonyi vacsora, ajándékozás, ezután én és a férjem a saját részlegünkre fölmegyünk, tv-t nézünk, stb. 25-én és 26.-án nem nagyon mozdulunk ki. Amúgy is zárva van akkor minden. Gyerek nincs a képben, mielőtt kérdezné valaki. Nagyjából ennyi.
2022. nov. 14. 14:15
 17/22 anonim ***** válasza:
93%
Kettesben töltjük, karácsony előtt nyaralunk, 2 ünnep közt telelünk. Rokonok 1000 km-re. Ők nem hajlandóak jönni (drága, meg kell mozdulni hozzá), mi nem megyünk mert az éves családlátogatás már megvolt és az nekünk nem pihenés ha végig kell mindenkit látogatni. Amúgy is csak megsértődnének azon hogy kinél legyünk szenteste, mert hat az a konfliktusok miatt nem összeegyeztethető hogy mindenki egy helyen, együtt ünnepel.
2022. nov. 14. 17:04
 18/22 anonim ***** válasza:
76%
Igazából semmi extra, nálam már jó pár éve ugyanolyan nap mint a többi, egyedül nem nagyon látom értelmét, hogy fát vegyek meg díszítgessem, aztán pár hét múlva kidobjam.
2022. nov. 14. 20:02
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Szenteste otthon. 25-26 jövés-menés.
2022. nov. 14. 20:41
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
2-es, én az második évben elválnék a férjemtől. Ti nem vagytok egy család.
2022. nov. 15. 13:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!