Önző lennék ha neha nem veszem fel a telefont?
Nagymamam es anyukam egyutt el. En 230 km toluk.
Nagyim demens, folyamatosan kesziti ki anyukamat, egyre rosszabb a helyzet,anyukam egeszsege ra megy erre a helyzetre. Oregekotthonaba hosszu a lista szoval varni kell.
Mindennap beszelek anyaval telon, mindig csak ugyanarrol beszel 10 percen keresztul,hogy mit mondott/tett a nagyi. Megertem hogy jo megbeszelni valakivel de mar mindenkivel errol beszel. Ha nem o hiv fel panaszkodva, akkor nagyim, sir 10 perceket telefonba hogy neki mennyire rossz.
Anyaval naponta tobbszor telefonalok, de mindig ugyanaz a tema. Vagy az hogy epo mennyi a vernyomasa mennyire vitte fel neki az idegeskedes.
Tanarkent dolgozom volt hogy ora kozben hivott hogy epp mi tortent. Nem vihetnem be orara a telefont, de szorongok ha nincs nalam mert mi van ha epp baj van otthon es nem tudok rola.
Nagyon sok ez mar. Munkabol haza esve anyaval telefonalva ez fogad, a sok gyerek utan (iskolaidoben) amikor mar csak nyugira vagynek. Tanacsokkal latom el, de ujat nem tudok mondani, es neha ugy erzem hogy o meg nem probal semmit tenni a helyzet ellen.
Imadom szeretem oket. De parkapcsolatom van, egyutt elunk. Nagyon sokszor van, hogy ezek a telefonhivasok,panaszkodasok annyira felidegesitenek hogy a duhomet a paromom vezetem le aki semmirol sem tehet megis azt kerem tole duhosen hogy hagyjon beken!
Nekem ez a helyzet nagyon faj ami otthon megy. Ket hozzam legkozelebb allo szemelyrol van szo.
Egyszeruen belefaradtam.
Sokszor inkabb nem veszem fel a telefont. Mert tudom a panaszkodas menne.
( de hogy barmelyik megkerdezne es velunk mi ujsag, hogy vagyunk, az nem)
(Igen, en irtam mar ki nagyimmal kapcsolatban kerdeseket)
29/L
Nálunk is ugyanez volt, amikor papa lett demens.
Nem könnyű, de ha anyudnak segít, ÉS neked sem nagy teher, hallgasd őt meg.
Ha neked is sok (bevallom, én hamar belefáradtam), akkor ritkítsátok heti 2-3 alkalomra a telefonálást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!