Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Hogy lehetne takarékra tenni...

Hogy lehetne takarékra tenni olyan rokont, aki már az örökségen kattog, de még meg sem halt apánk?

Figyelt kérdés

Sőt, még igencsak odébb van ettől, ha rajtam múlik, egészségileg semmi baj vele.

Apánk örökölt egy jelentősebb vagyont, amit én intéztem(testvérétől), és a nővérem már itt ugrál, hogy miért nem avattam be a dologba, neki is annyi joga van hozzá, mint nekem, meg folyamatosan retteg, aggódik.

Nővérem egy percet nem segített semmiben nekünk, ilyenkor persze megjelenik.

Mi lenne ilyenkor a hivatalos megoldás?

Apánk 73 éves, de ismertem 88 éves illetőt, aki még elment világkörüli útra 20 millió Forintból...

2022. aug. 21. 02:44
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:
74%
De miért szaladgálsz apáddal kórházakba ha egészségileg semmi baja? Össze-vissza írogatsz majd jól megsértődsz. Nincs igazad, te is tudod. A nővéred meg úgy látszik, tudja, mire számíthat, nem akar akkor pofára esni mikor már gyerekestől "utcára kellene tennie" téged. Mert kifizetni nem tudod majd az új házból. Attól még, hogy akaratos vagy nem lesz igazad.
2022. aug. 21. 21:25
 32/33 anonim ***** válasza:
73%

24-es vagyok. Kettőnk közül nem én kezdtem el személyeskedni, pedig hidd el, képes lennék rá.

Dühös vagy, megértem, nem azt kaptad, amit vártál, de ettől nem lesz szarember az, aki rámutat, hogy tévedsz. Anno nekem is volt egy kérdésem, aminél a válaszadók jelentős hányada nem nekem adott igazat, és ez nagyon bosszantott, hiszen - számomra - egyértelmű volt, hogy nekem van igazam. Aztán szépen lassan lenyugodtam, átgondoltam, mit írtak, és rájöttem, hogy igen, igazuk van, csak rajtam volt a szemellenző.

Mi látjuk azokat a dolgokat, amiket te azért nem látsz, mert benne vagy az egészben.

Nyersen fogalmaztunk, ez igaz, de mi nem azért vagyunk, hogy pátyolgassunk téged, hanem hogy rávilágítsunk arra, hogy te ugyanúgy azon a pénzen kattogsz.

2022. aug. 22. 07:45
 33/33 anonim ***** válasza:
87%
Függetlenül attól, hogy te laksz Édesapád házában, és ez egyesekben indulatokat kelt, a nővéredet meg a Pesti ügyvédek okosítják. Ezek meg azt mondják neki, hogy ha Édesapád egészségi állapota megromlik, és Te eltartási szerződést kötsz vele, akkor a még esetleg a köteles rész is ugrott számára, ha meghal. Attól tart, hogy te tűzközelben vagy, ő meg messze, és tart attól, hogy egy forintot nem fog örökölni. Holott még valóban, meg sem halt Édesapád. Te tudod, hogy ő mit gondol felőled, de légy tisztában azzal, hogy az eltartási szerződés lehetősége miatt aggódik.
2022. aug. 29. 11:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!