Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Normális, hogy így lemorzsolód...

Normális, hogy így lemorzsolódtak a családtagok?

Figyelt kérdés

Apám meghalt több, mint 20 éve, nem is érdekel.

Anyám ha én nem hívom, ő nem keres.

1.Bátyámmal egy időben egész közeli volt a kapcsolatunk, de aztán kiderült, hogy ő nem tekint engem testvérének

2.batyam azt sem tudom mi van vele

1.noverem vérig van sertodve anyamra, így mindenki másra is

2.noverem, ami a legjobban fáj. En mellette voltam az elmúlt 10 évben az élete minden pillanatában , mikor szükség volt rám, ott segítettem, ahol tudtam, de ő először mikor igazán szükségem lett volna rá, magamra hagyott. Ez egy hatalmas csalódás nekem, és soha nem bocsatom meg neki.

Egyedül a nagynéném akivel igazán tartom a kapcsolatot, ő az én mamam-anyukam.

Szerencsére a férjem családja az első perctől kezdve olyan, mintha mindig is hozzájuk tartoztam volna. Úgy érzem ők az én igazi családom .

2022. nov. 2. 12:27
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
83%

"Sosem értettem hogy minek erőltetik a rokonok közötti kapcsolattartást"

Normális családban unokatestvérek is jóban vagyunk egymással...

2022. nov. 2. 18:28
 12/17 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem az emberi elme valahol ilyen, idővel elkezdi "törölni" magából az embereket és felül írni őket, ha nincsenek közös élmények, közös célok, vagy bármi ami össze tartja őket.

Nagyszülők halála után vettem észre azt ami előre borítékolható volt. Többet nem jártak össze a rokonok. A nagyszülők voltak a "semleges zóna" a "közös pont" egy csomó, kvázi idegen embernek. Aztán ahogy ez megszűnt, úgy szétszéledtek a rokonok is.

Apám halott, anyámmal én is szinte nem is beszélek. Valahogy eltávolodtunk, kialakult mindkettőnknek a maga élete, és idegenek vagyunk egymásnak. Eltelnek hetek, hónapok úgy, hogy eszembe sem jut.

A testvérem az egyetlen, akivel tartom a kapcsolatot, rajta azt látom, hogy hiányzom neki és boldogabb lenne, ha többet lehetnénk együtt. De azt is látom, hogy idővel ő is megtalálja a helyét nélkülem, párja van, lassan gyereke, családja, barátai, megvan a maga élete.

2022. nov. 2. 20:01
 13/17 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem a közösségek akkor voltak erősek, amikor az emberek jobban egymásra voltak utalva.

Gondoljunk bele, régen a faluban/családban volt a kovács, akitől szerszámot szereztem, a kőműves, aki segített építeni, a cukrász, aki sütött az esküvőre. A rokonokat pedig össze lehetett hívni, ha kellett segítség. És ez az adok-kapok ment oda és vissza is.

Manapság erre több okból nincs szüksége az embernek:

Meg tud venni / rendleni szinte bármit. A kalapács akciós a lidlben.

A zöldséget/gyümölcsöt szintén megveszem a piacról, boltból, nem kell földet művelnem, sőt már földem sincs, mert eladtam. Emiatt a föld megműveléséhez sem kell összehívni a rokonokat segítségnek.

A házat már nem mi építjük, hanem a kivitelező, akitől megveszem.

Ha bármivel gondom van, akkor panaszt teszek, reklamálok, mert a jogszabályok megvédenek. Így a szolgáltatás, termék nem egy emberhez kötődik, mint régen, akikkel jóban kellett lenni, hanem ha valami nem jó, bármikor lecserélhetem, és ne is lássuk egymást.

Emiatt az emberek ma már nincsenek annyira egymásra utalva, mint 50-100-200 éve.

Így a családi terep én úgy látom, hogy átalakult egyfajta vetélkedéssé, ki vitte többre, kinek mije van.

A véleménybuborék szintén probléma, vagyis ha egy kérdésről, jelenségről csak egy aspektusból szembesülök (híroldalak), emiatt az ember ma már simán megsértődik, ha a véleményét megkérdőjelezik.

2022. nov. 2. 20:54
 14/17 anonim ***** válasza:
84%
Ez általában mindenhhol így megy, az emberek élik az életüket.
2022. nov. 2. 21:53
 15/17 anonim ***** válasza:
82%

Faxa XX. század után mit vársz, ha a II. VH óta módszeresen rombolják le a családokat, a politika befurakodott mindenhova, állandóan hergel valakit valaki ellen, pl. időseket a fiatalok ellen, a középkorúakat, a különböző rasszúakat, stb.? Mert bizony ez történik, a családokat egymás ellen hergelik.

Meg hát a vérségi kötelék bizony nem jelent semmit.

2022. nov. 3. 00:29
 16/17 anonim ***** válasza:
84%

Nem mivel ninc smár birtok amit meg kell védeni, mideki adózik, minenki csak munkából szerezhet pénzt, és mindnkit a tévé szórakoztat vagy a média, az oktatási rendszer meg oktat és nevel.

Kiszorítják az érdekeket ami az embereket összekötné.

Az emberek 100%-a manapság már jobban bízik az informatikai eszközeiben mint a saját élettársában, vagy könyvelőjében.

2022. nov. 3. 00:34
 17/17 anonim ***** válasza:
84%
16-os: hát, amit csinál az oktatási rendszer, azt max. agymosásnak lehet nevezni, de annak is egy új dimenziója.
2022. nov. 3. 00:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!