Önző lennék ha neha nem veszem fel a telefont?
Nagymamam es anyukam egyutt el. En 230 km toluk.
Nagyim demens, folyamatosan kesziti ki anyukamat, egyre rosszabb a helyzet,anyukam egeszsege ra megy erre a helyzetre. Oregekotthonaba hosszu a lista szoval varni kell.
Mindennap beszelek anyaval telon, mindig csak ugyanarrol beszel 10 percen keresztul,hogy mit mondott/tett a nagyi. Megertem hogy jo megbeszelni valakivel de mar mindenkivel errol beszel. Ha nem o hiv fel panaszkodva, akkor nagyim, sir 10 perceket telefonba hogy neki mennyire rossz.
Anyaval naponta tobbszor telefonalok, de mindig ugyanaz a tema. Vagy az hogy epo mennyi a vernyomasa mennyire vitte fel neki az idegeskedes.
Tanarkent dolgozom volt hogy ora kozben hivott hogy epp mi tortent. Nem vihetnem be orara a telefont, de szorongok ha nincs nalam mert mi van ha epp baj van otthon es nem tudok rola.
Nagyon sok ez mar. Munkabol haza esve anyaval telefonalva ez fogad, a sok gyerek utan (iskolaidoben) amikor mar csak nyugira vagynek. Tanacsokkal latom el, de ujat nem tudok mondani, es neha ugy erzem hogy o meg nem probal semmit tenni a helyzet ellen.
Imadom szeretem oket. De parkapcsolatom van, egyutt elunk. Nagyon sokszor van, hogy ezek a telefonhivasok,panaszkodasok annyira felidegesitenek hogy a duhomet a paromom vezetem le aki semmirol sem tehet megis azt kerem tole duhosen hogy hagyjon beken!
Nekem ez a helyzet nagyon faj ami otthon megy. Ket hozzam legkozelebb allo szemelyrol van szo.
Egyszeruen belefaradtam.
Sokszor inkabb nem veszem fel a telefont. Mert tudom a panaszkodas menne.
( de hogy barmelyik megkerdezne es velunk mi ujsag, hogy vagyunk, az nem)
(Igen, en irtam mar ki nagyimmal kapcsolatban kerdeseket)
29/L
Én csak azt nem értem, hogy anyád hogy nem zakkant még meg. 1,5 éve nincs élete. Nem mehet sehova, mert egy demenst nem lehet egyedül hagyni.
Azt kéne, amit a 8-as írt, mert különben mire a nagyi otthonba jut, anyád is be fog dilizni.
9-es nincs semmi vagyon, a hugom Londonban el.
Oregekotthonahoz kellene vizsgalati papir arrol, hogy demens. Ezt egyelore a hazidoku allapitotta meg, de a vak is latja hogy az. De a vizsgalatokat megtagadja.
(Ma pl osszepakolta a cuccait taskaba hogy jon erte a mento. Pedig szo sem volt errol ez is csak vmi legbol kapott dolog volt nala)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!