Szerintetek hány éves korig lehet “nevelni” egy gyereket? Szóval mikor van az a kor amikor már nem igazán lehet megváltoztatni, kialakult egy alap személyisége?
Figyelt kérdés
2020. ápr. 19. 21:55
3/19 anonim válasza:
Hát szerintem amég kicsi addig könnyebb nevelni.Bár kinek mi számít nevelésnek mert ha veréssel próbálják a gyereket fegyelmezni az nem számít nevelésnek.Szerintem olyan11-12 éves korig lehet nevelni a gyereket.
4/19 anonim válasza:
olyan 6-8 éves kort mondanék. Utána is lehet próbálkozni,bármeddig de kérdés,hogy lesz a foganatja .
5/19 anonim válasza:
Nevelni úgy 12 éves koráig, később marad a tanácsadás, amennyiben korábban nem lett elrontva a dolog. Értsd: hiába lázadó kamaszkor, ha jó a kapcsolat hallgatni fog rád.
6/19 anonim válasza:
Engem még huszonéves koromban is próbáltak nevelni rokonok.
7/19 anonim válasza:
A személyiség nem változtatható meg. A nevelés nem a személyiséget változtatja meg, hanem jó irányba tereli, jó szokásokat alakít ki, segít kiteljesedni a személyisgének. Ilyen értelmeben, ha jó páldával, kommunikációval, megértéssel és empátiával fordulsz felé, mindig "neveled" még kamasz korában is. De nyilván a ráhatásod egyre csökken, ahogyan erősödik a barátok, korcsoport hatása stb. Ha jó alapokat adtál, nem lesz baj. Ha nem, akkor kemény időszaknak is nézhetsz elébe
8/19 anonim válasza:
Szerintem, mint gyakorló anya, kb az első tíz évben. Addigra bőségesen kifejlodik a gyerek jelleme. De nevelni, tanítani, igazgatni természetesen utána is ugyanolyan fontos.
9/19 anonim válasza:
Kamaszkor kezdetéig.
De viselkedésének alapjai az első 2-3 évben alakulnak ki, tehát az a kritikus, hogy akkor milyen hatások érik a kisgyereket.
10/19 anonim válasza:
Nem tudom mire gondolsz, de három lehetőség van. Haláláig, születésétől, és nézőpinttól függően a kettő közt akármikor lehet alapnak nevezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!