Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Hogy békíthetném ki feleségeme...

Hogy békíthetném ki feleségemet és tesómékat? Egyáltalán érdemes szerintetek?

Figyelt kérdés

Feleségem már jó ideje HO-ban dolgozik 9-től 5-ig. Néha sok melója esik be egyszerre, olyankor akár estig is dolgozik, de általánosságban nem szakad meg, sokszor írja, hogy most épp mos vagy főz vagy TV-t néz, mert annyira nincs mit csinálni. A „probléma”, hogy ezt öcsémék is tudják és mivel nekik van egy majdnem 2,5 éves lányuk így kitalálták, hogy most hogy már nagyobb a kislány is és feleségem úgyis „ráér”, vigyázhatna néha rá, mert sógornőmnek úgy egyszerűbb pl nagybevásárolni vagy ezt-azt megcsinálni. Azt tudni kell, hogy mi nem akarunk gyereket, mert egyikünk sem rajong értük különösebben. Nem, nem utáljuk őket, mielőtt ezzel jönne valaki, de nincs hozzájuk türelmünk, idegesít a hiszti, sírás stb. Ettől függetlenül párszor már vigyáztunk rá hétvégenként, de nagyon akaratos kislány, mindig ment a hiszti meg a nyüglődés. Na tehát a lényeg, hogy feleségem nem repdesett az örömtől, mikor meghallotta tesómék ötletét. Mondta hogy attól még, hogy otthonról dolgozik nem jelenti, hogy ráér, bármikor eshet be valami sos vagy egy meeting/telefonhívás, azt pedig nem tudja gyerek mellől lebonyolítani.

Sógornőmnek nem igazán ment át az üzenet, mert azóta többször próbálkozott, hogy hát ő most elintézne 1-2 dolgot, vigyázna-e rá feleségem. Ő ismét udvariasan közölte, hogy ne haragudjon, de neki ez így nem fér bele, kicsi is még a gyerek, nem tud vele mit kezdeni órákon át és ő sem egész nap a babérjain ül. Nos ebből az lett, hogy mi milyenek vagyunk már, hogy ennyire nem bírjuk elviselni a gyerekeket és különben is kezelhetnénk felnőttként a helyzetet, mert az unokahúgom is a család része, néha erőt vehetnénk magunkon. Mindezt elég kioktató, lekezelő stílusban és mindezt úgy, hogy többször is vállaltuk már a felügyeletét. Itt már én is közbe szóltam volna, de addigra feleségemnél elpattant a cérna és finoman elküldte melegebb éghajlatra, hogy ő csak ne akarja beosztani az ő (vagy a mi) idejét, nem kötelessége rendelkezni állni, amikor éppen úgy van kedve, ahhoz meg végképp semmi köze, hogy mi hogyan viszonyulunk a gyerekekhez, mert egyébként ők azt sem értik, hogy mi miért nem akarunk gyereket, mert hát az egy csoda..

Ez majdnem 2 hete történt, azóta harag van. Viszont a közeljövőben több olyan családi esemény is lesz (szülinap társai), amire mind mi, mind testvéremék hivatalosak és hát így elég paprikás lenne a hangulat. Beszéltem már feleségemmel, hogy nem próbálnánk-e esetleg megbeszélni, de azt mondta addig semmi dolga sógornőmmel, amíg bocsánatot nem kér a stílusáért meg az egészért. Eljön természetesen a szülinapokra és nem fog gyerekesen viselkedni meg sértődöttet játszani, de nem is fog jó pofizni kötelességből. Igazából abszolút a feleségemmel értek egyet, csak gondoltam mégis jobb lenne a hangulat, ha nem lenne feszültség.

Ti próbálkoznátok még a békével vagy hagynátok inkább, aztán majd alakul valahogy?

2022. márc. 30. 13:00
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
94%

Hagynám, ahogy alakul.

Egyébként feleségednek van igaza.

Már ha a kérdés valódi, mert kb. a századik olyan kérdés, ahol a tudatosan gyermektelen házaspárra akarja a rossz természetű sógornő lőcsölni az akaratos kisgyerekét.

