Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Önző lennék ha neha nem...

Önző lennék ha neha nem veszem fel a telefont?

Figyelt kérdés

Nagymamam es anyukam egyutt el. En 230 km toluk.

Nagyim demens, folyamatosan kesziti ki anyukamat, egyre rosszabb a helyzet,anyukam egeszsege ra megy erre a helyzetre. Oregekotthonaba hosszu a lista szoval varni kell.

Mindennap beszelek anyaval telon, mindig csak ugyanarrol beszel 10 percen keresztul,hogy mit mondott/tett a nagyi. Megertem hogy jo megbeszelni valakivel de mar mindenkivel errol beszel. Ha nem o hiv fel panaszkodva, akkor nagyim, sir 10 perceket telefonba hogy neki mennyire rossz.

Anyaval naponta tobbszor telefonalok, de mindig ugyanaz a tema. Vagy az hogy epo mennyi a vernyomasa mennyire vitte fel neki az idegeskedes.

Tanarkent dolgozom volt hogy ora kozben hivott hogy epp mi tortent. Nem vihetnem be orara a telefont, de szorongok ha nincs nalam mert mi van ha epp baj van otthon es nem tudok rola.

Nagyon sok ez mar. Munkabol haza esve anyaval telefonalva ez fogad, a sok gyerek utan (iskolaidoben) amikor mar csak nyugira vagynek. Tanacsokkal latom el, de ujat nem tudok mondani, es neha ugy erzem hogy o meg nem probal semmit tenni a helyzet ellen.

Imadom szeretem oket. De parkapcsolatom van, egyutt elunk. Nagyon sokszor van, hogy ezek a telefonhivasok,panaszkodasok annyira felidegesitenek hogy a duhomet a paromom vezetem le aki semmirol sem tehet megis azt kerem tole duhosen hogy hagyjon beken!

Nekem ez a helyzet nagyon faj ami otthon megy. Ket hozzam legkozelebb allo szemelyrol van szo.

Egyszeruen belefaradtam.

Sokszor inkabb nem veszem fel a telefont. Mert tudom a panaszkodas menne.

( de hogy barmelyik megkerdezne es velunk mi ujsag, hogy vagyunk, az nem)

(Igen, en irtam mar ki nagyimmal kapcsolatban kerdeseket)

29/L

2022. aug. 24. 15:37
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
91%

Én csak azt nem értem, hogy anyád hogy nem zakkant még meg. 1,5 éve nincs élete. Nem mehet sehova, mert egy demenst nem lehet egyedül hagyni.

Azt kéne, amit a 8-as írt, mert különben mire a nagyi otthonba jut, anyád is be fog dilizni.

2022. aug. 24. 15:59
 12/46 A kérdező kommentje:

9-es nincs semmi vagyon, a hugom Londonban el.

Oregekotthonahoz kellene vizsgalati papir arrol, hogy demens. Ezt egyelore a hazidoku allapitotta meg, de a vak is latja hogy az. De a vizsgalatokat megtagadja.

(Ma pl osszepakolta a cuccait taskaba hogy jon erte a mento. Pedig szo sem volt errol ez is csak vmi legbol kapott dolog volt nala)

2022. aug. 24. 16:01
 13/46 anonim ***** válasza:
62%
De a háziorvos nem intézkedik pszichiáter ügyben? Így kilátás sincs! A londoni húgod a keresetéből küldjön pénzt, az ő jövedelmének az ötödéből itt már lehetne ápolót fogadni.
2022. aug. 24. 16:04
 14/46 anonim ***** válasza:
0%
Ja
2022. aug. 24. 16:07
 15/46 anonim ***** válasza:
14%
Probald meg Te iranyitani a beszelgetest. A felesegem hasonlot muvelt. Minden nap, felhivott mikor vegzett a munkahelyen es elmondta,hogy az osszes kollega milyen hulye, milyen szar a melo stb. minden aldot nap. Aztan felvettem az autoval es vittem haza es csak nyomta es nyomta a szoveget. Persze en mar regen mason gondolkoztam kozbe es nehany "hummogessel" le volt tudva a reakciom. Aztan egy ido utan mar atvettem az iranyitast, celiranyos kerdesek teljesen mas temakorben. Mit gondol errol, arrol stb. Kesobb meg addig is eljuottunk,hogy megbeszeltuk,hogy nem azzal toltjuk az idonket,hogy panaszkodunk, hanem hogy elore tekintunk es nem visszuk haza a problemakat.
2022. aug. 24. 16:08
 16/46 anonim ***** válasza:
7%
Mamám ugyanez volt. Anyukámmal fogtuk egy nap magunkat és elmentünk wellneshétvégézni. Szomszédok, rokonok nem tudtak róla. Mire haza mentünk, már halott volt. Ő is ugyanúgy demens volt egyébként. Mi szerencsésnek mondhatjuk magunkat, ügye nem mi tehettünk róla. Természetesnek volt elkönyvelve. Hát ügye egymagáról gondoskodni se tudott, biztos nem evett/ivott.
2022. aug. 24. 16:09
 17/46 anonim ***** válasza:
83%
Az önkormányzat meg a háziorvos is tud kisegítöt/ápolót keresni, akit nem nektek kell fizetni!
2022. aug. 24. 16:14
 18/46 anonim ***** válasza:
66%
Nem tehetett rola,hogy ez tortent, senki se tudta elore. Nem szabad hibaztatni oket.
2022. aug. 24. 16:20
 19/46 A kérdező kommentje:
Anyukam azert is nem jar sehova, mert ha elmenne es arra erne haza hogy.....akkor a buntudat mardosná. Ismerem, tudom.
2022. aug. 24. 16:21
 20/46 anonim ***** válasza:
88%
Nézd, ha azért csinálod ezt a telefonálást, mert anyukád megkönnyebbül, akkor van értelme. De ahhoz, hogy együtt tudj élni a helyzettel, szabj korlátot. Én úgy csinálnám, hogy minden nap fölhívom, mondjuk míg mosogatok. Headset, vagy kihangosítom és leteszem magam mellé a konyhában. És tudatosítom magamban, hogy amit mond, annak nincs hírértéke. Tegnap is ez volt, holnap is ez lesz. Nincs mit elkeseredni rajta. Így meg tudnám hallgatni anélkül, hogy engem tönkre tenne. A húgommal meg megbeszélném, hogy ő is csinálja ugyanezt, célszerűen mondjuk Skype-on, hogy ne kerüljön egy vagyonba. És ha olyan a helyzete, hogy pénzt is tud küldeni, akkor tegye. Akár heti pár órára egy "dédiszitter" már segítene anyukátoknak. Esetleg egy pszichológus ugyanebben az idősávban, mert anyukátok biztos kapja az ívet a nagyitól rendesen, nem árt az önértékelését feltupírozni (vagy fogja kapni idővel, ahogy leépül sajnos). Plusz lehetőség évi 3-4x 1 hétre nálatok vagy a huginál nyaraltatni a nagyit, addig anya pihen.
2022. aug. 24. 16:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!