Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan tekintsek erre a...

Hogyan tekintsek erre a dologra? Mit akart anyám mondani ezzel? Egyáltalán hogyan jött a témához?

Figyelt kérdés

Anyám szájából hangzott el:

"Az egy dolog hogy van egy barátnőd, az egy dolog hogy együtt éltek, de a családod az a családod, és nem érdekel semmi más. A családod az a legfontosabb mindig. Aztán lehet közben barátnőd, meg mitérdekel engem, élhetsz vele, lehet ő a legelső éppen az életedben, de azért a családot nem dobjuk el"

A körülmények. 25 évesek vagyunk, most először költöztem össze valakivel, egy éve együtt élünk.

Anyám bűntudatkeltő megjegyzései fokozatosan megjelentek, aztán egyre gyakoribbak lettek. Mindig küld pénzt, amire nem szorulunk rá, aminek állandó velejárója lett, hogy ha beszélünk, vagy találkozunk, elmondja, hogy csak akkor megyek ha pénz kell, csak akkor hívom ha pénz kell.

A párom is kikészült tőle, mert emellett tesz más bántó megjegyzéseket is, ha rászólok, azt mondja csak viccelt.

Ez már köztem és a párom között is feszültséget okozott, ezért meg akartam húzni a határt. Beszéltem anyámmal, hogy mostantól ne küldjön pénzt, aminek oka, hogy bántanak a megjegyzései. Fáj hogy ezt mondja, mert szeretem, és akkor is szeretem ha nem küld pénzt. Tartsa tiszteletben a kérésemet. A fent idézett dolgot mondta rá, persze ez egy hosszabb beszélgetés részlete. Havonta látogatom őket több napra, telefonálni ritkán szoktam, mert nem szeretek, és úgy telnek a hetek, hogy észre sem veszem, nem jut eszembe.

Ti hogyan látjátok, mit gondoltok erről?

#anya #határ #érzelmizsarolás
2021. júl. 6. 06:14
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
91%

Nyilván azt gondolja, valakit a családból hanyagolsz, talán őt magát.

Ha már egyszer tudtatok komolyan beszélgetni a problémátokról, menni fog még egyszer. Hozd fel neki, hogy ezeken a mondatain gondolkodtál, de nem igazán érted, ezért szeretnéd, ha pontosan és gyakorlatiasan megmondaná, hogy mivel van problémája és mit vár tőled.

Te pedig eldöntöd, hogy az elvárása jogos-e vagy sem, és megmondod neki, indokkal együtt.

Egyébként anyukád nem szimpatikus, mert messze túlzásba esik azzal, hogy a barátnő csak barátnő, és kihagyja a képletből, hogy az ember nem csak beleszületett egy családba, hanem felnőve létre is hoz egyet, egy újat. Ez barátnővel kezdődik, aztán feleség és gyerekek lesznek belőle, és tetszik, nem tetszik, ez az új család fontosabbá válik a réginél. Legalábbis olyan értelemben, hogy az időd, energiád abszolút többsége nekik jár, és elsősorban hozzájuk tartozónak érzed magad. Te onnantól már nem fiú vagy, nem is így gondolsz magadra, hanem férfjként és apaként. Ha pedig valaki a családodat említi, a teremtett családod jut eszedbe először.

Ez a monológ, a megjegyzések és az érzelmi zsarolás arra engednek következtetni, hogy anyád tipikusan az a fajta, aki örökre maga mellett akar tartani, és mindenkit elmarna mellőled.

Ha viszont csak annyiról van szó, hogy szeretné, hogy hetente felhívd, az teljesíthető.

2021. júl. 6. 08:30
 12/17 anonim ***** válasza:
87%

Anyukád nagy eséllyel vagy féltékeny a barátnődre mert vele többet foglalkozol vagy más miatt nem szimpatikus neki.

Ne hagyd, hogy érzelmileg zsaroljon.

2021. júl. 6. 08:58
 13/17 anonim ***** válasza:
77%

lehet ő a legelső éppen az életedben, de azért a családot nem dobjuk el"

teljesen igaza van.

2021. júl. 6. 09:26
 14/17 anonim ***** válasza:
89%

#13 Kérdés: mitől van eldobva, mikor van eldobva a család?

Ha a barátnő komoly, és együtt tervezik az életüket, akkor meddig lehet azt ráfogni, hogy ő nem család, és meddig marad eldobható?

2021. júl. 6. 14:45
 15/17 anonim ***** válasza:
88%
A teljes elhanyagolást nevezném eldobásnak. Ha szeretjük a családtagjainkat (nem azért, mert muszáj, hanem mert méltók rá) akkor egy uj párkapcsolat esetén is ápoljuk a családi kapcsolatokat. (testvér, szülő,stb)Nem dobunk ennyi szeretetet és törődést a kukába, csak mert jött a képbe egy társ. Normális, elfogadó családba a kívülről jött társak is szívesen betagozódnak, hiszen ők is élvezik a jó család minden előnyét és örömét.
2021. júl. 6. 15:31
 16/17 anonim ***** válasza:
90%

#15 Szerintem is. De a kérdező havi több napra megy az anyjáékhoz, ez messze van a teljes elhanyagolástól. Igazából több, mint a heti pár óra, amire mások mennek. Ezért nem értem, miért jön ilyen hegyibeszéddel az anyja, mikor ezek alapján nincs oka rá.

Vagy a szűk egyhónapos szüneteket sokallja így egyben, mikor a kérdezőről nem hall semmit (ezt még megérteném hogy sokallja, pár üzenet, telefon beleférne), vagy abnormálisan sok hazajárást vár el. Eldobva viszont sem így, sem úgy nincs, felesleges ez a drámai hangvétel.

Ha meg még bunkó is a kérdező barátnőjével, és a kérdezőnek burkoltan arról beszél, hogy hiába szereti a nőt, az akkor is egy senki, akkor nem értem mit vár. Ezért ugorjon a fia a nyakába?

Szóval két dolgot nem értek még mindig a kérdező anyjával: hogy tulajdonképpen mivel van baja, és hogy mit vár el?

2021. júl. 6. 16:47
 17/17 anonim ***** válasza:
77%
Sokszor lejatszodik ez, hogy egy friss kapcsoaltban ugymond teljesen elhagnyagolnak mindenki mást az emberek.
2021. júl. 6. 21:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!