2022. márc. 30. 13:08
 2/19 A kérdező kommentje:
Nem vagyok túl jártas ebben a kategóriában, próbáltam előtte szétnézni találok-e hasonló témájú kérdést, de nem jártam a sikerrel. Ettől függetlenül sajnos valós a kérdés.
2022. márc. 30. 13:14
 3/19 anonim ***** válasza:
96%
A feleségednek teljesen igaza van. A home office is munka, teljesen más berakni egy mosást, meg mondjuk elmosogatni mint egy gyerekre vigyázni. Az előbbiekre kevés idő kell, vagy esetleg félbe lehet szakítani, a gyereket nem hagyhatod ott, hogx bocsi most meeting van, addig ülj már itt csendben. Beszélgess el a testvéreddel, hogy álljon le és kérjen bocsánatot.
2022. márc. 30. 13:17
 4/19 anonim ***** válasza:
96%
itt nem a felesegednek kell bocsanatot kerni. amugy a home office mellett sok ceg nem turi el a gyerekfelugyeletet, teljesen jogosan. munkaido alatt munkaval toltsd az idodet, ne gyerek/haziallat pesztralasaval meg hazimunkaval, az irodaban se csinalnad ezeket
2022. márc. 30. 13:33
 5/19 anonim ***** válasza:
96%

Az a baj, hogy teljesen más az álláspontotok, mint nekik a család témát illetően!

Gyakori eset, hogy a gyerekes párok nem értik meg, ha egy másik pár nem akar gyereket, mert így is boldogok.

Ilyenkor jön az a duma, hogy a család csak gyerekkel teljes stb...

Sosem lesz felhőtlen a viszonyotok...

2022. márc. 30. 13:35
 6/19 anonim ***** válasza:
27%
Ez a kérdés már többedjére van.
2022. márc. 30. 13:37
 7/19 A kérdező kommentje:

Persze, azzal nem lenne gond, hogy másképp gondolkodunk a gyerekvállalást illetően, ha a másik oldalról is lenne egy minimális elfogadás és nem az értetlenkedést kapnánk cserébe meg a "De miért nem?" kérdést. Volt ebből már kisebb nézeteltérés, de azon tovább lendültünk, viszont most jött ez. Valóban félő, hogy emiatt soha nem lesz teljesen "tökéletes-2 a viszony.

De akkor lehet hagyom én is, majd lesz ami lesz, én sem gondolom, hogy feleségemnek vagyis nekünk kéne bocsánatot kérni, de nyilván sógornőm ezt másképp gondolja.

Hatos: Pont ez a kérdés biztos nem, mert most írtam ki először, hasonló kérdések alatt sem dobott ki nekem ilyesmit, ezért is mertem kiírni.

2022. márc. 30. 13:43
 8/19 anonim ***** válasza:
82%

"csak gondoltam mégis jobb lenne a hangulat, ha nem lenne feszültség."

Tehát hagynád, hogy a feleségeddel seg*törlő módján bánjanak, mert akkor neked jobb lenne a családi esemény. Gratulálok, taplóságból jeles.

A MINIMUM az lenne, hogy TE SEM jópofizol a testvéredékkel, mert teljesen jogtalanul áll nekik feljebb, ha a családod, ha nem. Majd ha szépen elfogadták, hogy a felséged nem gyerekfelvigyázó, akkor lehet velük kommunikálni. Minek szült, ha boltba nem tud elmenni. Jesszus. Hát akkor van annak a gyereknek gondolom nagyszülője.

2022. márc. 30. 13:44
 9/19 anonim ***** válasza:
33%

Nekem is feltűnt, hogy ugyanez a problémakör hetente többször is megjelenik.

És mindig tudatosan gyerektelen pár a "szenvedő" alany...

Lehet, hogy én élek túl steril környezetben, de egyetlen egy ilyen embert se ismerek, akik ilyen harciasan kinyilvánítják a szándékos gyerektelenségüket.

2022. márc. 30. 13:46
 10/19 anonim ***** válasza:
94%
Nem kell velük foglalkozni, a gyereküket meg vigyék ahova akarják. Ez a "persze, úgyis otthon van" kisbabával otthon lévő nők esetében is fel szokott merülni. Mindenki vigyázzon a saját gyerekére, ne lőcsölje másra.
2022. márc. 30. 13:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!