Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Olyan emberek kérdésére...

Olyan emberek kérdésére lennék kiváncsi, akiknek meghalt valamelyik szülője vagy ne adj isten mindkettő. Változott utánna valamit a személyiségetek?

Figyelt kérdés
Csak magamból indulok ki miután meghalt az édesapám sorba vesztem el a barátaimat, türelmetlenebb vagyok, ha valami nem jön össze akkor törni tudnék(nem teszem).Elveszett a jövőképem. Ha nem is ennyire szélsőséges dolgok történtek veletek akkor is írjátok le hátha tudunk valamit tanulni egymástól. 27/F
2022. júl. 29. 08:56
1 2
 1/14 anonim válasza:
82%
Szia én mindkét szülőmet elveszítettem 14 évesen apukám december 1, anyukám 2016-ban a születésnapom előtt 2 héttel meg tudlak érteni. Én nagyon sokáig nem találtam a helyem melót is állandóan váltottam mert semmi nem volt jó én is sokkal idegesebb vagyok az átlagnál és én is olyan módon mint te!!! Nagyon sokat tudnék még mesélni.
2022. júl. 29. 09:19
 2/14 anonim ***** válasza:
81%
Nekem változott, de a viselkedésem nem. Érzem, hogy a gondolkodásom kicsit más, más dolgok fontosak vagy éppen kevésbé fontosak. Külső jele viszont nincs.
2022. júl. 29. 09:19
 3/14 anonim ***** válasza:
87%
Többeket elvesztettem már a koromból kifolyólag. Akikkel nagyon szerettük egymást, ott máig mosolyogni kezdek, ha eszembe jutnak, nem a keserűség kap el, hanem az öröm, hogy ilyen remek ember mellett lehettem évtizedekig.
2022. júl. 29. 09:32
 4/14 anonim ***** válasza:
70%
Azt mondják, akkor lesz valaki igazán felnőtt, amikor meghal az édesanyja. Ebben tényleg van valami. Mindkét szülőmet elvesztettem, a férjem volt az, aki segített elviselni a hiányukat. Számomra a legsúlyosabb csapást a férjem halála jelentette, ez még a szüleim elvesztésénél is rosszabb volt.
2022. júl. 29. 09:59
 5/14 anonim ***** válasza:
70%
Nekem páromnak és a húgának az anyukája halt meg (20on évesek mindketten). A lány teljesen anyagias lett, az örökségből tudott egy lakást venni 20 évesen, és nagyon a fejébe szállt ez a pénz dolog. Konkrétan olyan lett, mint egy kis főnök..a bátyjának is folyton beszólogat, cseszteti, leégeti (pedig előtte állítólag jobb volt a kapcsolatuk), szóval nagyon elszállt ettől a hirtelen jött vagyonosodástól.
2022. júl. 29. 10:06
 6/14 anonim ***** válasza:
64%
Velem ez történt, de nem tudnám röviden megfogalmazni, úgyhogy inkább írj nekem privátot ha érdekel.
2022. júl. 29. 10:09
 7/14 anonim válasza:
81%

Szia!

Nekem kb 2 hónapja halt meg apám, hiába volt a kapcsolatunk elhidegülve, olyan semmilyen, most mégis érzem néha, hogy hiányzik.

Hogy őszinte legyek, igazából haragudnom kellene rá mert alkoholista volt, szétcseszte a családunkat, engem egy olyan irányba terelt, ami miatt most kb 5 évvel vagyok lemaradva a kortársaimhoz képest, de mégis úgy érzem, hogy nem haragszom, megbocsátottam minden hülyeségét és hiányzik, éppen annyira mint eddig egész életemben hiányzott volna, hogy ott legyen mellettem.

Talán annyit változtatott a dolog a személyiségemen, hogy kicsit olyan sz@rok a világra érzésem van, nem igazán érdekel senki véleménye, nem veszem fel már úgy ha esetleg valaki beszól vagy ilyesmi.

Úgy vagyok vele, ha már úgyis el van cseszve minden, akkor minek idegeskedjek, majd lesz valahogy, talán behozom a lemaradásom, talán össze tudom szedni magam.

Abban reménykedem még, hogy örökölnék utána valamit, legalább ennyivel segítene halála után, egy kis lökés nagyon jól jönne.

24F

2022. júl. 29. 10:17
 8/14 anonim ***** válasza:
42%

Igen! Képtelen vagyok nőkkel párkapcsolatot kialakítani, maximum összejárogatósak szoktak lenni.

Napi szinten gondolok a halálra, öngyilkosságra! Minden szülőm, nagyszülőm elhunyt. Legutóbb két éve a nagymamám, aki fél évig nagyon szenvedett! Kínoz a bűntudat minden egyes nap, hogy nem voltam ott vele annyit, amennyit szüksége lett volna rá! Gyakran elmenekültem otthonról...

Minden nap látom a meggyötört, fájdalommal teli tekintetét...

Azzal büntetem magam, hogy egyedül kell majd nekem is elpusztulnom! Nem lehet soha többé párkapcsolatom! Megérdemlem, hogy majd - remélem nemsokára - magányosan pusztuljak el.

2022. júl. 29. 10:53
 9/14 anonim ***** válasza:
65%
Nem változott.
2022. júl. 29. 11:04
 10/14 anonim ***** válasza:
26%
Nem vettem észre számottevő változást magamon, igaz, én már 40 voltam, mikor az első szülői haláleset megtörtént.
2022. júl. 29. 11:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!