Ez miért van és mit kéne tennem?
A gyerekem köszöni szépen jól van és boldog, én pedig sajnállak téged..
Köszi választ a kérdésemre
18 évesen szült, nincs semmi elbaxva ha szeretetben nevelik a gyereket.
Amúgy meg nem kell vele foglalkozni, ha féltékeny hát féltény, a saját baja.
Egyetértek veled :) szeretetben él és boldog is, szóval nem is értem miert kaptam ekkora nyaklevest a 2-estől :D...
Az a baj, hogy nem teljesen az ő baja, mert az ilyen kis kitörései miatt elég kínos lesz már egy családi összejövetel, a drámát meg nem bírom.. Azért próbálom erre valami megoldást találni
Saját magát minősíti a viselkedésével. A gyerekekkel való ellenségeskedés hátterében gyakran szülői rivalizálás áll. Egy szülőnek mi a gyenge ponjta? A gyermek, tehát azzal lehet a legjobban bántani őt. Lehet baja veled? Szebbnek, okosabbnak, csinosabbnak, sikeresebbnek gondolhat?
Más lehetőséget is nézzünk meg azért. Ki került előbb a családba, te vagy ő? Ha ő volt az első, akkor féltheti a helyét és azt gondolja, kevesebb szeretet és törődés jut neki és a fiának azzal, ha anyós másokkal is foglalkozik. Meny-meny, unoka-unoka, egymás mellett helyezkedtek el. Valószínűleg otthonról is hoz valami problémát. Például nem kapott megfelelő anyai szeretetet és a párod anyukájától megkapja.
Ha ez sem talált, akkor előfordulhat, hogy a testvéreknél vélt felfedezni különbséget, hogy esetleg a te párodat jobban szeretik, mint az övét vagy többet kapott egész életében, jobban támogatták vagy bármi és ezért a párod nem a kedvence, de neki nem fogja mondani, így inkább belekeveri a gyerekeket a dologba.
Nem hiszem, hogy te tudsz ezen változtatni, szerintem ha nyitnál felé, csak felbosszantanád vele és provokálásnak venné és generálna belőle egy nagyobb feszkót. Anyósodnak kellene megértetni vele, hogy attól még, hogy ti is vagytok neki, nem fog elfordulni tőlük.
Nagyon is igazad lehet! Elgondolkoztam és amit az elején írtál az teljesen igaz, mikor nálunk már megvolt a gyerek, náluk meg még nem, még akkor is féltékenykedett, csak akkor azt vetette anyósunk szeme alá, hogy velem úgy tűnik jobban kijön mint vele..
Én már lassan 9 éve vagyok a családban, ő 4 éve. Engem ő sosem zavart, szimpatikus volt az elején, semmivel se bántottam. Volt egy időszak is mikor egész jóban voltunk, aztán mikor náluk is gyerek lett ez a dolog megint megfordult.
Anyósom tényleg szót tudna érteni vele, csak ő maga is kezd néha belefáradni ebbe, mert már rengetegszer mondta neki, hogy ő nem tesz köztünk különbséget. De a csaj annyira ráfeszül a dologra, hogy végül mindig bemagyarázza magának az ellenkezőjét
Igen, attól félek neked lesz igazad és ez még sokáig így fog menni...
Először én leszek az a személy aki elkezdi kihagyni a családi összejöveteleket és az van, hogy jó érzés lesz. Szerintem se muszáj olyan találkozóra elmenni ahol úgy érzed csak fáraszt egykét ember ráadásul a kamu bájcsevej a felszínes beszélgetések...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!