Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Családok, akik jobban élnek,...

Családok, akik jobban élnek, mint a rokonai! Hol van a határ a “jólétemmel kérkedni” és a “tojáshéjon lépkeden nehogy a másik kevesebbnek érezze magát” között?

Figyelt kérdés
2022. ápr. 3. 15:47
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
84%

Mi mindig elmondjuk, hogy anyagi gondjaink vannak.

Alig tudjuk kifizetni a hónap végén a kertészt, a sofőrt meg a szobalányokat...

2022. ápr. 3. 21:36
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk normál helyzetben senki sem a rokonsága anyagi háttéráben turkál és fordítva.
2022. ápr. 3. 23:48
 13/17 anonim ***** válasza:
95%
Normál helyzetben nem, de sajnos a mi rokonaink is ilyenek. Kerüljük a témát, nekünk amúgy sem fontos a pénz téma. Ha konkrétan rákérdeznek bizonyos összegekre, előre megbeszléltük a férjemmel, hogy a letagadjuk a valós összeget/fizetésünket és 40%-al kevesebbet mondunk.
2022. ápr. 4. 14:40
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Én értem a problémát, de való igaz, aki nem futott bele hasonlóba, az tuti azt hiszi, amit itt páran, hogy csak úgy lehet ilyesmit elképzelni, hogy henceg valaki, meg pörgeti a slusszkulcsot. Pedig nem, elég ha rákérdeznek, hogy mik a terveitek húsvétra, vagy hogy ráértek -e , és akkor mit mondjak, mikor mi Európa túlvégében fogunk hosszú hétvégézni, és ott tervezünk programokat (ami nyilván pluszban költség). Mindezt egy olyannak, aki a létminimum körül él, és ismert, hogy teszi a kellemetlen megjegyzéseket a hátunk mögött (pedig nem lopjuk a pénzt, hanem a munkánkkal keressük meg a rávalót, semmi szégyelnivaló nincs benne egyébként, hogy mire költjük)...Kellemetlen, de most hazudjak?

Van, aki velünk örül, annak örömmel mondok bármit, kérdés nélkül is, és van, akinek meg csak akkor mondok (és csak a minimumot), ha kérdi, és akkor is szinte bocsánatkérően, nehogy rám fogja, hogy nagyzolok :S Ez van.

2022. ápr. 5. 11:47
 15/17 anonim ***** válasza:
67%

"... 40%-al kevesebbet mondunk."

Ez egy jó ötlet.

Pl. az 50 milliós BMW-nél csak 20milliót kell mondani, hogy ne irigykedjenek a rokonok.

:)

2022. ápr. 5. 13:12
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
20 millió már sokkal elérhetőbbnek hangzik, mint az 50 millió :)
2022. ápr. 5. 16:42
 17/17 anonim ***** válasza:
70%
Én mindig a “tojáshéjon lépkedek nehogy a másik kevesebbnek érezze magát” kategória voltam. Emellett rengeteget segítettem a családnak, nem csak anyagilag, hanem az ismeretségi köröm is olyan, hogy amikor lehetőség volt, mindig intéztem egy kis protekciót. Aztán kiderült, hogy csak jól kihasznál az egész család. A hátam mögött szidtak, de ha kellett valami rögtön jöttek. Egyes barátaim szerint az irigység miatt. Nagyon rosszul esett, mert én tényleg szívesen segítettem, hogy több legyen nekik is. Azóta megszakitottam a kapcsolatot az összessel kétszínű kihasznalos csaladtaggal. És sokkal de sokkal jobb így.
2022. jún. 13. 07:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!