Mit szólnátok, ha a rokonotok ilyen kéréssel állna elő?
Az egyik unokatesóm ikreket szült nemrég. A gond az, hogy nem megoldott a lakhatása és velem akarja megoldani ezt a problémáját. Nekem ugyanis van egy albérletbe kiadott lakásom a szülővárosomban, és már többször rákérdezett, hogy mikor lesz szabad a lakás mert ő kivenné és beköltözne az ikrekkel.. Ezzel még nem is lenne probléma, viszont apuka lelépett és neki a nettó gyede plusz családija alig több, mint 200 ezer.
A lakásom piaci bérleti díja és rezsije majdnem 150 ezer ft. Amikor finoman rákérdeztem, hogy ezt hogy akarná finanszírozni, akkor még ő volt felháborodva, hogy "hát ő baráti áron gondolta kivenni"
Most a csaladja szerint én vagyok a bunkó meg a fösvény amiért nem adom át a lakást neki kb egy kis rezsi hozzájárulásért.
Nem érdekelne, hogy ő és a családja mit gondol!
Nem vagy jótékonysági intézmény, ha beengeded ingyen az életben nem rakod ki, milliókat buksz rajta. Segítsen neki a családja, ne más fa@ával verjék a csalánt.
Akkor lehet keresni albérletet. Én sem adnám ki, baráti se rokoni áron , áron alul.
Majd aztán ha jönnek a gondok nem tud fizetni akkor majd te fizeted helyette?
Vagy a családja? Kétlem
Megkérdezném, hogy szerinted az én dolgom őt anyagilag támogatni?
Baráti ár... az agyam eldobom az ilyen elgondolásoktól.
Eszembe nem jutna, hogy a rokon lakhatását bármilyen módon nekem kellene megoldanom.
Ne foglalkozz vele, egyik füleden be, másikon ki. Kapcsolatot sem kell tartani. Egyszerűen nem a te dolgod, nem a te felelősséged. Ha a család (akár a sajátod) cseszeget, őket is le kell építeni.
Ja, és még egy: Úgy se add ki neki, hogy a családja beígéri, hogy ők fogják fizetni neked, mert nem fogják, utána pedig két kölyökkel nehéz kitenned. Egyszerűen add ki idegennek, mint eddig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!