45 éves családapaként még mindig nem értem, miért nem jó fej a rokonság?
Egyetértek az utolsóval.
Másrészt, ha ez téged ennyire foglalkoztat, miért nem mész el egy szakemberhez?
Elejét lehet venni a hosszas gyötrődésnek, ha pl. elmennél egy pszichologushoz és elmondanád a szituációt és kikérnéd a véleményét. Én ezt tenném, hátha tud okosat mondani, végülis hosszú évekig ezt tanulja, egy szakembernek csak hinnél nem? Egy próbát megér.
"mindegy, majd megoldja az idő."
Ez alatt mit értesz? Addig tűröd, míg a rokonság nem alulról szagolja az ibolyát? Az idő ezt nem oldja meg, várhatsz rá évtizedeket is.
"hogy nem rendezem velük a család nélkül külön szemtől-szemben, pedig szerintem puszta önérzeteskedés"
Lehet, de hogy e-mailben ejnye-bejnyézel, az meg szánalmasan nevetséges és egyértelműen azt sugallja, hogy nulla tekintélyed van és képtelen vagy kiállni magadért élőben.
"pedig kb. 30 kilóval és 10cm-vel nagyobb vagyok, mint ők egyenként :) Gyáva nem vagyok, 10 évig élsportoltam"
De, gyáva vagy. Tökmindegy, hogy nézel ki, meg mit sportoltál. Aki hagyja, hogy cseszegessék, ő meg szó nélkül ül, mint valami kuka óvodás és magában duzzog, az gyáva.
És ne haragudj, de minek írtad ki ezt a kérdést? Akárki akármit ír, te mindig csak a kifogásokat keresed, próbálod bizonygatni, hogy te erős vagy, meg ilyen-olyan-amolyan, de magadért nem állsz ki, senkinek sem szólsz vissza, hagyod, hogy a feleséged ostoba rokonsága a földbe döngöljön lelkileg. Nem kell kiabálni, meg fenyegetni vagy hasonlók, diplomatikusan, emberi hangon is el lehet küldeni őket melegebb éghajlatra. Legyen már tartásod! Azért csinálják, mert hagyod. Azért "ütnek" lelkileg, mert benned találak egy boxzsákot, aki nem szól vissza és hagyja. Ezt az idő NEM fogja megoldani. És igen, az opció, hogy nem találkozol velük. Én közölném a buggyant feleségeddel is, hogy ha már ő nem állítja le a horda rokonságát, akkor te nem vagy hajlandó találkozni velük, mert neked sokkal jobb dolgod is van, mint ott ülni, és hagyni, hogy megalázzanak. Ha meg találkozol velük, akkor nyugodt hangnemben, diplomatikusan küldd el őket a francba. Nem ejnye-bejnyézni kell meg mesélgetni, hogy "tudja Imre bácsi ez nekem rosszul esik ám", hanem igenis megmondani nekik, hogy le lehet szállni rólad, bunkózzanak egymással, de te ezt nem tűröd tovább, ha nem képesek emberi módon, kulturáltan viselkedni, akkor ez volt az utolsó, hogy te betetted oda a lábad. Ha nem viselkednek, nem mész többet. Kész.
Ha ezt így folytatod, akkor a gyerekeid sem fognak téged tisztelni, semennyire sem, mert azt látják, hogy "apával bármit meg lehet tenni, úgyis hagyja és nem szól semmit".
"de úgy vannak vele, hogy fogadjam el, hogy ők ilyen kivagyiskodó emberek és nem problémázzak ezzel kapcsolatban"
Én meg közölném a feleségeddel, hogy marha könnyen beszél, hogy nem őt bxogatják non-stop. Azért nagyon rendes ám, hogy mondja, hogy nyeld le és türd. Fix, hogy nem ez lenne a véleménye, ha rajta csattanna az ostor állandóan és nem rajtad, ebben biztos lehetsz. Csak neki is kényelmes, hogy inkább csesztessenek téged, addig őt békén hagyják. Ez a szeretet? Nem, ez nem szeretet és nem is megbecsülés. A feleséged a kényelme érdekében kb lelki pajzsnak használ. Nagyon rendes tőle, de tényleg....Szerintem ezen gondolkodj el, mert ez tényleg nem normális, hogy a feleséged sem áll ki melletted, még ilyen kisebb dolgokban sem.
Tóled is megkérdezem, ez itt nem a tesód? Itt sem lesz meg a száz válasz. :)
https://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__anyos-ap..
Vicc az egész.
Egyetértek az utolsóval.
Hozzá teszem, ha az én férjem ilyen fosul érezné magát az apám miatt, akkor lehet pofán is verném az apámat. Ha ő nevelt fel, ha a jó isten akkor is. Ez nem jogosítja fel ilyen viselkedésre. A feleseged sem szeret tulzottan ha ezt hagyja, ne haragudn. Hiaba szereti az apjat meg jó kapcsolat így meg úgy. A ferjemet nem hagynam bantani. Az meg a masik, hogy mar miert kellene az unokak miatt tartani a kapcsolatot? Isten orizz egy ilyen nagyszulo. Jobb a gyereknek is hogy nem latja.
Egyebkent ott hibadzik a gondolatmeneted, hogy szerinted csak veled egy g.ci, de amugy milyen jo apa, ferj, nagypapa..de ez nem igaz...Ha egy szar alak, akkor egy szar alak...mindenhogy...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!