Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Hogy lehetne takarékra tenni...

Hogy lehetne takarékra tenni olyan rokont, aki már az örökségen kattog, de még meg sem halt apánk?

Figyelt kérdés

Sőt, még igencsak odébb van ettől, ha rajtam múlik, egészségileg semmi baj vele.

Apánk örökölt egy jelentősebb vagyont, amit én intéztem(testvérétől), és a nővérem már itt ugrál, hogy miért nem avattam be a dologba, neki is annyi joga van hozzá, mint nekem, meg folyamatosan retteg, aggódik.

Nővérem egy percet nem segített semmiben nekünk, ilyenkor persze megjelenik.

Mi lenne ilyenkor a hivatalos megoldás?

Apánk 73 éves, de ismertem 88 éves illetőt, aki még elment világkörüli útra 20 millió Forintból...

2022. aug. 21. 02:44
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
88%

Ugyanolyan kapzsi vagy te is. Az én apósom, mikor az édesanyja meghalt és ráhagyott elég sok mindent, azonnal 50-50% arányban szétdobta a gyerekei között.

Nem kivételezett. Hogy te így, te meg amúgy. Mindkettőnek adott.

2022. aug. 21. 08:42
 12/33 anonim ***** válasza:
85%
Vagyis ingyen laksz apádnál a két gyerekeddel, a bevásárlást ne számold, azt akkor is kellene ha csak hárman lennétek. Az albérleti díj helyett meg időnként elviszed dokihoz. Apád tényleg vehetne egy nagyobb házat, hogy ti jobban elférjetek. Milyen önző a nővéred, de tényleg.
2022. aug. 21. 08:52
 13/33 A kérdező kommentje:

Nem tudom, ezt sértegetés, meg találgatás nélkül nem lehet közölni itt?

Ennyi bunkó ember nem lehet itt, de komolyan....

Nem, nem ingyen lakok itt, írtam ilyet valahol?

Apánk lehet él még, ha rajtam múlik, vagy 30 évet.

Ő ragaszkodik hozzánk, de a hely kevés, ezt ő is látja.

Vagyis akkor a létező összes rokon között "szét kéne dobni" az örökségét, jól értem?

Írtam olyat, hogy az én nevemre lenne írva bármi is, nekem külön lakás, stb?

Elmebaj a köbön, néhány ember rosszindulata, de komolyan.

2022. aug. 21. 09:13
 14/33 anonim ***** válasza:
85%
Most vegyen apud nagyobb házat, és ha meghal, miből fizeted ki a tesót? Mi ebben a rosszindulat? Vagy akkor meg azért lesz szemét a nővéred mert elvárja, hogy kifizesd? Vagy hogy?
2022. aug. 21. 09:33
 15/33 anonim ***** válasza:
82%

Abból, amit írtál azt lehet leszűrni, hogy jött az örökség, és te ebben lehetőséget látsz arra hogy pl. nagyobb házba költözzetek. Még ha ezt úgy is érted, hogy apáddal együtt, akkor is ezzel hasznot húzol az örökségből, míg a nővéred nem. Mivel apád egyedül biztosan elférne, ha négyen is elfértek.

Ha apád erre a pénzre úgy tekint, mint megtartandó és később az ő örökségévé váló vagyonra, akkor teljesen érthető, hogy a nővéred attól tart hogy te és a gyerekeid szépen feléldegélitek és neki erre semmi ráhatása nem lesz.

Ha nem úgy tekint, akkor is apádnak neki kell eldöntenie, hogy mi legyen, és nem neked. És a hozzászólásaidban eléggé arra a pozícióra helyezkedtél, mintha itt te lennél a megmondóember, pedig ez nem a te pénzed. Az meg, hogy apád még 30 évig él ha rajtad múlik, miközben te vele élsz és rátok költi a pénzt, nem gondolod komolyan, hogy megnyugtatóan hangzik.

A nagyszülők háza nem tudom, hogy jutott egyedül a nővérednek? Közös nagyszülő?

2022. aug. 21. 09:36
 16/33 anonim ***** válasza:
80%
Te semmivel sem vagy jobb, hiába próbálod mézes mázasan leírni..
2022. aug. 21. 09:50
 17/33 anonim ***** válasza:
62%

Nem lehetne-e ezt úgy csinalni, hogy eladjátok ezt a házat, az örökölt vagyont 2 részre osztjátok, egyik felét a nővéred kapja, másik feléből új hazat vesztek. Erről hivatalos papír. És akkor örökléskor kevesebbet kell majd fizetned a nővérednek (mert valamennyit biztos kell majd).

Ahol most laktok, annak a háznak a fele már a tied meg a nővéredé? Megörököltétek anyukátok után? Mert akkor az is bonyolít a helyzeten.

2022. aug. 21. 09:56
 18/33 anonim ***** válasza:
60%
Először nem segít, aztán már keresztbe is tesz. Szánalmasak vagytok mindketten, hogy még él apátok de már az örökségén marakodtok. Ha apádnak van egy kis esze, kirak téged is a családoddal, a pénzét meg elkölti magára
2022. aug. 21. 10:35
 19/33 anonim ***** válasza:
18%
Anyám, ennyi tahót.. Fogalmuk sincs milyen amikor az ember óvná a szülőt, de egy ilyen pénzéhes ribi, aki két szalmaszálat se tesz az öregért, odamegy a pénzen rikácsolni. Kérdező, volt nálunk ilyen a rokonságban.. életében leszarták az öreget, de amikor meghalt, vittek mindent amit tudtak, az is aki évek óta nem is köszönt neki: Na erre számíts a tesódtól is. Ha ápolni kell apádat semmire, de ő lesz az első dögkeselyű ha meghal az öreg. Ezek ilyenek...
2022. aug. 21. 10:49
 20/33 anonim ***** válasza:
84%
#19: Neked meg fogalmad sincs milyen az, aki ott élősködik az öreg nyakán és folyamatos aknamunkával még életében ki akarja forgatni a vagyonából saját maga részére, hogy ne legyen örökség, amire lecsaphatna aki addig ott sem volt
2022. aug. 21. 10:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!