A rokonok hisztijét hogyan lehet kezelni?
Az egyik rokonom nagyon kedves és aranyos, ha jó a kedve, nagyon jól érezzük magunkat, de ha épp rossz a kedve vagy front van vagy nem aludt jól, teljesen meg tud változni. Megbeszélünk egy találkozót és ha épp bal lábbal kel fel, akkor morog az orra alatt, engem enyhén lökdösve vagy rángatva utasítgat, mindent kritizál, apró dolgokat felnagyít. Ha kettesben vagyunk, akkor csapkod és káromkodik.
Semmi sem használ ilyenkor, látszik, hogy zavarja a jelenlétem, de ha udvariasan otthagynám, akkor őrjöng és mérgesen marasztal. Ha elmondom finoman, hogy nekem ez a szabadnapom és nem akarom, hogy a hangulatomat mérgezze, őrjöng. Ha próbálnám megnyugtatni, őrjöng. Ha viccesre veszem a figurát, őrjöng, ha javaslom, hogy legközelebb ilyen állapotban mondja le a találkozót, akkor elmondja, hogy de ő nem akarja lemondani, mert szeretne látni. Az egyetlen dolog az lenne, hogy ignorálom amikor kijön ez rajta, de egy pont után nem megy, egy pont után már engem is felidegesít és a hangulatomra is kihat és idegesen szólok vissza vagy nekem is rossz a kedvem vagy sírni kezdek.
Nagyon sok körülöttem a dráma amúgyis, más rokonaim is hisztisek és a munkatársak körében is mindig akadt 1-2 akik folyamatosan és felesegesen csinálták a cirkuszt és még az iskolában is voltak ilyen osztálytársaim, ez a másik indok, hogy megtanulhassam jó megkezelni a hiszti kezelését.
Ti hogyan kezelitek a hisztit?
Úgy kezelem, hogy ilyen pszichopatákkal megszakítom a kapcsolatot, akkor is, ha rokon. Ha az anyám-apám lenne is ezt tenném.
Ő úgy gondolja, bármit megtehet veled, ha épp olyanja van - őrjöng, lökdös, rángat...? És te ezt eltűröd??
Megbeszéltetek egy találkozót - eszerint valamit akartatok együtt csinálni, ugye?
Nos, én egy ilyen kiszámíthatatlan emberrel csak akkor találkoznék, amikor kikerülhetetlen: rokonság látogatja egymást, és ő is ott van. De ilyenkor se vele beszélgetnék. Kettesben végképp nem találkoznék vele. Senki nem kötelezhet rá, hogy egy ilyen embert elviseljek.
"de ő nem akarja lemondani, mert szeretne látni"
- Ez viszont nem kölcsönös, tehát ha így viselkedsz, akkor nem látsz. Ha gyakran viselkedsz így, akkor többet nem látsz. Na helló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!