Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Anyósomék szerint mi visszük...

Anyósomék szerint mi visszük túlzásba, más,hogy oldotta ezt meg? Harag nélkül?

Figyelt kérdés

A sógorom gyerekei folyton tönkre tesznek nálunk mindent. A sógornőm meg végtelenül higgadtan nézi, max annyi, hogy oda szól, hogy nem szabad a kis kölyök vissza kiabál hiszti kísérettel, hogy de! és ennyi, folytatja.

Szét törik a gyerekeim játékait, cibálják a konyhabútor ajtaját,a mosogató gép gombjait nyomkodják, az edényeket kipakolják a nappaliba, a kép kereteket eltörik, az albumot szét cibálták az anyjuk meg csak kiveszi kezükből az össze gyűrött fotót és a földre dobja. Megmondtuk, hogy a nappaliban nem ehetnek a gyerekek erre fel a kis kölyök kiverte a hisztit, hogy ő ott akar pudingot enni,mire az anyja azt mondta mosolyogva " nem fogsz bírni vele" mondtam, hogy biztos nem ha az enyémeknek nem szabad a saját házukban nekik sem. Erre fel a kis gyerek csak megette a pudingot a nappaliban és a vadi új kanapéba bele is törölte.

Akkor mondtam, higy most haza kell mennieük, majd akkor jőjjenek ha megvannak nevelve a gyerekeik.

Anyósom hív,hogy kidobtam a menyét meg az unokáit,csak mert szépen játszottak (tudja milyenek nála is ezt művelik) Nem tudom elfogaadni,hogy játszanak a gyerekek mert az enyémekkel milyen szigorúak vagyunk, nem hagyjuk, hogy gyerek koruk legyen. A gyerekeim nagyon jól el vannak, érdekes a tesóm gyerekeivel nincs ilyen baj, a tesóm azonnal szól és a gyerek ha nem is egyből de szót fogad. Ugyan így az enyémek is, nem állítom, hogy hibátlanok és nem tesznek "huncutságot" de azt igen, hogy tudnak viselkedni és nem verik szet a házat.

Most mindenkinek úgy adják elő,hogy én vagyok a szívtelen mert "kidobtam a kis árvákat"

Hagynom kellene, hogy amiér megdolgoztunk más gyereke szet szedje, az én gyerekeim pedig azt nézzék, hogy más megteheti az otthonunkban amit ők nem?

2022. júl. 18. 17:38
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
100%

Én is rászóltam a sógornőm lányára, úgy néztek rám, mintha én lennék a sátán. A sajátom nem rombolhat, ő sem, ha itt van. Kerek-perec megmondtam: Xy, nem! Nálunk ezt nem szabad!

Nem járnak már hozzánk. Szóval legyél határozott nyugodtan, max lekopnak, az meg külön jó.

2022. júl. 18. 19:19
 32/44 A kérdező kommentje:

Amikor otthon vagyok és ott vannak folyamatosan szóltam,de ha bevágta a hisztit az anyja ölbe vette, aztán hagyta tovább...

De ebből hátha tanulnak.

Biztos lesz egy kis vagdalózás majd, hogy "jaj itt nem lehet,meg jaj kizavatnak megint ha így viselkedsz" ha legközelebb jönnek,persze nem mostanában.

2022. júl. 18. 19:23
 33/44 anonim ***** válasza:
98%

"csak gyerekek"

Unokaöcsém még kétéves sem volt, amikor egyszer nálam kinyitotta a konyhaszekrényt és elkezdett kipakolni. Az anyja azonnal odament hozzá és azt mondta, figyelj kisfiam, ezt itt nem szabad csinálni, nálunk otthon szabad, de itt nem. A gyerek azonnal megértette, közösen visszatették, amit kipakolt, utána nem is próbálkozott. Nem hülye egy gyerek, lehet ám nevelni.

Szerintem te is mondhatod nekik, ha legközelebb jönnek hozzátok, hogy NÁLATOK ezt meg ezt nem lehet. Vagy ha korábban is mondtad és nem fogadtak szót, akkor megint. "kizavatnak megint ha így viselkedsz" - igen, kizavarnak. Kapjanak kicsit észbe a szülők is.

