Karácsonyi ünnepek, ki hogyan tölti?
Régen 24-ét négyesben töltöttük (szüleim, tesóm és én), aztán 25-én apai oldalai rokonsággal volt az ünneplés, 26-án meg anyai, illetve 25-e vagy 26-án benéztek a keresztülők, bár ez utóbbi volt, hogy két ünnep közé esett.
Aztán meghalt anyai nagypapám, így onnét a mama már végig velünk tölti a karácsonyt, illetve azért az elmúlt két évben a covid is kicsit átírta a forgatókönyvet. Plusz tesóm férjhez ment, így ők értelemszerűen kettesben is karácsonyoznak és férj szüleit is meglátogatják.
Tavaly mi párommal 1 délutánt töltöttünk közösen 25-én, amikor csak ketten voltunk, idén viszont már félig meddig összeköltöztünk, így szeretnénk egy teljes napot kettesben.
Szerintem nincs olyan, hogy mit hogyan illik és kivel kell tölteni a karácsonyt. Én jóban vagyok a szüleimmel, így szívesen töltöm velük az ünnepeket, de párom szülei katasztrofálisak, így ő örül, hogy már nem kell velük töltenie a teljes karácsonyt.
Ha neked az jó, hogy csak kettesben vagytok, akkor tegyél így, ha szereted a pörgést, a nagy családi kört, akkor meg mehet a rokonlátogatás. Úgy ünnepelj ahogy neked (és párodnak) a legjobb.
24-én karácsonyi vacsora van, egyszer nálunk, egyszer anyósoméknál, erre jönnek a sógornőmék is családostul.
Egész nap főzőcskézünk, karácsonyi zenét hallgatunk, karácsonyi filmet nézünk, kimegyünk kicsit az utcára üdvözölni egymást a szomszédokkal.
Mióta szétesett a családom,aztán elhagyott a későbbi párom, számomra már az összes "ünnep" közömbös és nem érdekel.
Ugyanolyan nap,mint a többi.Ugyanúgy magányosan kószálhatok az utcákon ha már nem bírom a négy fal között ülést,mint máskor.
Nincs szeretet, ide jutottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!