Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Visszavonhatjuk a keresztszülő...

Visszavonhatjuk a keresztszülői felkérést?

Figyelt kérdés
A férjem a bátyját szerette volna az első babánk keresztapjának, én inkább egy baráti házaspárt. Végül megbeszéltük, hogy a családtag előnyben, így felkértük a férjem bátyját. Aki azt felelte, hogy ha fiú lesz a gyerek, akkor nagyon szívesen... Még nem tudjuk a baba nemét, de ha fiú lesz én akkor sem szeretném őt a keresztapjának. Lassan a férjem is beleegyezett, hogy mégis a barátnőméket kérjük fel. A kérdés, hogy a sógornak hogy tálaljuk, hogy ha fiú lesz akkor sem ő lesz a keresztapa?

2022. júl. 19. 10:46
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
64%
Ha a dolog vallási részét meg sem említjük: valahol hagyományosan a keresztszülő az, akire a szülők rá mernék bízni a gyereküket, ha ők ne adj Isten idő előtt meghalnának, és aki vállalná is, hogy felneveli...
2022. júl. 19. 18:44
 32/37 anonim ***** válasza:
86%
31-es, ennek manapság már semmi jelentősége nincs.
2022. júl. 19. 18:46
 33/37 anonim ***** válasza:
93%
Régen is csak pont annyi volt, mint ma: régen is ritkán haltak meg a szülők fiatalon, és régen is valószínű volt, hogy vannak más rokonai is, akik felnevelik. De azért mégis... Mindenesetre aki a saját gyerekével se törődik, arra már csak emiatt sem bíznék keresztszülőséget.
2022. júl. 19. 18:48
 34/37 anonim ***** válasza:
61%
#31: EZt a törvény nem veszi figyelembe.
2022. júl. 19. 19:55
 35/37 anonim ***** válasza:
62%
Hagyjál már a törvénnyel, kit érdekel? :) Azt se veszi figyelembe a törvény, hogy ki szereti az almát meg ki a barackot, de azért hadd választhasson mindenki azt, amit akar, nem?
2022. júl. 19. 20:00
 36/37 A kérdező kommentje:
Én sem értem hogy jön ide atörvény meg a jog??
2022. júl. 19. 20:02
 37/37 anonim ***** válasza:
95%

"Van egy 12 éves lánya, és egyáltalán nem foglalkozik vele. Amióta külön él a kislány anyjától kb.5-6 éve azóta nem is látta és nem is érdekli a gyerek."

Nem szeretném megbántani az érzésedet, de ezek után hogyan lehetett odáig eljutni, hogy a születendő gyereketek életében felkérjétek a keresztapa szerepre?

Írtad, hogy a férjed akarta. De ketten vagytok a szülei, közös döntésnek kellett lennie, amit átbeszéltetek, és amiben egyetértésre jutottatok.

"A kérdés, hogy a sógornak hogy tálaljuk, hogy ha fiú lesz akkor sem ő lesz a keresztapa?"

A történtek után a helyedben a férjemre bíznám, hogy hogyan közli.

2022. júl. 20. 07:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!