2022. júl. 18. 19:34
 34/44 anonim ***** válasza:
90%
Te valami birka türelemmel bírsz, az első alkalommal elpîcsáztam volna a kölköket, meg az anyjukat is, ha hisztizik rajta
2022. júl. 18. 19:35
 35/44 anonim ***** válasza:
97%
Apámékkal pont most történt hasonló. Egy sehonnani rokon brigád két gyerekkel, 7-9 évesek, 5 évente ha látjuk őket. Amint meglátták a merülőmedencéjüket, máris ugrottak bele, majdnem szét is esett, a házba berohangáltak nyakig sárosan, a kanapékat összeugrálták mint a vadállatok. A gyerekek apja is elvileg így volt nevelve, ezért nem érdekelte mit csinálnak a kölykei. Remélhetőleg egy jó ideig nem fognak járni erre. Hiénák.
2022. júl. 18. 20:43
 36/44 anonim ***** válasza:
64%
Nem kéen engedni, aztán akkor tanulnának belőle
2022. júl. 18. 22:14
 37/44 anonim ***** válasza:
83%
Menj át te is hozzájuk, és törd össze a játékaikat :D
2022. júl. 19. 00:03
 38/44 anonim ***** válasza:
96%
Annyira felbosszant, amikor valaki csak úgy szaporodik de meg sem erőlteti magát, hogy picit is normális embert faragjon a gyerekéből. Nekem ugyan nincs gyerekem, de a munkahelyemen sok családot szoktam látni, és hát valami borzalom, hogy mennyire nem nevelik a gyerekeket. Néha még a gyerek csicskítja be a szüleit, ha azok rá mernek szólni. Volt, hogy a munkatársakkal rászóltunk egy csapat kb 8 éves gyerekre, hogy ne ordítsanak és ne is birkózzanak mert nem tudunk miattuk dolgozni, a szüleik meg csak azzal voltak elfoglalva, hogy minden létező szögből lefotózzák a gyerekeiket. Még valamennyire ránk néztek csúnyán, mert elszontyolodtak a kisördögök miután rájuk lett szólva. Olyan is volt, hogy egy gyerek csak gondolt egyet, kinyitott egy ajtót és berontott egy terembe ahol azonnal pakolgatni kezdett mindent amit ért. Anyuka meg apuka csak álltak, mint a szobanövények, úgyhogy az egyik kollégám szaladt be a gyerek után, hogy menjen onnan kifele. Kérdező, teljesen igazad van! Csodállak is a türelmedért. Nálam ott szakadt volna el végleg a cérna, amikor a szétszedték a fotóalbumot és összegyűrték a képeket. Na ott tényleg kiakadtam volna. Itt alap dolgokkal vannak problémák az ő részükről. Legalább annyit meg kellene az egész családnak tanulni, hogy ha valakihez vendégségbe megyünk, akkor ott ő az úr/ők az urak a háznál. Nálunk pl. lazaság volt mindig is, ha úgy volt, még ágyba is vihettünk bármi kaját, de már kisiskolásként tudtam, hogy ha átmegyek a barátomékhoz, akkor van ahol kizárólag az asztalnál lehet enni, még nasit is. Nem kezdtem hisztibe, hogy én akkor is a kanapén eszem meg a spagettit, csak mert otthon ott is lehet... Szerintem jól is jártatok. Ha behisztiznek, legalább nem mennek hozzátok és nem kell azon aggódnotok, hogy legközelebb mit törnek szét.
2022. júl. 19. 00:43
 39/44 anonim ***** válasza:
96%
Nálunk a főnököm kölykei jártak be a munkahelyemre, mivel egy emelettel a munkahely felett laktak, egy épületben. A drága milliós gépek között játszottak, meg rohangáltak, bent sem lehettek volna, de mindig beengedték őket, rettenetesen idegtépő volt állandóan azt figyelni, hogy mit akarnak épp összetörni.
2022. júl. 19. 00:58
 40/44 anonim ***** válasza:
97%

Nem jöhetnének, pont. És nem érdekelne, hogy az én vagy az ő rokonai.

Amit összetörnek, azt pedig alap hogy kifizettetem a szülőkkel, és az sem érdekel, hogy nem az én családom.

2022. júl. 19. 07:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!