Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mennyire általános hogy a...

Mennyire általános hogy a gyerekek ahogy kb. a nagykorúsághoz érnek, gyűlölni kezdik a szüleiket? Szerinted hány % gyerek az, aki szó szerint gyűlöli a szüleit?

Figyelt kérdés

10%, 20% stb.

Kezdem azt hinni hogy ez a téma is olyan tabu volt eddig mint például a gyerek szülés, hogy szándékosan rózsaszín ködbe burkolják a keserű, kegyetlen valóságot.

#szülő gyűlölete, gyerek - szülő viszony
2022. aug. 6. 16:53
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
90%
Jellemzőbb azoknál a nagykorúvá váló gyerekeknél ez a viselkedés, akik úgy érzik: "másokhoz képest nem lehetett boldog gyerekkoruk", "nélkülözniük kellett pedig lett volna miből, de a cigi & pia fontosabb volt", tartósan bántalmazói légkör uralkodott, testileg-lelkileg bántalmazták őket, szorongtak, féltek.
2022. aug. 6. 17:40
 12/36 anonim ***** válasza:
100%

Ráadásul ez a "nagykorú gyűlölni kezdi" is erősen félrevezető.

Mintha a gyerek lenne a hibás. És hát sokan tényleg csak ennyit látnak, hogy a szemét mocskos kölyök, hát fel lett nevelve, zabáltatták, taníttatták, a mocskos kölyke meg azonnal elkezdte gyűlölni a szüleit.

Holott előtte sem biztos, hogy valaha szerette őket, még ha nem is gyűlölte egyenesen. Csak hát gyerekként választásod nincsen, családon belül kuss a neved és kénytelen vagy végig szopni azt a 18-20 évet mire le tudsz lépni.

2022. aug. 6. 17:43
 13/36 A kérdező kommentje:

9# "Továbbra is ott értelmetlen a kérdés, hogy nincs értelme %-ot vonni, mert semmit nem mond el egy %. Mert hiába mondjuk, hogy 10-20-50% attól se jobb se rosszabb nem lesz."

Szerinted. Maradjunk ennyiben. Nem kell többször leírni, értem te így gondolod, én viszont nem.

2022. aug. 6. 17:46
 14/36 A kérdező kommentje:

Most nem arra ment a kérdés lényege, hogy ki miben hibás stb.

Kizárólag arra lettem volna kíváncsi hogy ez mennyire gyakori.

2022. aug. 6. 17:49
 15/36 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nem gyakori úgy ahogy te kérdezted.
2022. aug. 6. 17:51
 16/36 anonim ***** válasza:
100%

Nem attól a ponttól függ, hogy nagykorúvá válnak. De nyilván, aki elégedetlen, az amint tud, lelécel.

A helyesebb kérdés inkább az lenne, hogy hány helyen bánnak méltatlanul a gyerekkel. A gyermekvédelemnek lehet, hogy vannak erre statisztikái, bár sajnos biztos vagyok benne, hogy kevesebb esetet ismernek fel, mint amennyi a valóságban van.

2022. aug. 6. 18:47
 17/36 anonim ***** válasza:
100%
Nézd én nyolc évesen is azt vártam hogy tizennyolc legyek.... Untam a terrort meg az éhezést.
2022. aug. 6. 20:46
 18/36 anonim ***** válasza:
100%
Erre nincs % os adat, hogy ennyi és ennyi.
2022. aug. 6. 21:26
 19/36 anonim ***** válasza:
100%

Az sem mindegy, hogy sok esetben nem látják az emberek a miérteket.

Én sokszor megkaptam rokonoktól, hogy most, hogy az alkoholista apám meghalt, többet haza járhatok anyámhoz. Meg többször írtak, hogy keressem többet anyámat, meg figyeljek rá jobban, hívjam fel néha, mert nagyon hiányzok neki.

Ezekkel egyrészt úgy voltam, hogy senki ne pofázzon bele az életembe felnőttként. Másrészt sosem hoztam fel, hogy azért kaptam "pofonokat" anyámtól bőven.

Bármikor az alkoholista apám szóba került jött a múlt tagadása. Egyszer a fejemhez vágta a felnőtt korban is megmaradt sérüléseimre hogy "már régen túltehettem volna magam rajta". Hát kösz b+

Vagy nagyanyám "a család minden" szövegére egyszer kiakadt, és elkezdte mondani, hogy "kellene a francnak család, meg gyerek, élnék boldogan egyedül". Mindezt úgy, hogy testvéremmel ott ültünk mellette. Nyilván az ilyen jól esett.

És mindezek mellett azt láttam, mindig azon vannak, hogy én se tudjak elszakadni, vissza kerüljek a mérgező családi környezetbe, adjam fel az életem, mert nekik az a jó. Hát a francokat.

Nyilván én vagyok a rokonság szemében "gonosz gyerek" aki elfordult a szülőtől. De pont leszarom már, hiszen ők csak idegenek számomra.

2022. aug. 6. 22:07
 20/36 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem teljes mértékben attól függ, hogy a szülő mennyire tekintett rájuk alacsonyabbrendűnek a kiskorúságuk alatt és mennyire korlátozta be őket.

30%-ot mondanék, mert a szülők többsége azért nem egy buta fasz, hanem szeretettel és törődéssel neveli a gyerekeit, olyan szabályokat lefektetve nekik, amik rugalmasak és nem teszik tönkre a gyerekkorát a gyereknek.

Az ilyen kettyós szarok, akik még a gumicukrot is tiltják meg azt, hogy lányként fiúkkal beszélgessen 18 éves kora alatt, őszintén meg is érdemlik, hogy valaki utána őket és az ő akaratukat vegye semmibe.

Nekem nincs okom utálni a szüleimet, szépen lépésről lépésre egyre nagyobb szabadságot engedtek meg és szoktattak hozzá a felelős felnőtt élethez logikátlan túlkorlátozás helyett. Nyilván volt, amit nem tehettem meg, voltak szabályok, de nem ment minden jónak a rovására.

2022. aug. 7. 01:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!