Hogy lehetne takarékra tenni olyan rokont, aki már az örökségen kattog, de még meg sem halt apánk?
Sőt, még igencsak odébb van ettől, ha rajtam múlik, egészségileg semmi baj vele.
Apánk örökölt egy jelentősebb vagyont, amit én intéztem(testvérétől), és a nővérem már itt ugrál, hogy miért nem avattam be a dologba, neki is annyi joga van hozzá, mint nekem, meg folyamatosan retteg, aggódik.
Nővérem egy percet nem segített semmiben nekünk, ilyenkor persze megjelenik.
Mi lenne ilyenkor a hivatalos megoldás?
Apánk 73 éves, de ismertem 88 éves illetőt, aki még elment világkörüli útra 20 millió Forintból...
Tehát ha valaki valami vagyonhoz jut még az életében, már ossza fel elméletben a rokonság között, pl 30 éves korában? Lehet 31 lesz, amikor meghal....
Végülis mi elvagyunk így is, csak az, hogy a nővérem itt balhézott a pénz miatt, avval húzta ki a gyufát.
Csak ő valamiért azt gondolja, mi majd azt feléljük.
Ezért írtam ki a kérdést.
Részemről az lenne a legjobb, ha ki lenne fizetve a nővérem, bár ahogy ismerem, kb addig menne, amíg az összes nála landolna a számláján.
Ami házban ő lakik, teljes egészében a nagyszüleinktől kapta, ő az idősebb nálam 8 évvel.
Mi apánk házába csak be vagyunk jelentkezve, semmi több.
Csak elég sok felújítanivaló lenne itt is, erre a házra költeni meg bolondság lenne.
Illetve dehogy akarok rendelkezni a pénz felett, csak ismerve apám adakozó hajlamait, nővérem fukarságát......
Ezért kérdeztem ezt, nem tudom ki hogy látja, nem egyszerű helyzet.
A legjobb lett volna, ha inkább még élne apánk testvére. :(
Kezet foghatsz a nővéreddel. Mindketten elköltöttétek fejben azt a pénzt, csak te belemagyarázod, hogy te csak jót akarsz apádnak, hiszen neki is kényelmesebb lenne, ha több helye lenne. Csakhogy ez úgy is megoldható, hogy szépen elköltözöl a gyerekeiddel, rögtön megnőne az élettere.
"örökölt egy jelentősebb vagyont, amit én intéztem"
Mit intéztél te?
"Mi lenne ilyenkor a hivatalos megoldás?"
Mire? Apádé a pénz, azt csinál vele, amit akar. Ha oda akarja adni a nővérednek, akkor odaadja, ha nem, akkor nem. Mire kéne megoldás? Elszedni nem lehet tőle jogi úton.
Elhiszem, hogy nem érzed jogosnak, hogy kap a tesód pénzt, de azt értsd meg, hogy semmi közöd nincs hozzá. Elmondod apádnak a véleményed, aztán ő dönt úgy, ahogy. Ennyi.
"Ami házban ő lakik, teljes egészében a nagyszüleinktől kapta" Miért, mi okból kapott a nővéred egy házat és Te nem?
Te konkrétan mit értesz azon, hogy nem ingyen laksz apukádnál? Az, hogy pl a rátok eső rezsit fizeted, az még ingyen lakást jelent, ha nem kell albérleti díjat fizetned (igen, természetes, hogy egy szülő ilyet nem kér, de ettől még neked előny, hogy nincs bérleti díj költséged). Az, hogy az ingyen lakhatást azzal kompenzálod, hogy segítesz apukádnak, teljesen normális, ezt nevezik win-win helyzetek. Te azzal váltod meg a lakhatásod költségeit, hogy apukádat segíted, de ezért neked nem jár több apukád vagyonából.
Célszerű lenne tisztázni ezeket, mert szerintem se Te, se a nővéred nem hibátlan abban, hogy nem értetek szót egymással.
#24, neked valami komolyabb mentális problémád lehet, mert ennyire rosszindulatú szarember irományát már rég olvastam...
Kb semmi másról nem szól az itteni magyarázkodásom, mint rosszindulatú, frusztrált, megkeseredett szaralakok forgatják ki a szavaimat nem létező teóriákat gyártva.
Ennyire nincs életetek?
Világosan leírtam mindent, ha valaki ennyire nyomorék, hogy nem képes elolvasni ezeket, ennek ellenére hülyeségeket ír, hát így járt.
Már bánom, hogy ilyen fosadék emberekkel megosztottam a magánéletemből bármit is....
Annak a párnak, aki meg normálisan írt, megköszönöm.
A kérdést töröltem, aki még idejön pofázni továbbra is, csak szánni tudom, amilyen szerencsétlen....
😂 Igen kérdező, te vagy a helikopter, de itt mindenki hülye.. Csak te nem.
A 24# hszben pedig nem rosszibdulat van, hanem igazság, és pontosan ezért fáj ennyire, amit nem tudsz elfogadni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!