Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Visszavonhatjuk a keresztszülő...

Visszavonhatjuk a keresztszülői felkérést?

Figyelt kérdés
A férjem a bátyját szerette volna az első babánk keresztapjának, én inkább egy baráti házaspárt. Végül megbeszéltük, hogy a családtag előnyben, így felkértük a férjem bátyját. Aki azt felelte, hogy ha fiú lesz a gyerek, akkor nagyon szívesen... Még nem tudjuk a baba nemét, de ha fiú lesz én akkor sem szeretném őt a keresztapjának. Lassan a férjem is beleegyezett, hogy mégis a barátnőméket kérjük fel. A kérdés, hogy a sógornak hogy tálaljuk, hogy ha fiú lesz akkor sem ő lesz a keresztapa?

2022. júl. 19. 10:46
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
89%
Mindig akad legalább egy, aki nem bírja ki, hogy leostobázza/hibáztassa a kérdezőt :)
2022. júl. 19. 11:58
 12/37 anonim ***** válasza:
80%

Nem lehet,hogy csak poénkodott?

Csak egy ötlet,én is "poénnal" próbálom feldolgozni ha nagyon izgatott vagy boldog vagyok,pláne ha hirtelen jön a meglepetés.

Egyébként meg simán mond meg neki,és kész...pl.így

"Gondolkodtunk,a barátnőmék nagyon szeretnék és viccesen oda vághatod azt is,hogy őket nem izgatja a baba neme 😀 "

2022. júl. 19. 12:07
 13/37 anonim ***** válasza:
66%
Sogorodtól nem volt szép hogy csak akkor lessz keresztszülő,mondjátok meg hogy ebben az esetben nem kell keresztszülőnek lennie hogy csak fiú estben lenne,ha megsértődik majd megbékél
2022. júl. 19. 12:15
 14/37 anonim ***** válasza:
18%

"Szerintem teljesen mindegy, hogy mi van az egyházi papírban. A keresztszülőség hivatalosan (a törvény előtt) egy törvény által el NEM ismert fogalom, semmilyen JOGI kötelezettséggel nem jár."

Másfélével viszont talán igen. Egyházjog is van a világon - meg olyasmi, hogy erkölcs...

2022. júl. 19. 12:20
 15/37 anonim ***** válasza:
61%
14-es, Az erkölcsöt és az egyházat ne említsük már egy mondatban kérlek.
2022. júl. 19. 12:37
 16/37 anonim ***** válasza:
91%
Ha legközelebb szóba jön, vagy akár felhozva meg lehetne mondani, hogy Béla, szerintünk ez nagyon bunkó dolog a gyermekünkkel szemben, aki egyébként a keresztségtől függetlenül is rokonod lesz, ha akarod, ha nem. Mi ezt nem szeretnénk megfejelni egy keresztelővel, olyat szeretnénk választani, aki nem köti nemhez a választ, és nincsenek elvárásai egy meg sem született magzattal szemben.
2022. júl. 19. 13:17
 17/37 anonim ***** válasza:
19%
De amúgy nem hiszem hogy bunkosagbol mondta. Lehet hogy úgy van vele, hogy nem tudja elképzelni mihez kezdene egy lány gyerekkel. Egy gyerektelen férfinél ez jogos aggodalom is lehet. Azt gondolja, inkább egy fiú nevelésében tudna érdemben részt venni.
2022. júl. 19. 14:22
 18/37 anonim ***** válasza:
74%
Visszamondhatod, max lesz egy kelelmetlen beszélgetés.
2022. júl. 19. 14:39
 19/37 anonim ***** válasza:
87%
"De amúgy nem hiszem hogy bunkosagbol mondta. " Dehogynem abból. Gyakorlatilag közölte hogy ha lány lesz, szart se ér a gyerek a szemében. Ennél nagyobb bunkóság mi lehet?
2022. júl. 19. 14:47
 20/37 anonim ***** válasza:
94%
" Azt gondolja, inkább egy fiú nevelésében tudna érdemben részt venni." A keresztszülő nem vesz részt érdemben a nevelésben.
2022. júl. 19. 15:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!