Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Apám miért változott ennyire meg?

Apám miért változott ennyire meg?

Figyelt kérdés
76 éves, fénykorában egy úriember volt, tudta az illemet, tényleg úriemberként viselkedett. Ma meg már, mintha nem is ő lenne. Ma elmentem vele, és anyukámmal a temetőbe, örültem, hogy végre együtt a család. Erre úgy viselkedett, mint egy paraszt, hangosan káromkodva veszekedett édesanyámmal(70), és amikor próbáltam tudtára adni, hogy ez egy temető, nem kocsma, és hogy más emberek mit fognak gondolni rólunk, akkor azt mondta, hogy nem érdekli.

2022. okt. 31. 11:38
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
#2-es vagyok. A vérnyomáscsökkentő mellé gyakran írnak ki valamilyen nyugtatót, azok szoktak ilyen változást okozni. De akár maga a vérnyomáscsökkentő is okozhatja. Egyébként férfiaknál sokszor a nyugdíjba vonulással kezdődik ez. A napi feladatok megszűntével feleslegesnek érzik magukat, és rosszkedvűek, kötözködők lesznek.
2022. okt. 31. 12:29
 12/17 A kérdező kommentje:
11-esnek: Pedig mondtam neki, hogy nagy szükség van rá, attól függetlenül, hogy már nyugdíjba ment, az élet velejárója az öregedés, ez nem szégyellnivaló, ez teljesen természetes, most más szerepben van rá szükség. Aktív korában egy kisebb építőipari cég ügyvezető igazgatója volt egyébként.
2022. okt. 31. 12:55
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
#12 Hát akkor ez a dolog nyitja. Aki ilyen pozícióból megy nyugdíjba, az óriási hanyatlásként éli meg, és előfordul, hogy haragszik az egész világra. A férjem dolgozott nyugdíj mellett, a saját cégünket vezette. Ennek ellenére a nyugdíj mint fogalom rettenetesen irritálta, csökkent értékűnek érezte magát. Ráadásul a nyugdíjasok negatív megítélése (lásd. "nyugger") még rá is tesz egy lapáttal.
2022. okt. 31. 13:34
 14/17 anonim ***** válasza:
Ezek szerint belülről változott a saját értéke, ezt te (más sem) nem tudod kívülről pótolni. Tudja, ki volt, ki lett, nem hajlandó elfogadni. Lehet, hogy még ő maga sincs tisztában ezzel. Olvasni szeret? Vehetnétek neki ilyesmi könyveket, hátha felkeltené az érdeklődését és arra a döntésre jutna, hogy elbeszélget párszor egy pszichológussal.
2022. okt. 31. 14:04
 15/17 anonim ***** válasza:
Nem hiszem hogy ennyi idösen bevalalja a pszichologust, nem szokták főleg a férfiak.
2022. okt. 31. 19:49
 16/17 anonim ***** válasza:
15, teljesen igazad van, ugyanígy gondolom, csak nem tudom elképzelni, hogy lehet valakit szakemberhez juttatni. De talán maguk a könyvek is elgondolkodtatnák, vagy kicsit jobb irányba terelnék a gondolkodását. Így értettem, nagy változás egy mindig tevékeny embernek a lecsendesedés időszaka. Mind tudjuk, hogy eljön, jobb lenne ha másképp tudnánk hozzáállni.
2022. okt. 31. 21:14
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Nyugdíjasoknál sokszor van, hogy elszakad a cérna....

Gondolj bele pl 60+ év dirigálás másoknak... másnap meg jó vagy rosz nyugdíjjal otthon.

Én döglöttem kórházban, ahol ápolónő mondta ezt a jlenséget.

Én nem tudnék otthon ülni.

2022. okt. 31. 23:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!