Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan tekintsek erre a...

Hogyan tekintsek erre a dologra? Mit akart anyám mondani ezzel? Egyáltalán hogyan jött a témához?

Figyelt kérdés

Anyám szájából hangzott el:

"Az egy dolog hogy van egy barátnőd, az egy dolog hogy együtt éltek, de a családod az a családod, és nem érdekel semmi más. A családod az a legfontosabb mindig. Aztán lehet közben barátnőd, meg mitérdekel engem, élhetsz vele, lehet ő a legelső éppen az életedben, de azért a családot nem dobjuk el"

A körülmények. 25 évesek vagyunk, most először költöztem össze valakivel, egy éve együtt élünk.

Anyám bűntudatkeltő megjegyzései fokozatosan megjelentek, aztán egyre gyakoribbak lettek. Mindig küld pénzt, amire nem szorulunk rá, aminek állandó velejárója lett, hogy ha beszélünk, vagy találkozunk, elmondja, hogy csak akkor megyek ha pénz kell, csak akkor hívom ha pénz kell.

A párom is kikészült tőle, mert emellett tesz más bántó megjegyzéseket is, ha rászólok, azt mondja csak viccelt.

Ez már köztem és a párom között is feszültséget okozott, ezért meg akartam húzni a határt. Beszéltem anyámmal, hogy mostantól ne küldjön pénzt, aminek oka, hogy bántanak a megjegyzései. Fáj hogy ezt mondja, mert szeretem, és akkor is szeretem ha nem küld pénzt. Tartsa tiszteletben a kérésemet. A fent idézett dolgot mondta rá, persze ez egy hosszabb beszélgetés részlete. Havonta látogatom őket több napra, telefonálni ritkán szoktam, mert nem szeretek, és úgy telnek a hetek, hogy észre sem veszem, nem jut eszembe.

Ti hogyan látjátok, mit gondoltok erről?

#anya #határ #érzelmizsarolás
2021. júl. 6. 06:14
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
93%
A család az első, az rendben van, dr tudatosítsd magadban, hogy neked lassacskán már a barátnőd a családod. Ne hagyd, hogy zsaroljon érzelmileg anyukád, mert rá fog menni a kapcsolatod.
2021. júl. 6. 06:26
 2/17 anonim ***** válasza:
10%

Gondolom ritkán mész hozzá és nagy a hiány és úgy érzi már nem tartod őket a családodnak vagy fontos dologban nem voltal ott abban a helyzetben hetente minimum egy napra abban az idoszakban.

Ez csak egy jelzes volt mert ugy erzi hogy eldobtad oket ha 1 honapban vagy tobb honapban egyszer voltal otthon vagy egyszer se.

2021. júl. 6. 06:28
 3/17 anonim ***** válasza:
21%
1-es ott szerintem valami nyomos ok volt, hogy ezt mondta az anyukaja, csak nem mondja a kerdezo. Kiemeli a kerdezo a penzt hogy anyukaja rendszeresen kuldte de utana azt is irja hogy anyukaja azt mondta neki hogy csak akkor megy haza ha penz kell, ellentmondasba keveredik igy a kerdezo. Szerintem lehet anyagi gondokkal kuzdenek a szulei es valami komoly ok van emogott. Egy erzelmileg zsarolo anya ezt nem igy mondta volna.
2021. júl. 6. 06:31
 4/17 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem vannak olyan elvárások feléd, amiket eddig nem mondtak ki. Mert eddig hallgatólagosan be is tartottad őket.
2021. júl. 6. 06:38
 5/17 anonim ***** válasza:
85%

2-es, havonta megy több napra. azon mi a kevés? 25 éves.

3-as nem keveredik ellentmondásba. pont ezt emeli ki. értő olvasás??

2021. júl. 6. 06:57
 6/17 anonim ***** válasza:
28%
Hát ebből annyi igaz, hogy barátnők, feleségek jöhetnek-mehetnek, de a család ,az marad. Ezért nálunk olyan párokat kerestek a gyerekeink, akik szívesen, örömmel betagozódtak a klánba, mert ha ez nem ment nekik és ezzel nehezítették a gyerekeimnek a kapcsolattartást (egymással és szülőkkel) akkor előbb-utóbb kiestek a körből.Én bármelyikük barátját-barátnőjét szívesen fogadom, általában gyorsan meg is szeretem, és családtagként kezelem.Van, aki 5 év szakítás után is tartja velem a kapcsolatot.
2021. júl. 6. 07:37
 7/17 anonim ***** válasza:
9%

Most olvastam el azt a részt, amit nem tudtam, csak most, mert mással is kellett foglalkznom. Azt írta, hogy havonta látogatja őket több napra, tehát egyszer hazamegy és az lehet egy szombat vasárnap is, és kész, ez nem derül ki.

De amúgy addig olvastam, hogy mindig küld pénzt, mert éppen közbe mással is kellett foglalkoznom. Ha olvastad, akkor nem lekezelő volt a válaszom, csak nem lehet, hogy az anyukájának van valami egészségi baja ami közbe derült ki miközben ő már elköltözött otthonról, és ugye nem csak azzal kell megküzdenie az anyukájának, hogy férfi lett a fia, hanem nem tudja, hogy mondja el a gyerekének, hogy beteg és ezért ilyen?

Én a kérdező helyében rákérdeznék, hogy van-e valami egészségügyi probléma, amit nem tud elmondani, és ha azt mondja, hogy van, akkor kérném, hogy mutassa meg az orvosi papírt, de ha nincs akkor szimplán az anya féltékeny vagy nem tudja elfogadni, hogy a fiából férfi lett, és kirepült a családi fészekből, de általában nem így beszélnek azok akik ezt nem tudják elfogadni, nem azt fogja mondani, hogy a család az első, még akkor is, ha neki a barátnője az első, ez ellentmondás. Egy érzelmileg zsaroló anya nem így fogalmaz vagy kerek perec neccesen ráparancsol, vagy finoman fondorlatosan addig forgatja ügyesen a nyakat míg a fia otthon nem marad.

Nekem ebbe valami gyanús, szerintem ott más a probléma. Hargot azért is érezhet a másik, mert beteg, és egyszerre haragudhat magára,hogy nem tudja, hogy elmondani, de egyszerre a háta közepére se kívánja ezt az egészet, és ezért is lehet ilyen a gyereke barátnőjével, pláne ha olyan betegsége van, mert vannak olyan betegségek amikor nem tehet arról, ha idegesebb annak ellenére hogy előtte egy békés jó ember volt. De nem pszihés betegségekről beszélek, illetve a kezelés miatt van mikor a gyógyszer is okozhat ilyet.

Szerintem biztonság kedvéért erre kerek perec kérdezzen rá, hogy beteg-e és ezt nem tudja elmondani és azért ilyen, ha előtte nem ilyen volt.

2021. júl. 6. 07:55
 8/17 Thispain ***** válasza:
94%
Azt is megteheted, hogy visszautalod a pénzt.
2021. júl. 6. 08:04
 9/17 anonim ***** válasza:
84%
nem tudom miből gondolod, hogy beteg lehet. persze előfordulhat. de azt írta, hogy egyre gyakoribbak lettek a megjegyzések. szóval ez egy folyamat.
2021. júl. 6. 08:06
 10/17 anonim ***** válasza:
87%
A barátnőd a családod. Persze anyukáddal nem kell megszakítani a kapcsolatot. Ha nagyon zavar a pénz, küldd vissza.
2021. júl. 6. 08:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!